december 2008

Hej, Facebook, dojčenie (na verejnosti) považujem za obscénne

Dojčiace mamičky na fejsbúku a ich skupina (Hey, Facebook, breastfeeding is not obscene!) ma naozaj pobavili, nikdy by mi nenapadlo, čo za potreby sa budú riešiť.

Pravdupovediac, obecne mi je jedno, kto si kde ukazuje svoje prsia, pokiaľ je to v spoločensky akceptovateľnej podobe. Ale prekáža mi, ak si trebárs v lete sadnem na námestí na terasu ku káve a som nutený, zo slušnosti, hladieť len pred seba, pretože pozriem vľavo a vidím dojčiace prso, pozriem vpravo a vidím dojčiace prso.

Dojčiace mamičky na fejsbúku (i na tej terase pri káve a v parku) mi pripadajú tak trochu exhibujúce, exhibujúce viac ako je zdravé. Dojčiace mamičky, majte s nami zľutovanie, chceme sa na verejnosti rozhliadať slobodne, nie len vpred :-)

 

Šťastné a veselé... alebo ktoré priania sú najzvrhlejšie?

Šťastné a veselé

Svojim čitateľom, pravidelným alebo i len okoloidúcim, prajem krásne Vianočné sviatky, hlavne pohodu a "klídek".Čítať ďalej

Neviem či volím IVETU RADIČOVÚ za prezidentku SR, ale VOLÍM URČITE

Presnejšie, nemienim zverejňovať, koho volím. Z občasných politicky ladených článkov na mojom blogu je jasné, ktorú stranu politického spektra upredňostňujem a to je asi tak všetko, čo vám čitateľom mienim prezrádzať :-)

Ale jasné, jasné, viem, že v tejto konkrétnej aktivite ide o niečo iné, ale k hračkám, a v tomto prípade ide o hračku, sa nebudem pripájať, nebude mať väčší účinok, ako pohnutie SERP-om a dosť pochybujem, že zamiešanie pozícii v SERP ovplyvní nerozhodnutých voličov ;-) Ak by sa tak reálne stalo, začnem sa obávať...

Takéto, a ani podobné, aktivity nič nezmenia, respektíve, sú len drobným kolieskom v marektingovej mašinérii. Jediný počin, ktorý má šancu niečo zmeniť, je pristúpenie k voľbám a odovzdanie svojho platného voličského hlasu.

 

Cestovný poriadok na Zoznam.sk nepozná okresné mestá

Mám pocit, že cestovný poriadok na Zoznam.sk prešiel v nedávnej dobe inováciou. Mám pocit, že inováciou vedúcou k nepoužiteľnosti. K tomuto tvrdeniu mám najvyššie kompetencie (:-)), sám som ho totiž roky používal, od nedávnej doby už nemôžem. Moje malé chutné okresné mestečko totiž nový (?) systém nepozná :-(

Posúďte sami, čo mi cestovný poriadok na zoznam.sk ponúkne po zadaní plného oficiálneho názvu mesta, v ktorom žijem:

Vyhľadanie spojenia na Zoznam.sk

Uznávam, že Nové Mesto nad Váhom bude asi dosť veľká diera na to, aby sa ňou zoznam.sk zaoberal, skúsim teda iné okresné mesto, napr. Liptovský Mikuláš - a výsledok vidíte sami:Čítať ďalej

DiGi REVUE 12/2008

DiGi REVUE 12/2008

Vychádza decembrové číslo DiGi REVUE, nájdete v ňom i moje recenzie digitálnych fotoaparátov:

 

  • Canon PowerShot SX1 IS
  • Fujifilm FinePix S8100fd
  • Samsung L310W


Opera 10 Alpha k dispozícii

Dnes bola uvoľnená alfa verzia Opera 10. Na stiahnutie je k dispozícii na adrese www.opera.com/browser/next

Hlavným prínosom novej Opery je aktualizovaný engine Presto 2.2, ktorý umožnil splniť ACID3 test na 100, okrem toho deklaruje aj 30% zrýchlenie prehliadania webu oproti predošlému enginu použitého v aktuálnej Opere.
Ďalšie novinky nájdete na webe novej Opery.

Podľa itirenáru zverejneného na webe Opery, aktuálne sa pracuje na engine, v prvej polovici roka 2009 budú pribúdať nové funkcie a finálna verzia Opery 10 by mala byť uvoľnená zhruba v polovičke roka 2009 (aspoň tak som časový graf pochopil ja :-)).

Opera 10 AlphaČítať ďalej