SaS Richarda Sulíka je SpaM blízky?

...odpovedzte si sami. Ani sa nemienim opakovať a nejako zvlášť komentovať počínanie tejto politickej strany, ktorá si, z môjho pohľadu, už v minulosti obľúbila spamerské metódy na vlastné zviditeľnovanie a najnovšie aj na zviditeľnovanie "štátnych" záležitostí.

Začalo to v roku 2008, keď Richard Sulík propagoval referendum, vtedy som upozorňoval na detail, ktorý si ešte málokdo všímal:

...rozošleme 8 tisíc dopisov, e-maily do firiem.

Ale zakrátko predsa len aj ďalší:

Ako v rozhovore pre Sme.sk Sulík priznal, newsletter z jeho stránky nie je rozosielaný len na adresy ľudí, ktorí o to požiadali.

Pokračovalo to pred parlamentnými voľbami:

Prvé maily od Richarda ani nemali tú nahorklú pachuť, akú bežne máva nevyžiadaná pošta, aj keď presne tým boli – obyčajným spamom a dodnes ním ostali.

Až po dnešok, kedy sa to stáva už "normálnym" javom:

V nočných hodinách bola na slovenské emailové účty rozosielaná nevyžiadaná emailová správa s predmetom "Zbavte poslancov imunity", ktorá sa snaží občanov presvedčiť na účasť v zajtrajšom referende. Spam nie je podpísaný. 
 Okrem toho, že iniciátorom referenda je strana SaS, viacero technických informácií spája aktuálny spam so starším spamom SaS.

A ani sa to nesnažía príliš tajiť (a samozrejme, že to "oni", my nič my muzikanti):

Šéf strany, Richard Sulík, pre server hnonline.sk priznal, že si SaS najala spoločnosť z Banskej Bystrice, "ktorá rozpošle maily veľkému množstvu ľudí".

Ak mi nabudúce bude niekto tvrdiť, že akási strana má blízko k internetu a pracuje modernými metódami, spozorniem a začnem očakávať nekalé praktiky. Toto ma naučila strana SaS.

Autor:

Kategórie: