Zoner AntiVirus - trochu nechápem

Na poli dostupnosti antivirovej ochrany máme pomerne jasno, sú tu hráči, ktorí sa problematike venujú dlhé roky, vlastne sa to už bude ťahať na desaťročia...

A zrazu si príde niekto, kto v oblasti doteraz vôbec nepôsobil (ale áno, najať si možno aj kozmonauta) a začne ponúkať antivirovú ochranu. Kto má byť cieľová skupina? Korporátna sféra asi ťažko. Až bude niekoľko rokov nepretržite úspešný vo Virus Bulettin a AV-Comparatives, potom možno... Tak potom radoví užívatelia? Len v našom regióne máme troch domácich a takmer domácich silných hráčov z titulu tradície poskytovania antivirovej ochrany a z nich jednoho mimoriadne silného aj z hľadiska jej kvality, tak kam potom sa chce Zoner Antivirus vopchať? Žeby iný, úplne iný, úspešný produkt od Zoner mal pôsobiť ako záruka kvality? Takto to ale nefunguje... Určite nie v antivirovej ochrane. Tak ma napadá, že Zoner Antivirus má len snahu zviesť sa na vlne za silnej podpory marketingu, veď prečo nie, ak sa stále nájdu ľudia nakupujúci v teleshopingoch a ak vývoj je možný aj z peňazí českých daňových poplatníkov:
 

Výzkum a vývoj Zoner AntiViru je finančně podporován Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR v rámci programu IMPULS.

Napriek mojej jasnej nedôvere prajem Zoner Antiviru úspešný vývoj, možno sa o pár rokov stretneme pri inštalácii (skôr nie, viď. vyššie).

 

Autor:

Kategórie: