Ktorý webhosting? Docela dilema...

Keď som včera písal o nutnej zmene webhostingu, mal som i docela jasno, kto by mi papierovo najviac vyhovoval. Ale to som ešte netušil, že by môj web bol vlastne hostovaný v CZ. A to sa mi akosi tak docela úplne nepozdáva... Okrem toho, že som nejaké webhostingy vygoogloval, trochu som i "opisoval", keď som si nechal vyzistiť u koho hostujú SK weby/weblogy, ktoré pravidelne navštevujem - ajhľa, ono ich docela i dosť je hostovaných v CZ. A vedia poniektorí o tom? :-)

Tak neviem... Má mi byť jedno, v ktorej krajine sa môj web poflakuje? Asi skôr nie...

Ale najviac mi záleží (mimo technickej otázky) na skvelej dostupnosti webu a takisto kvalitnej a časovo dostupnej technickej podpore. A to z prezentácií nezistím (mnohí sa ani neunúvajú čokoľvek napísať o svojej technickej podpore - asi nemajú žiadnu).

Chcem preto poprosiť čitateľov, či by sa so mnou mohli podeliť o svoje dobré alebo zlé skúsenosti so svojim webhostingom. Webové prezentácie mi aktuálne žiadneho jasného favorita neponúkajú :-(

 

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

Myjavak's picture

Dlhe roky sme vyuzivali Exohosting, ale uz su asi moc velki na to, aby im na klientovi naozaj zalezalo.

Uz tri-krat za posledne 3 mesiace sa mi stalo, ze ked sme mali nejaky problem v case obeda, veselo mi nejaka studentka na ich akoze tech. podpore oznamila, ze vsetci technici su na obede, takze mam skusit o hodinku. Nevadi ze niekto utoci na vasu stranku - pani technici chodia za rucicky na obedy pekne vsetci naraz, takze nemate sancu nic vybavit (okrem pokecania su so studentkou).

Najskor ma klamali, ze to len studentka nebola dobre vyskolena, ze tam technici boli. Teraz, ked sa to 3ti krat zopakovalo, priznavaju, ze proste na obed nefunguju ...

Na staznosti viac nereaguju ako reaguju. Vzdy ich nevedia najst v emaile ...

Menim ich. Len za koho? Aby som neskocil od nezodpovednych amaterov k este vacsim amaterom. Potrebujem technicku podporu aspon v pracovnom case ...

Vie niekto poradit? Vdaka vopred za tip.

J

Baláž's picture

Ja mám zase práve s exohostingom úplne opačné skúsenosti už rok mám u nich dva eshopy a podporný blog nemal som žiadne problémy s ich technickou podporou - hlavne na štarte podnikania s prvým eshopom mi technici z podpory pomohli až nad rámec témy samotného hostingu. Nebolo to pre mňa ľahké keď predtým som poznal eshopy len ako nakupujúci zákazník a odrazu som rozbiehal vlastný eshop. Netvrdím že konkurenti exohostingu sú horší alebo majú zlé ponuky občas porovnávam zo záujmom ceny a parametre ale nevidím dôvod riskovať keď som s exohostingom maximálne spokojný. Aj keď je pravdou že v čase obeda som im ešte nevolal keďže vtedy tiež obedujem :-) našťastie už som ich skoro pol roka nemusel kontaktovať vôbec.

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.