september 2006

Český spam - tiež jasné riešenie II

Pre riešenie spamu z Česka som pred časom pripomínal a doporučoval zaslanie sťažnosti na Úřad pro ochranu osobních údajů. A ako doporučujem, tak i sám konám... Dnes mi ale od ÚOOÚ dorazil e-mail:Čítať ďalej

Anti-phising na Yahoo

Yahoo sa rozhodlo konať a aktívne chrániť svojich užívateľov pred phisingom. No, skôr pasívne, ale vyžaduje to drobnú jednorazovú aktivitu zo strany užívateľa. Všimol som si túto ochranu dnes a dávam to do pľacu, zatiaľ som na tento spôsob inde nenarazil (alebo som len nevšímavý?).

O čo ide? Jednoducho si označkujete prihlasovací dialóg a pri logovaní do služieb Yahoo potom máte istotu, že sa skutočne logujete do Yahoo.

Značkou može byť váš jedinečný ľubovoľný text v rôznych farbách alebo i uploadnutý obrázok. Pre ukážku som zvolil textovú značku, viď screenshot:

Ochrana na Yahoo proti phisingu

 

Keď nepríde Mohamed k hore, musí hora k Mohamedovi

Občasné zmeny sú v živote nutné, aj keď priznávam, že patrím skôr k tým konzervatívcom, ktorí preferujú stabilitu. Ale predsa len som pred rokmi dobrovoľne spravil krok v osobnom živote, ktorý mi úplne rozorval dovtedajší život, ale bol nutný. A dnes, s odstupom času, neľutujem.

Nedávno nastal čas na zmenu v pracovnom živote... Nie, nezmenil som profesiu z IT admina na predavača paplónov alebo nebodaj na burzového makléra - v prípade paplónov by som si istotne nezarobil ani na vlastný a v prípade burzy by po mojom vstupe zrejme nastali tridsiate roky minulého storočia. Ostal som ja radšej len "ajťákom".Čítať ďalej

DiGi REVUE 9/2006 - moje recenzie

Vychádza septembrové číslo DiGi REVUE, nájdete v ňom i moje recenzie digitálnych fotoaparátov:

 

  • Panasonic Lumix DMC-FZ50,
  • Canon Digital Ixus 60 a Ixus 65,
  • Samsung Digimax L85,
  • BenQ DC C800,
  • BenQ DC E520+.