Formulár elektronického sčítania obyvateľov nevyžaduje všetko, čo zákon

Prebiehajúce Sčítanie obyvateľov 2011 ponúka okrem klasického vyplnenia papierových tlačív aj možnosť "sčítať sa" elektronicky, prostredníctvom elektronického formulára.

Pokým ale Štatistický úrad tvrdí, že:

Odpovedať na VŠETKY OTÁZKY v sčítacích tlačivách (A. Údaje o obyvateľovi, B. Údaje o byte, C. Údaje o dome) je teda pre občanov Slovenskej republiky POVINNOSŤ, ktorá im vyplýva zo zákona č. 263/2008 Z. z. o sčítaní obyvateľov, domov a bytov.

tak elektronický formulár túto zákonnú povinnosť nekontroluje a vyžaduje pred odoslaním len vyplnenie otázok 1a, 2, 3, 6, 7, 9 a 14. Inými slovami, funkčnosť formulára nie je zosúladená so zákonom:


Hlásenie nasnímané niekoľko minút po spustení elektronického sčítania (21. 5. 2011, 00.07 hod.)

Tvrdím to ale len na základe hlásenia elektronického formulára, či sa elektronické sčítanie uspokojí naozaj len s týmito odpoveďami nemám preverené, zatiaľ som ho finálne nevyplnil a neodosielal.

 

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

Anonym's picture

No ja vyplnujem teraz aj udaje o dome a byte. Mame dva domy, jeden obyvany, druhy nie. Komisar nam povedal, ze v pripade neobyvaneho domu staci vyplnit len prve dve polozky. Avsak elektronicky formular vyzaduje 4 polozky, nie 2. Tak teraz neviem, kde je pravda a preco ma na to komisar neupozornil (zjavne o tom nevie, nebol na to asi pouceny alebo čo). Ja som to neriesil, az teraz ked vyplnujem som zistil, ze toto pytaju. Viete mi poradit?

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.