"Lacný" hologram od CNN vzbudzuje len úsmevy

Titulok neberte doslovne, myslená je nie cena technológie, ale výsledok. Dokonca ani výsledok by nemusel byť na smiech, nebyť toho, že bol označený ako hologram. To sa potom priemerne vzdelaný európan nestačí diviť (neviem, ako v USA, nemal som doposiaľ tú česť s američanmi, ale kolujú rôzne chýri), ak sa tvrdí:

Americká spravodajská televízia CNN si počas prezidentských volieb zapísala historické prvenstvo. Počas vysielania použila funkčný hologram.

...a že ide o blbosť, si uvedomujú dokonca i bežní anonymní diskutujúci (a to máme o anonymných diskutujúcich, v obecnom slova zmysle, často rôznu mienku, že áno).
Tým, ktorým to ešte nedocvaklo, linkujem definíciu hologramu.

Pre vierohodný dojem totiž kvázi-hologramu zo CNN chýba jeden prvok z reality, tento:

CNN hologram

...a ešte raz to isté s úpravou zvýrazňujúcou chýbajúce:

CNN hologram

Ak by dodali do obrazu aj vierohodný odraz na podlahe (pozor, musí byť skutočný zrkadlový, nie len vertikálne preklopenie + 50% priehľadnosť), tak potom klobúk dole pred pánmi zo CNN a ani by ma nezaujímalo, źe to nazvali hologramom. Takto ale môj pocit z celého efektu znie "CNN používa lacno vyzerajúce efekty za strašné prachy".

 

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

Faust Roland Ibrahim von Racheburg's picture

Děkuji za existenci tohoto článku - první věc, která mi vrtala hlavou, když jsem uviděl zmíněné video byla: A vidí ji i ten moderátor, nebo je tem jenom doklíčovaná? Tady jsem konečně našel odpověd.

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.