Orange - až taká nevedomosť v jej radoch?

Po skúsenostiach z posledných dní a týždňov neviem, či sa v súvislosti so spoločnosťou Orange mám smiať alebo plakať.

Ale aby som objasnil o čo ide:
Jedného dňa vám príde od spoločnosti Hrušky s.r.o. (vymyslený názov) e-mail, v ktorom vám ponúka svoje hrušky a keďže firma nepožiadala o súhlas na zasielanie reklamných e-mailov, ide o jasný spam.
Firma Hrušky s.r.o. zaslala svoj spam z adresy hrusky@orangemail.sk, takže zasielate sťažnosť do Orange na firmu Hrušky s.r.o. pre rozposielanie spamu. Že ide o spam odoslaný z Hrušky s.r.o. poukazuje nielen kolonka From z e-mailu ale hlavne sekcia Received z hlavičky zdrojového kódu e-mailu, kde je jasne uvedená IP adresa SMTP serveru Orange ako i samotná adresa hrusky@orangemail.sk. A neposledný dôkaz je i obsah e-mailu, v ktorom sa podpisuje firma Hrušky s.r.o. pod svoju ponuku hrušiek...

A teraz tá bomba - po mesiaci vám príde vyjadrenie od Orange, že sa NEPREUKÁZALO, že firma Hrušky s.r.o. na vašu adresu zaslala spam, nakoľko kolonka From sa dá sfalšovať.

Takmer idete do kolien nad kompetenciou konkrétnych osôb a telefonujete osobne na telefonickú podporu s vyjadrením sťažnosti na spôsob preverenia vašej šťažnosti. Je sľúbené opätovné preverenie vašej sťažnosti... A výsledok? Vraj pôvodné vyjadrenie k sťažnosti bolo v poriadku, keďže From sa dá sfalšovať...

Preboha, to už je sila!!!

Orange nemá schopných technikov, ktorí by si vzali predmetný e-mail do parády, prezreli jeho "zdroják", mrkli na sekcie Received, aby zistili, či to bolo skutočne odoslané z ich SMTP serveru a mrkli na obsah e-mailu, aby zistili, že ak sa v e-maili ponúkajú hrušky a pod ponukou je podpísaná firma Hrušky s.r.o. a odosielateľ je hrusky@orangemail.sk, aby jasne skonštatovali, že ide o spam z Hrušky s.r.o.
Nie, oni majú len diletantov, ktorí sa obmedzia na skonštatovanie "From sa dá sfalšovať"...

Viac nemám k tomu čo dodať, nenachádzam slov...

Aktualizované 23. 11. 2005 - Sťažnosť na spamera bola nakoniec u Orange dovedená do zdárneho konca.
 

 

Autor:

Kategórie: