október 2006

Vyhľadávanie vo foto weboch

Pripravil som ďalší vyhľadávač Vyhľadávanie vo foto weboch, ktorý je zameraný na vybrané slovenské a české weby s fotografickou tématikou. Hodí sa na vyhľadávanie recenzií, aktualít, návodov...

Vyhľadávač nadväzuje na Vyhľadávanie vo foto obchodoch, pomocou ktorého môžte vyhľadávať foto tovar na slovenských e-shopoch.

Vyhľadávač je pripravený prostredníctvom služby Google Co-op.

 

Vyhľadávanie vo foto obchodoch

Pre potrebu svoju a možno i ďalších som pripravil Vyhľadávanie vo foto obchodoch, ktoré je zamerané na vybrané slovenské fotografické obchody (e-shopy).

Vyhľadávač je pripravený prostredníctvom služby Google Co-op. Dusoft a rony majú pripravený Vyhľadávač Slovenské blogy a Vyhľadávač Slovenské banky.

 

Opera a anti-phising v ukážkach

Pred pár dňami som informoval o ochrane proti phisingu v pripravovanej Opere 9.1. Včera bol vydaný build nesúci číslo verzie 9.03 a prináša preview technológie umožňujúcej odhalenie podvodnej stránky. Na screenshotoch nižšie si môžte prehliadnuť, ako to približne bude fungovať (ide o preview funkcie).

U preverených stránok sa v adresnom riadku Opery zobrazuje ikonka s textom i, u nepreverených stránok sa zobrazuje ikonka s textom ?:
Anti-phising v Opere

Po kliknutí na stavovú ikonu ochrany sa zobrazí okno s oznamom, že stránka je preverená...Čítať ďalej

Blogujúca redaktorka STV... Bonznem? Nebonznem?

Pri sledovaní včerajších Správ STV ma zaujala v ktorejsi reportáži tvár jednej redaktorky spravodajstva - kde ja som ju len videl? A došlo mi to... Overujem... Yes, je to ona - identifikácia podľa fotogalérie pri jej weblogu je jasná, weblog je ovšem bez plnej identity. Možno si to tak praje i naďalej... Mám teda zalinkovať? Alebo radšej nie?

Pri ďalšom googlovaní zisťujem, že, hoci mladá, novinársky novic to už nie je, to asi len ja som zaspal dobu, alebo mi len jednoducho nezapálili obrazové súvislosti. A čo sa jej weblogu týka, škoda, že posledný príspevok je z júla 2006.

A znovu sa pýtam sám seba - mám/nemám bonznúť? :-) Možno keby niekto INÉ sa vyjadril :-) Alebo to nechám pre vás ako hádanku :-)

 

Pripravovaná Opera 9.1 a anti-phising

Pripravovaná Opera 9.1 bude mať zabudovanú ochranu proti phisingu. A trúfa si na vyspelejšie riešenie ako FF 2 a IE 7.

 

Doprajte si pri vyhľadávaní spoločnosť krásnej dámy

Vyhľadávanie na internete nemusí byť zrovna nuda. Vyskúšajte vyhľadávač Ms. Dewey a možno zistíte, že hľadáte, hľadáte, aj keď nepotrebujete :-) Keďže ide o jednoduchú implementáciu chatbota, môžete sa dočkať i zmysluplných reakcií od herečky Janina Gavankar na vami zadaný výraz pre vyhľadanie (alebo pokus o konverzáciu :-)).

Ms. Dewey
(via Google Blogoscoped)

 

Chcete písať pre časopis DiGi REVUE?

Zaujíma vás audio/video a TV technika viac ako len bežného spotrebiteľa? Máte možnosť realizovať sa ako redaktor DiGi REVUE. Viac informácií a kontakt na stránkach DiGi REVUE.

Čo so spamom na vybrali.sme.sk?

Služba vybrali.sme.sk (pôvodne asdf.sk) má slúžiť ako "upozoňovač" na články, ktoré sa komukoľvek zdajú zaujímavé. Nezáleži na tom, či je článok naozaj prínosný, ide o samoobsluhu a instantné riešenie v štýle "čitatelia sami sebe". Ak sú pridávané články nekomerčného charakteru, je všetko v poriadku. Od prenesenia pod krídla sme.sk služba zažíva svoj boom a dalo sa skôr či neskôr očakávať, že začne byť zneužívaná i na spam. Nestriehol som naň, ale dnes som naň náhodou narazil...

Ako inak, ako odnož spamu, ako nadháňanie si potenciálnych využívateľov svojej komerčnej služby, by sa dali nazvať príspevky od užívateľa ITKariera (ním zaslané "články"). Dotyčný prispievateľ totiž zasiela výhradne linky na server www.itkariera.sk, zrejme na svoj server...Čítať ďalej

Beaujolais Nouveau 2006 party v Korzo Café

Sviatok mladého francúzskeho vína, vo svete známy ako Beaujolais Nouveau Day, každoročne vypukne tretí novembrový štvrtok (tento rok 16. november 2006), to sa v baroch a kaviarničkách s úderom polnoci začína podávať mladé červené víno Beaujolais Nouveau z oblasti Beaujolais.

Minulý rok sa podarilo založiť tradíciu aj v Korzo Café (Nové Mesto nad Váhom). A bol to jediný podnik v Novom Meste nad Váhom, kde ste mohli ochutnať čerstvé Beaujolais Nouveau v rovnakom čase, ako inde vo svete.

Rok 2006 bude v znamení zakorenenia tradície, takže zo stredy na štvrtok o 00:00 hod 16. 11. 2006 ochutnáme prvé dúšky tohtoročného Beaujolais Nouveau. Ak máte chuť aj vy, nezabudnite si rezervovať stôl :-)Čítať ďalej

DiGi REVUE 10/2006 - moje recenzie

Vychádza októbrové číslo DiGi REVUE, nájdete v ňom i moje recenzie digitálnych fotoaparátov:

 

  • Fujifilm FinePix S6500fd,
  • Panasonic Lumix DMC-LX2,
  • Panasonic Lumix DMC-FX50,
  • Panasonic Lumix DMC-FX07.

Weblogy.cz?

Hm...

weblogy.cz dnes ráno

 

Web 2.0 mi je ukradnutý, ja šlapem na AccessToTheContents 2.5

V poslednej dobre sa roztrhlo vrece s pojednávaniami na tému Web 2.0 (viď. Marigold, Otty, pixy, Profiblog, La Trine) a stále akosi "neviem", čo mi tento pojem prináša. Alebo inak - stále tú "revolúciu" nevidím. Alebo ešte inak - spôsob tvorby obsahu mi je úplne ľahostajný...

Akým spôsobom je informácia vytvorená, ma necháva chladným. Pre mňa je podstatný spôsob, akým informáciu získam.Čítať ďalej