Plagát Podjavorinského okruhu - koho vlastne propaguje?

K blížiacim sa pretekom veteránov bol vydaný plagát, na ktorom mi na prvý pohľad čosi nesedelo - neznáme prostredie pretekov na niektorých fotografiách.

Neviem, odkiaľ pochádzajú tri nižšie označené fotografie na plagáte, ale z prostredia Podjavorinského okruhu určite nie. Okruh mám prelezený, aj z pohľadu hľadáčika a to, čo je na označených snímkach, nekorešponduje dokonca ani s prapôvodným okruhom spred desiatok rokov. Podozrenie mám i na štvrtú fotografiu, tú v strede, ale to už som si nie istý v kramflekoch.

Viem si docela dobre predstaviť, že autor plagátu nemal k dispozícii dostatok fotodokumentácie (aj keď, chápe sa mi to ťažko) a z núdze siahol aj po fotografiách z cudzích podujatí, v tom prípade by si ale tieto snímky zaslúžili označenie "ilustračné fotografie".

Podjavorinský okruh, v dnešnej podobe, je totiž mestským okruhom (vedeným v uliciach mesta) so všetkými kladmi i zápormi a označené fotografie na plagáte, predstavujúce len akúsi prachobyčajnú voľnú asfaltovú plochu, potom potenciálnych návštevníkov doslova zavádzajú.

plagát Podjavorinského okruhu 2008
Plagát Podjavorinskáho okruhu 2008 (zdroj)

 

Autor:

 

Komentáre

rony's picture

Ide o pretek historickych motocyklov, takze PREDNOST pred autenticitou okruhu dostali tie.Ak sa na tom okruhu nekonali take preteky, tak je zrejmy nedostatok materialu.A plagat urcite financoval poriadatel, tj. nejaky klub historickych motocyklov a je jasne, ze bude propagovat svoje masiny a nie okruh, ktoremu iba plati prenajom :-)

Šlosar's picture

[1] Rony,1. aktualne bude 7. rocnik historickych pretekov, ktorych poriadatelom je stale ten isty klub + to iste mesto2. pred historickymi pretekmi mal okruh dlhuuuuuuu, dlhuuuuu, dlhuuuu tradiciu normalnych motocyklovych pretekov.3. sefom poriadajuceho klubu a aj aktivnym pretekarom v oboch dobach okruhu je znamy slovensky pretekar (pozor, toto nie je jeho kritika).S ohladom na vyssie uvedene 3 body je nemozne mat nedostatok foto materialu.Cele je to zrejme len o tom, ze ktosi sa na hodnovernost foto na plagate vybodol...

daniel kopunec's picture

dobry postreh to ma veru nenapadlo. asi preto ze ma skor zaujimal plagat sam o sebe ze vobec visel po meste. aj to ich vylepili iba tyzden pred pretekmi. takze pozerat dopodrobna cely plagat ma nenapadlo. fakt si s tym nedali robotu velku ked nedali fotky z NM pretekov.

Anonymous's picture

Označené tři fotografie jsou s nejvyšší pravděpodobností ze závodů na letišti v Lučenci - Boľkovciach. (byl jsem tam)

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.