slovenskedomeny.sk - preberajú a zobrazujú asi aj váš obsah

Čo vidíte na adrese www.slovenskedomeny.sk/seo-prehliadac/sme.sk? A čo vidíte na sme.sk?

Áno, správne, vidíte dvojmo, čiže ten istý textový obsah na oboch adresách (pre istotu screenshoty pre porovnanie aktuálneho stavu: screenshot 1 a screenshot 2).

A rovnaká duplicita sa týka pravdepodobne i vašeho webu...

Web SlovenskéDomény.sk totiž poskytuje SEO web prehliadač a poskytuje ho naozaj nevhodným spôsobom. Nie na vyžiadanie návštevníka webu formulárovým zadaním, ale na trvalej adrese... Áno, teda i indexovateľnej vyhľadávačmi.

Na adrese www.slovenskedomeny.sk/seo-prehliadac/slosar.sk sídlil aj obsah môjho webu, prikladám screenshot dokazujúci, že preberaný obsah je naviac aj indexovateľný, keďže ide o screenshot z Google chache.

Na postup uvedeného webu som bol upozornený anonymným komentárom pri minulom článku a po konzultácii s kolegom bloggerom s pozitívnym posudkom k nevhodnosti nálezu, som okamžite kontaktoval prevádzkovateľa webu SlovenskéDomény.sk so žiadosťou na okamžité ukončenie zobrazovania obsahu môjho webu.

Nestalo sa dokopy nič, len z prebratého obsahu odstránili linky - viď. screenshot.

Nasledoval ďalší e-mail so žiadosťou o odstránenie obsahu môjho webu. Opäť bez odpovede, pribudol len dovetok na konci SEO web prehliadača:

 

Zdroj: slosar.sk, 27.02.2008 | Pre majiteľov stránok
Služba SEO prehliadač je poskytovaná na základe § 25 zákona č. 618/2003 Z.z. doplneného zákonom č. 84/2007 Z.z.

s možnosťou zakázania zobrazovania - viď. screenshot.

Nepáčia sa mi dve veci - že SEO web prehliadač na SlovenskéDomény.sk zobrazuje obsah cudzích stránok na trvalej adrese a že si naviac zle vykladajú autorský zákon. § 25 zákona č. 618/2003 Z.z., na ktorý sa odvolávajú, tvrdí:

 

§ 25 Citácia diela
Bez súhlasu autora možno použiť krátku časť zverejneného diela vo forme citácie v inom diele len na účel recenzie alebo kritiky tohto zverejneného diela alebo na vyučovacie účely, vedeckovýskumné účely alebo umelecké účely. Takéto použitie musí byť v súlade so zvyklosťami a jeho rozsah nesmie presiahnuť rámec odôvodnený účelom citácie. Pri citácii sa musí uviesť meno autora alebo jeho pseudonym, ak nejde o anonymné dielo, alebo meno osoby, pod ktorej menom sa dielo uvádza na verejnosti, ako aj názov diela a prameň. Za takéto použitie nevzniká povinnosť uhradiť autorovi odmenu.

Lenže SEO web prehliadač na SlovenskéDomény.sk necituje z webov, on preberá kompletný textový obsah titulnej stránky!

A že je možné zakázať zobrazenie obsahu, pochopiteľne až dodatočne, až keď sa o tom dozviete (ak sa vôbec dozviete (už vlastne viete)), je len veľmi malá náplasť na vskutku nevhodne riešený SEO web prehliadač. A aj tá možnosť zákazu zobrazenia obsahu sa tam objavila až po mojich sťažnostiach...

Aktualizované - Preberanie obsahu sa nepáči nielen mne:

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

Anonym's picture

Dalsi web ktory robi to iste: http://www.dnik.sk/slovenske-domeny-sk/p-q-r-s-t/s/slosar.sk a tam "Náhľad na obsah webu"

Tento server ma viac duplicit:

pohov.cz
dedo.sk
novinecky.cz
dnik.sk
skstranky.sk

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.