august 2008

Martin Bies & Flamenco Clan

Martin Bies & Flamenco Clan

Akákoľvek španielska hudba bola doteraz pre mňa veľká neznáma, vlastne, okrajovo som ju registroval, dokonca i rozoznával, ale nijako nevyhľadával. Až do včerajška, kým som si na námestí v Novom Meste nad Váhom nevypočul koncert Martin Bies & Flamenco Clan, chlapcov síce to slovenských, ale zrejme o nič menej zapálených.
Ak na skupinu niekde natrafíte, môžem doporučiť, navnadiť sa môžete nechať zopár skladbami vo formáte MP3 z ich webu a mojimi fotografiami (foto zväčšíte kliknutím na ne).Čítať ďalej

Pokuta za spam

Po čase opäť dobrá správa, aj keď od susedov - Čtvrtmilionová pokuta za spam - jen tak na ně!
Len aby Slovenská obchodná inšpekcia (SOI), zo zákona povinná sa zaoberať takýmito podnetmi na Slovensku, ešte nabrala dosť odvahy na tvrdšie postihy.

 

Foto: Podjavorinský okruh 2008, preteky oldtimerov, Nové Mesto nad Váhom

Podjavorinský okruh 2008

9. a 10. augusta 2008 sa konali v Novom Meste nad Váhom preteky veteránov (oldtimerov) s plným názvom Európsky pohár historických motocyklov – UEM Cup Jazda pravidelnosti, Nové Mesto nad Váhom – Podjavorinský okruh "O cenu Jána Horvátha" (mapa Podjavorinského okruhu).Čítať ďalej

Hm...

Fúúúj - stiahol som všetky linky na meteo.sk...

Nechápem, nechápem, nechápem - Frfli, ak ťa štve štát, veď platíš dane, frfli, ak ťa štve dodávateľ, veď mu platíš, v oboch prípadoch máš na to právo, pri zachovaní základov slušnosti. Ak frfleš, nie si ani zákazník, ani sa ťa nijako nedotýka, to je už mimo moje chápanie, ale budiž... Ak ale HLAVNE s výrazmi nie zrovna vyberanými a lichotivými, potom si reakciu protistrany možno i zaslúžiš (a NEMÁ to NIČ spoločné s porušovaním slobody prejavu!).

 

Pokec vedie, útokom ho berú z Michaloviec

Google spustil novú službu Google Insights for Search (via), novú to hračičku pre nás :-)

Ja už som sa trochu poihral, vraj spomedzi najvyhľadávanejších výrazov vedie pokec (aktuálne) a najhľadanejší je z Michaloviec - hmmm, že by sa tam najviac nudili? :-)
Nechápem ale, prečo tam nevidím sex a porno, tieto výrazy sa nenachádzajú ani v exportovanom CSV poskytujúcom rebríček až 50 výrazov - asi filtrujú?
Samozrejme, pokecal poskúmal som i to, čo ma zaujíma naozaj.

Pokec na Google Insights for SearchČítať ďalej

Plagát Podjavorinského okruhu - koho vlastne propaguje?

K blížiacim sa pretekom veteránov bol vydaný plagát, na ktorom mi na prvý pohľad čosi nesedelo - neznáme prostredie pretekov na niektorých fotografiách.

Neviem, odkiaľ pochádzajú tri nižšie označené fotografie na plagáte, ale z prostredia Podjavorinského okruhu určite nie. Okruh mám prelezený, aj z pohľadu hľadáčika a to, čo je na označených snímkach, nekorešponduje dokonca ani s prapôvodným okruhom spred desiatok rokov. Podozrenie mám i na štvrtú fotografiu, tú v strede, ale to už som si nie istý v kramflekoch.

Viem si docela dobre predstaviť, že autor plagátu nemal k dispozícii dostatok fotodokumentácie (aj keď, chápe sa mi to ťažko) a z núdze siahol aj po fotografiách z cudzích podujatí, v tom prípade by si ale tieto snímky zaslúžili označenie "ilustračné fotografie".Čítať ďalej