Voľba prezidenta SR - kde hľadať výsledky prezidentských volieb?

Aktuálna vsuvka - Zvláda Štatistický úrad voľby vo všetkých ohľadoch?

Voľba prezidenta Slovenskej republiky (alebo má byť správne voľby prezidenta?) je predo dvermi, kde budú dostupné výsledky prezidentských volieb v online podobe?

Prezidentské voľby 2009 a ich výsledky bude v prvom rade poskytovať Štatistický úrad SR, ktorý pripravil samostatnú stránku s výsledkami prezidentských volieb, obsahujúci i ďalšie informácie, ako Zoznam kandidátov na funkciu prezidenta a pod. na adrese:
www.statistics.sk/prezident2009/,
priebežné výsledky budú zverejňované na samostatnej adrese:
www.volbysr.sk

Zároveň Slovenská televízia (STV) pripravila prehľad vysielania (kampaň, volebné štúdio) v súvislosti s voľbou prezidenta na adrese:
www.stv.sk/stv/o-stv/volba-prezidenta-sr/

Svoju sekciu venovanú voľbám má aj Sme.sk, na adrese:
volby.sme.sk/r/evolby_prez09/prezidentske-volby-2009.html,
interaktívne výsledky budú mať dostupné na adrese:
volby.sme.sk/c/4287232/,
mimochodom, už teraz tam nájdete, na pripomenutie, výsledky z prezidentských volieb 2004 a 1999.

P.S.: Dúfam, že nepriaznivá situácia s dostupnosťou výsledkov v minulosti sa nebude opakovať, aj keď, náznaky existujú - Štatistický úrad sa 6. 3. 2009, čiže len krátky čas pred samotnými prezidentskými voľbami ospravedlňuje za nedostupnosť svojej internetovej stránky spôsobenej morálnou a fyzickou zastaranosťou ich webserveru. Znamená to, že Štatistický úrad, tak ako v roku 2006 (vtedy voľby komunálne), ani pred tohtoročnou voľbou prezidenta nepočíta s rapídnym nárastom návštevnosti a nechá svoje stránky skolabovať? Situáciu vraj intenzívne riešia, uvidíme... Chcem veriť, že predpokladanú vysokú návštevnosť ich webu budú predpokladať aj oni sami a nebudú sa po klaknutí ich webserveru opäť vyhovárať na hackerov.

P.P.S.: Článok je živý, priebežne budú dopĺňané relevantné zdroje s výsledkami volieb.

 

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

Perohryz's picture

a čo tak volby.sme.sk, resp. priamo http://volby.sme.sk/c/4287232/ ?Štatistický úrad bude výsledky zverejňovať úplne na inom webe, ale ten bude spustený až tesne pred voľbami.

Šlosar's picture

[1] Myslis volbysr.sk? Na ten odkazuju z adresy, ktoru som zalinkoval.

tiso's picture

Len doplním:rubrika na cas.ska prezident2009.sk (vyžaduje Silverlight)

Anonym's picture

vazeny prezidet čakalysme ze udelite amestyu každy človek ma šancu a začat zit inym životom a vezni navas hlasovali lebo vam verili. aspon ročnu ste mohli udelit mislime všeobecnu.už nemožme nikomu verit každi len slubuje a ked ma fukciu zabudne na chudobnych ludi.

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.