júl 2007

České knihy pre Microsoft Office zadarmo na stiahnutie

Pri hľadaní niečoho úplne iného som natrafil na knihy k produktom Microsoft Office, ponúkané na stránkach Microsoftu zdarma. Každá kniha je v češtine, vo formáte PDF a týka sa balíka Microsoft Office 2003 (ktorý tu ešte nejakú dobu bude, aj po príchode Office 2007). Knihy si môžete stiahnuť zadarmo z nasledujúcich odkazov:

Publikácie vydavateľstva Grada:

Publikácie vydavateľstva Computer Press:Čítať ďalej

Taglocity - tagovanie emailov pre Microsoft Outlook

Taglocity

Taglocity sa mi páči, až veľmi - ide o add-in pre Microsoft Outlook 2003 a 2007 umožňujúci tagovanie e-mailov.
(via Digital Inspiration)


Foto: Humus pred Prezidentským palácom

Humus

Dnes som navštívil Bratislavu vo funkcii turistu. Znechutený som zostal pred Prezidentským palácom, tým humusom, ktorou bola naplnená fontána. Neviem, či sa nad tým pozastavujú iní turisti, ale divím sa, že to nevadí Bratislavčanom a takisto obyvateľom toho domčeka za fontánou.Čítať ďalej

Premietanie na novomestskom námestí - fraška

Premietanie na námestí, ako nemá vyzerať, bolo v piatok večer predvedené na námestí v Novom Meste nad Váhom. O premietaní som popredu vedel, zúčastnili sme sa (vo dvojici) ale náhodne, keď sme sa tam už ocitli z úplné iných dôvodov (letná podvečerná vychádzka, zmrzlina, vychladené pivo a tak).Čítať ďalej

Pomôže polícia v prípade krádeží na internete?

Krádeže obsahu na internete sú dnes pomerne častou, ani nie veľmi adrenalínovou "zábavkou". Poniektorí si totiž neuvedomia (prípadne vedia a kradnú vedome), že akékoľvek obrazové alebo textové dielo (áno, i ďalšie formy, tie ale nie sú dnešnou témou) zverejnené na webe, podlieha autorskému zákonu. Ak teda nie je pod ním uvedené, že dielo (text, fotografia, obrázok) je dané k voľnému užitiu a preberaniu bez súhlasu autora, nie je tak možné činiť.

Riešenie krádeže obsahu by sa teda na prvý pohľad mohlo zdať jednoznačné, veď máme Autorský zákon.

Prax ale nemusí byť už taká "ružová", dokazuje to článok na Lupe Jak postupovat proti plagiátorům článků na Internetu - text nanajvýš zaujímavý a poučný (aj napriek možným rozdielom v Sk a Cz práve). Postihnutý autor totiž tvrdí:Čítať ďalej

Katarína Nagyová z TV Pohoda do TA3

V dnešnej reportáži TA3 o lesnom požiari som zaregistroval novú tvár, teda novú pre divákov TA3. Je ňou Katarína Nagyová, redaktorka regionálnej novomestskej TV Pohoda, ktorá je mimochodom mojou obľúbenou témou (tá TV). Profesný postup Kataríne Nagyovej vcelku pristane, už z jej práce v TV Pohoda sa dalo vysledovať, že naň má a divil by som sa, keby nenasledoval. Prajem teda veľa šťastia vo väčšom médiu.

 

Prieskum: Ako sa webhostingy vysporiadajú s krízovými situáciami?

Nedávno zhabané servery webhostingovej spoločnosti sa zapísali do dejín slovenského internetu postupom Polície SR ala "slon v porceláne" s dôsledkom tisícok odstavených webov, z ktorých mnohé boli komerčné a ich majiteľom bola často spôsobená i nemalá škoda.

Je ale štátny orgán jedinou možnou prírodnou katastrofou? Určite nie, krízová situácia v tom-ktorom webhostingu môže nastať aj v dôsledku naozaj prozaickejších udalostí - vode, ohňu a vetru ešte stále nedokážeme poručiť.

Sám síce žiadny web, ktorého výpadok by bol kritický, neprevádzkujem, to mi ale nebráni zaujímať sa o možnosti webhostingov, ako rýchlo dokážu, aspoň odhadom, spojazdniť totálne znefunkčnené (políciou, prírodnou katastrofou a pod.) hostované weby .Čítať ďalej

Infocorner spamuje

spam od Infocorner

Portál Infocorner spamuje, čiže rozposiela nevyžiadanú poštu, aspoň v mojom prípade. Spam je rozposielaný z domény infocorner.eu a propagovaný je katalóg www.infocorner.sk.

Konanie tohoto druhu odporuje zákonom Slovenskej republiky, konkrétne 147/2001 Zb. a 610/2003 Zb., naviac aj Directive 2002/58/EC of the European Parliament and of the Council.


Live Earth 7. 7. 2007

Live Earth

Celosvetová koncertná akcia Live Earth s podtitulom The concerts for a climate in crisis ma naozaj prinútila premýšľať, presnejšie, prínútili ma video šoty, ktorými sú jednotlivé vstupy prekladané (Live Earth vysiela ČT2 20 hodín v kuse).

P.S.: Premýšľam aj nad iným - k čomu je mi STV2...


DiGi REVUE 07/2007 - moje recenzie

Vychádza júlové dvoj-číslo DiGi REVUE, nájdete v ňom i moje recenzie digitálnych fotoaparátov:

 

  • Samsung i7
  • Samsung NV11

FeedBurner po prebratí Googlom uvoľňuje platené služby

Prebratie služby FeedBurner Googlom sa prejavuje už klasickým spôsobom - služby, alebo ich časti, ktoré boli doposiaľ platené, sa stávajú free.

Čo konkrétne to znamená v prípade FeedBurner? Bezplatnými sa stávajú FeedBurner Stats PRO a MyBrand (ak službu FeedBurner ešte nepoznáte, nechajte sa poučiť.).

FeedBurner Stats PRO sprístupňuje podrobnejšie štatistiky odberu vašeho feedu a MyBrand umožní prevádzkovať feed s adresou feeds.vašadoména.sk/MyFeedName namiesto doterajšej neplatenej podoby feeds.feedburner.com/MyFeedName.

FeedBurnerČítať ďalej