Pheedo - lepší ako FeedBurner pre vaše RSS?

Keď som pred piatimi rokmi predstavoval službu FeedBurner, u nás sa takmer nepoužívala. Dnes si stačí prejsť zdroje vo svojej RSS čítačke alebo na nejakom verejnom agregátore a zistíte, že prostredníctvom FeedBurner publikuje svoj RSS kanál značná časť poskytovateľov obsahu.

Aké sú ale možnosti, ak niekomu FeedBurner nevyhovuje alebo mu nepostačuje čo ponúka? Donedávna som o žiadnej vážnejšej konkurencii nevedel a nevedel by som dodnes, nebyť jednoho zahraničného zdroja v mojej RSS čítačke, ktorý si zmenil url... Obsah začal syndikovať prostredníctvom služby Pheedo. Založenej a fungujúcej už od roku 2003. Hm...

A čo Pheedo ponúka?

  • Samotnú syndikáciu vašeho obsahu na inej url (v prípade vysokého počtu odberov môže šetriť traffic vašeho webu) - nič zvláštne, to aj FeedBurner.
  • Štatistiku prístupov pre RSS kanál - nič zvláštne, to aj FeedBurner. Ale možno inak, podrobnejšie, krajšie.
  • Zárobok z reklamy vloženej do vašeho RSS feedu - nič zvláštne, to aj FeedBurner. Avšak nie len Google AdSense, ako v jeho prípade, ale v širšej podobe reklám, textovej i grafickej.

A čo je najlepšie, verejnú adresu vašeho RSS kanálu nemusíte vôbec meniť, ak už syndikujete obsah prostredníctvom FeedBurner, vhodné nastavenie vám zabezpečí, že odberatelia vašeho RSS kanálu si nič nevšimnú a ani ich nemusíte otravovať zmenou adresy.

Otázku z titulku vám bohužiaľ zatiaľ nezodpoviem, službu som ešte neodskúšal. Ale ak nie ja, možno čitatelia tohoto blogu. Tak hor sa do testovania :-) Vaše postrehy z Pheedo sú v tunajších komentároch vítané.

Autor:

Kategórie: