Webhosting StOnline už nechcem

V auguste, keď som menil providera i webhosting, zakotvil som u StOnline, ale i so svojim webom skôr z pohodlnosti, ako pre výhodnosť. Akosi naivne som predpokladal, že o svoj web mám u "veľkého" dobre postarané, pretože predošlý "veľký" bol naozaj spoľahlivý. Prvá výstraha už ale prišla po krátkej dobe. O veľmi zlej voľbe ma presvedčil neskôr monitoring dostupnosti webu, ktorý som nasadil na svoj web a pre porovnanie i na ďalšie dva. V predošlých príspevkoch som StOnline ani raz nemenoval v domnení, že ide o dočasný problém. Ale nešlo...

Ako vychádzajú moje konkrétne porovnania vychádzajúce z monitoringu dostupnosti webu? Pre StOnline hrozne - jeho webhosting, vlastne môj web na jeho webhostingu, má dostupnosť na úrovni nejakého free webhostingu, dlhodobo na úrovni 97,7 %, teda úplne mizernú. A to možno free webhosting ešte i urážam, pretože nejakú dobu som meral i na szm.sk a ten dosahoval lepšiu dostupnosť ako StOnline. Pre porovnanie, ďalšie dva weby hostované na dvoch rozličných miestach majú dostupnosť 99,9 % alebo 100 %. K problémom s dostupnosťou webu musím pripočítať i niekoľko mnou zaregistrovaných problémov s FTP prístupom a takisto akýsi podivný problém s konektivitou StOnline smerom von.

Skrátka, webhostingu StOnline už mám dosť!

Poohliadol som sa teda po špecializovaných webhostingoch. Zatiaľ sa mi "papierovo", podľa mnou preferovaných kritérií, najviac pozdáva superwebhosting.sk.

 

Autor:

Kategórie: