jún 2006

PopMarks - ako mať i nemať social bookmarking ikony

Na zahraničných weblogoch pomerne rozšírené, u nás nie veľmi - záplava ikon bookmarkovacích služieb pod článkami. Ak ich čitateľovi chce niekto poskytnúť, je to o dileme, či pár vybraných, alebo všetky dostupné. Ak všetky dostupné, o chvíľu možno zaberú i polovičku screenu. Napr. Rony zvolil výber, Profiblog ich zavrhol úplne a ja mám na ne názor podobný.

Najschodnejšie je mať ich pre čitateľa k dispozícii, ale skryté, v prípade potreby nech si ich záujemca vyvolá. Bolo len otázkou času, kedy sa to niekomu bude chcieť dať dokopy.

Tak uzrelo svetlo sveta PopMarks, fičúra pre weblogy a iné článkoidné weby, funkcia sprístupňujúca bookmarkové služby, zaberajúca na webe jedno decentné tlačidlo alebo i len jeden textový link.Čítať ďalej

Smer - HZDS - SNS

...a sme v pr**li (a to som 4 hodiny čakal, či nájdem ešte miernejší výraz... nenašiel).

 

Topvar Rock Fest - na webe žiadna sláva

Hudobný festival Topvar Rock Fest sa stáva medzi live hudby chtiacimi čoraz populárnejší, aj keď jeho história siaha len dva roky do zadu. Nie je to síce téma, ktorej by som sa chcel aktívnejšie venovať, ale raz darmo, Nové Mesto nad Váhom a rekreačný areál Zelená Voda, kde sa festival o pár dní koná, spadá pod moje bydlisko. Dokonca ho nemám ani v úmysle navštíviť, ale pravdepodobne tam zavíta moja dcéra, čiže moje kroky museli zamieriť chtiac nechtiac i na web www.topvarrockfest.sk, aby som bol aspoň v obraze.Čítať ďalej

Opera 9 (finálna verzia) k dispozícii

Dnes bola vydaná Opera 9 Final. K dispozícii je i zoznam zmien oproti verzii 8.54.

Download z:

Verzia International obsahuje i českú lokalizáciu (slovenskú nie). Ja osobne i naďalej ostávam u rozhrania anglického.

...po inštalácii zisťujem, že ide o build 8501, ktorý bol vydaný už 18. 6. - takže len formálne prehlásenie víkendového buildu za finálnu verziu.

 

Politika nie je Viagra

Niektorí naši kandidáti na poslanca si pred voľbami začali myslieť, že čo platí na Viagru, platí i na teplé miestečko v parlamente. Mysleli si, že keď rozošlú haldu nevyžiadaných a obťažujúcich e-mailov, ako napr. Peter Stach, pohnú sa do predu. Našťastie politika nie je o zaspamovaní voličov. Aspoň zatiaľ... A je to dobre.

Čo získal tento kadidát rozoslaním nevyžiadaných a obťažujúcich e-mailov, ktoré ja považujem za spam? Vôbec nič. Dokazujú to i výsledky volieb, konkrétne výsledky prednostného hlasovania, ktoré poukazujú na to, že tento kandidát bol preferenčnými hlasmi dokonca voči pozícii na kandidátke posunutý o 1 miesto dozadu :-) A získal negatívnu publicitu k tomu.Čítať ďalej

Voľby 2006: kde hľadať výsledky volieb?

Voľby 2006 sú predo dvermi a nejednoho voliča by mohlo zaujímať, kde budú dostupné výsledky volieb v online podobe.

Voľby do orgánov samosprávy obcí - komunálne voľby (pridané 2. 12. 2006)

Výsledky Volieb do orgánov samosprávy obcí dňa 2. decembra 2006 sprístupnil Štatistický úrad Slovenskej republiky.

Doplnené 3. 12. 2006:
Stránky Štatistického úradu po zverejnení výsledkov začali kolabovať. Ak sa i naďalej stretnete s ich nedostupnosťou, výsledky regionálnych volieb si môžte pozrieť i na stránkach SME.Čítať ďalej

Peter Stach - spamujúci kandidát na poslanca?

Peter Stach, kandidát na poslanca, spamuje a teda porušuje zákon alebo nie? Posúďte sami, či e-mail z adresy a subjektom Aktualna a jedina volebna hra a kratky pokec k tomu, ktorý mi dnes dorazil, je spamom alebo nie:

e-mail od peter stach

E-mail mi dorazil na adresu, ktorú nikde neuvádzam, čiže pravdepodobne ide o klasické generovanie adries pre účely hromadného rozposielania nevyžiadanej pošty. Celé to je pravdepodobne vzaté naozaj v obrovskom množstve, poukazuje na to i nárast návštevnosti webu na peterstach.sk podľa naj.sk za mesiac jún z niekoľko desiatok návštevníkov denne na rádovo takmer desaťtisíce a to za jeden deň. To by mohlo nasvedčovať na naozaj masívne zaspamovanie:Čítať ďalej

Na toto sa nedá nereagovať...

...pretože som veril, že podobné diletantské drísty vymizli pred 15 rokmi.

Komu sa nechce klikať, tak v skratke - autor naznačuje, že za produkciou virov (počítačových) stoja antivirové spoločnosti - táto úbohosť je už tak vyprchaná, trápna a dookola omielaná (v dávnej minulosti), asi ako zaručené správy o konci sveta. Kto sa takéto niečo odhodlá s plnou vážnosťou prezentovať, zaslúži si polutovanie i výsmech zároveň.

 

Už po... Depeche Mode v Bratislave

Ani to tak nebolelo... Som vyhodnotil koncert Depeche Mode po jeho absolvovaní a predošlom očakávaní rôznych čiernych scenárov.

Po čítaní dostatočne pesimistických diskusných predpovedí všelikde, som sa predsa len nedal zvyklať na vlak a realizoval som svoj pôvodný zámer dopravy autom. Problém s parkovaním som zhodnotil ako menšie zlo, než potenciálne nestihnutie vlaku po skončení koncertu.

Bratislava sa zrejme na nájazd hord z vidieka pripravila a tak teda čas vjazdu do BA zhruba pred 16-tou hodinou sa ukázal ako ideálny, pretože to nebolo ešte príliš skoro a zároveň žiadne zápchy. Zámer, parkovať v garáži Polusu, sa vydaril skvele, dokonca som si ešte mohol vyberať parkovacie miesto (ale mal som pripravené i náhradné varianty, ešte raz vďaka, Rony)Čítať ďalej

Reťazovka - môj hardware

Túto reťazovku ešte nepreruším, ale akékoľvek ďalšie možno áno - resp. vyhradzujem si právo na akúkoľvek ďalšiu reťazovku nereagovať, aj bez vysvetlenia (akože mám ho i teraz, ale deklarácia nahlas je jasnejšia) :-) Bude teda jednoduchšie nepredávať mi ich :-)

Reťazovku Môj hardware mi predal Jaro... A môj príspevok:

 Čítať ďalej

Sony Alpha DSLR-A100

Včera ráno som písal o neoficiálnej špecifikácii novej DSLR od Sony. Deň ešte ani neskončil a už sa objavili správy oficiálne. Dokonca na dpreview.com vyšlo i podrobné preview novej digitálnej zrkadlovky Sony Alpha DSLR-A100. Oficiálne informácie poskytuje už i Sony.

 

Prosím o radu - parkovanie v Blave: koncert Depeche Mode

Poradí mi niekto ohľadne parkovania? Zrovna riešim dilema, či na koncert Depeche Mode ísť vlakom alebo autom. Navnadený som samozrejme na auto, ale kam zaparkovať? Ponúka sa Polus, ktorý sa nachádza hneď vedľa štadiónu Interu, kde je koncert. Nie som si ale istý, či sa tam dá v nedeľu parkovať do noci...

Blaváci, poradíte? Koncert začína o 19:00 hod., koniec ??? :-) Môžem to smelo na parkovisko Polusu zapichnúť (radšej podzemné, ako na streche) alebo hrozí, že ostanem vymknutý? Alebo poznáte lepšie riešenie v najbližšom okolí?

Akákoľvek informácia (prosím, domnienky nie) alebo praktická skúsenosť, hodená do komentárov, mi dosť pomôže a vopred za ňu ďakujem.

Aktualizované 6. 6. 2006 - k dispozícii sú Organizačné pokyny publikované na depechemode.sk.Čítať ďalej

DSLR Sony Alpha 100 - špecifikácia (neoficiálne)

Že Sony pripravuje na leto svoju prvú digitálnu zrkadlovku (DSLR), je dávno známe. Nedávno sa objavili prvé snímky, ktoré napovedali, ako bude DSLR Sony vyzerať, oficiálne známy je i názov - Sony Alpha.

Na LetsGoDigital sa dnes objavila špecifikácia modelu nazvaného Sony Alpha 100, ide samozrejme zatiaľ o informácie neoficiálne, LetsGoDigital čerpá z weblogu.Čítať ďalej

DiGi REVUE 6/2006 - moje recenzie

Vychádza júnové číslo DiGi REVUE, nájdete v ňom i moje recenzie digitálnych fotoaparátov:

 

  • Fujifilm FinePix F30,
  • Pentax Optio A10,
  • Pentax Optio M10,
  • Casio Exilim Zoom EX-Z60.