Retušovanie fotografií - príklady a návody

Foto retuš je proces nevyhnutný, ak chceme fotografiu spraviť divácky vďačnejšou, prípadne, ak požadujeme viac, ako poskytuje samotná realita.

Pred pár dňami Digineff upozornil na jednu z galérií foto retuše. Fajn príklady, ovšem zamerané len na skrášlovací proces foto modeliek.

Ja prispejem ďalšími linkami - galéria Vikki Hansen poskytuje omnoho civilnejšie príklady, od skrášlovania, cez kolorovanie až po reštaurovanie poškodených fotografií. Iná galéria, zameraná na záchranu starých fotografií, je tiež inšpiratívna.

Ak sa chcete do retušovania fotografií pustiť sami a neviete ako na to, nechajte sa poučiť návodmi od Mira Veselého publikované na jeho webe, prípadne na Zive.sk.

foto retušfoto retušfoto retuš
zdroj foto: Vikki Hansen (http://www.pbase.com/vhansen)

 

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

dendy's picture

diki za info :-)potesilo...

Anonym's picture

ja by som sa chcela spýtať, hľadán niekoho kto by mi vedel vyretušovať farebnú fotku fotený cez starší mobil, neviem či sa to vlastne dá.A ešte by som ju chcela cierno-bielu, pretože ona je farebná.

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.