apríl 2006

Certifikát ECDL pre vyvolených

Včera som sa na sme.sk dočítal, ako si trenčiansky štátni zamestnanci zvyšujú počítačovú gramotnosť. Po pracovnej dobe samozrejme, získajú i certifikát ECDL (info v slovenčine) a zaplatené to bude z eurofondov... Aká nádhera, už stačí povedať len "Amen".

Za článkom ale nájdeme i trefný komentár:Čítať ďalej

Foto: Magnólie

Magnólie

Minulý mesiac som ešte lyžoval a už tu máme toto...Čítať ďalej

Outsourcing IT ako riešenie pre školy

V stredu prebehla na dvoch televíziách správa v hlavnom spravodajstve, že na prešovských základných školách majú problém so surfovaním žiakov po weboch s nevhodným obsahom (porno a pod.), čo prinútilo spomínané školy, aby pristúpili k blokovaniu citlivých webov. Na druhý deň o tom referovalo Sme, následne reagovali i ďalšie školy.Čítať ďalej

Trochu ma zamrzelo...

Trochu ma zamrzela taká malá troška arogancie zo strany pracovníka na e-shope fotoinfo.sk...

Objednával som si v sobotu nejaké foto filtre, po odoslaní objednávky ostalo už len počkať na jej potvrdenie, tak ako sa píše v ich obchodných podmienkach:
 

Všetky objednávky zadané on-line cestou alebo elektronickou poštou Vám po prijatí potvrdíme najneskôr do 24 hodín spätne elektronickou poštou alebo telefonicky.

Lenže v nedeľu nič, v priebehu pondelka takisto nič, nuž vytočil som číslo, reku že či na mňa nezabudli. Pracovníkovi na druhej strane linky vysvetlujem, že som neobdržal do 24 hodín potvrdenie o objednávke, nasleduje odpoveď a krátka konverzácia:
 Čítať ďalej

Opera integruje VoIP

Opera oznámila partnerstvo s JAJAH, čo je poskytovateľ VoIP (telefonovanie cez internet), pričom jeho služba je čisto webová, bez nutnosti downloadu a inštalácie softwaru. Opera má v úmysle integrovať VoIP od JAJAH do Opera desktop (od verzie 9), do rodiny Opera Mobile i vrátane Opera Mini (via Opera Watch).

Hlavne som zvedavý na VoIP v Opera Mini - to by znamenalo prakticky podporu v každom mobile, keďže pre Opera Mini stačí akýkoľvek mobil s podporou Javy. Zo správy ovšem nie je jasné, či podpora v Opera Mini by sa týkala len verzie Advanced (MIDP 2) alebo aj Basic (MIDP 1) - to by potom podpora bola skutočne masová.Čítať ďalej

Opera 8.54

Dnes bola vydaná Opera 8.54 (download i cez FTP) ako doporučený security upgrade. Viac v changelogu.

 

DiGi REVUE 4/2006 - moje recenzie

Vychádza aprílové číslo DiGi REVUE, nájdete v ňom i moje recenzie digitálnych fotoaparátov Fujifilm FinePix V10, HP Photosmart R927 a Benq DC P500.

Opera Mini je jediný použiteľný mobilný browser

Existuje množstvo browserov pre mobilné zariadenia typu PDA alebo jednoduché mobily. Majú však jedno spoločné - neprinesú vám toľko praktického úžitku, ako Opera Mini. Jedina ona vám prinesie správny obsah v správny čas, aj v tých najkritickejších situáciach.

Viem si predstaviť, ako už poniektorí vŕtači brúsia perá, aby napísali spot vyzdvihujúci ten svoj obľubený, ale v skutočnosti nepoužiteľný browser. Lenže márna snaha, Opera Mini skrátka všetkým vytiera zrak a komu sa to nezdá, nech nahliadne na dôkazy.

Opera Mini v praxi