október 2007

Ako na 5 krokov dosiahnuť komunizmus

1. Zakážeme zisk zdravotným poisťovniam, peniaze tak vrátime do zdravotného systému.

2. Zakážeme zisk obchodu, v prvom rade potravinovému, peniaze tak vrátime do výživy obyvateľstva.

3. Zakážeme zisk priemyslu, peniaze tak vrátime do hromadnej dopravy, hromadných ubytovní a hromadného stravovania, ktoré budú dostupné pre každého.

4. Zakážeme zisk bankám, poctivo zarobené peniaze tak vrátime do rúk našeho pracujúceho ľudu.

5. Zakážeme zisk všetkým, nedovolíme vykorisťovanie našeho proletariátu.

 

Opera a Opera Mini umožňujú synchronizáciu bookmarkov

Významná novinka v oboch nových Operách umožňuje synchronizáciu bookmarkov (aj Speed Dial) medzi desktopovou a mobilnou Operou.

Deje sa tak pomocou služby Opera Link, ktorá doposiaľ umožňovala synchronizovať bookmarky medzi desktopovými Operami (napr. na domácom a pracovnom kompe), odteraz je možné synchronizovať aj s Operou Mini.

Vaše bookmarky sú pre účely synchronizácie uložené na webe Opery, samozrejme prístupné len po prihlásení. Pokiaľ konto nemáte, môžete si zdarma zriadiť.

Akonáhle začnete synchronizovať, máte vaše bookmarky dostupné z ktoréhokoľvek počítača a z ktoréhokoľvek mobilu, buď priamo prostredníctvom Opery a Opery Mini alebo v podobe webu prostredníctvom Opery a iných prehliadačov. Prostredníctvom webu je možné bookmarky aj editovať.Čítať ďalej

Opera 9.5 beta a Opera Mini 4 beta 3

Opera Mini

Opera dnes vydala nové beta verzie hneď od oboch majoritných produktov:
Opera 9.5 beta
Opera Mini beta 3

Najvýznamnejšia zmena - synchronizácia bookmarkov medzi desktopovou a mobilnou Operou! Mňam :-)
Vykonateľné pomocou služby Opera Link, ktorá doposiaľ umožňovala synchronizovať bookmarky medzi desktopovými Operami (napr. na domácom a pracovnom kompe), odteraz je možné synchronizovať aj s Operou Mini.

 

Freemail je pre biznis neseriózny II

Pred časom som v článku Free e-mail je pre biznis neseriózny pojednával o neserióznosti e-mailovej adresy, používanej k podnikaniu, vytvorenej na freemailovej službe.

Vhodným rozšírením spomínanej témy je dnešný článok na zive.cz Ne, freemail opravdu není vhodný pro podnikatele:Čítať ďalej

Software zdarma si stiahlo už viac ako 20 000 z vás

Software zadarmo, konkrétne môj vlastný freeware, ponúkam na stiahnutie už nejakú dobu. Ide o jednoduché utility, ktoré som si pred časom vyvinul viac menej pre seba a niektoré z nich som, ako vedľajší efekt, aj zverejnil.

V nedávnej dobe počet downloadov presiahol hranicu 20 000. Započítal som stiahnutia zo serverov slunecnice.cz, studna.cz a priamo odo mňa. Nezapočítal som stiahnutia z ďalších katalogov softwaru, ktoré môj software evidujú, ale počítadlo stiahnutí sa nedostalo cez desiatky a takisto ani server gigamania.cz, ktorý vykazuje u môjho softwaru milióny stiahnutí, čo nepovažujem za pravdepodobné (pravdepodpobnú chybu som hlásil, bez odozvy).

Takže, vyše 20 000 užívateľov si už stiahlo odo mňa nasledujúci freeware (software ponúkaný zdarma):

 Čítať ďalej

In Rainbows (Radiohead) je ako Sade

Najnovší album In Rainbows od Radiohead je ako Sade - toto prekvapujúce prirovnanie som si vypočul včera. Nie, samozrejme nie je, to len blízka osôbka, ktorej som Radiohead "nanútil", album prebehla začiatočnými úryvkami, vypočula si teda pár rozvláčnych začiatkov a mylné prirovnanie bolo na svete. Chyba bola, že som player nastavil až od tretej Nude, nechcel som spôsobiť šok z prechodu z psychedelického záveru Bodysnatchers na, už spomínanú, uspávankovú Nude.
Prirovnanie k barovému takmer-džezíku Sade (ktorá má ale u mňa tiež pevné miesto) ma pobavilo, rozdiel od Radiohead je už asi väčší, ako medzi Zlatým Kájom a Mickom Jaggerom.Čítať ďalej

Zadanie.sk robí problémy Perohryzovi

Vieme, kto je Perohryz, takže nemusíme mať dôvod neveriť jeho tvrdeniam v článku Hajzlíci roka: zadanie.sk.
Fuj, fuj, fuj, krádeže obsahu na internete ja k smrti nerád.

 

DiGi REVUE 10/2007 - moje recenzie

Vychádza októbrové číslo DiGi REVUE, nájdete v ňom i moje recenzie digitálnych fotoaparátov:

 

  • Canon PowerShot G9
  • Casio Exilim Card EX-S880
  • Casio Exilim Zoom EX-Z77
  • Fujifilm FinePix S5800
  • Panasonic Lumix DMC-FZ18
  • Sony Cyber-shot DSC-T200
  • Sony Cyber-shot DSC-H3