Spustené káblové digitálne televízne vysielanie v Novom Meste nad Váhom

Zákazníkov mestskej káblovky v Novom Meste nad Váhom by mohlo zaujímať, že bolo spustené digitálne káblové televízne vysielanie.

Uvedenú informáciu som zachytil v mestskej televízii, bližšie informácie mi poskytli na zverejnenej info linke (voľne citujem):
 

Káblové digitálne televízne vysielanie v mestskej káblovke bude približne do konca roka v skúšobnej prevádzke, po novom roku prejde do ostrej prevádzky.
Popri digitálnom vysielaní bude i naďalej šírené vysielanie analógové (pozn: to je to terajšie).
Po objednávke digitálneho káblového vysielania je vhodné, aby technici skontrolovali kvalitu signálu u objednávateľa.

Pre príjem káblového digitálneho vysielania je potrebný DVB-C tuner. Niektoré TV prijímače ho majú už zabudovaný, čiže pre príjem nie je potrebné už nič dokupovať.

Ak váš TV prijímač neobsahuje DVB-C tuner, musíte si ho dokúpiť vo forme set-top boxu (externá "krabička"), buď v obchode alebo aj od poskytovateľa mestskej káblovky.

Ak váš TV prijímač obsahuje tuner DVB-T alebo DVB-S, na príjem digitálnej káblovky vám neposlúžia, sú totiž určené pre príjem terestriálneho (šírené vzduchom, cez antény) a satelitného digitálneho televízneho vysielania.

Pokiaľ už niekto mestskú digitálnu káblovku prijímate, podeľte sa so svojimi skúsenosťami v komentároch pod článkom, budeme radi.
 

Autor: