Máte problém s ICQ?

Možno patríte k postihnutým zo včerajška. Prezradím vám tajný tip, ako podobné situácie riešiť. Väčšina užívateľov sa k nemu vôbec nedopracuje, pretože povrchnosť je ich význačnou vlastnosťou.

Uvedený tip nedoporučujem šíriť ďalej, pretože by ste mohli byť ukameňovaní alebo si minimálne vyslúžite posmech tých povrchných...

Môj typ teda znie - používajte originálneho klienta ICQ :-) Ak už nie cirkusový ICQ5, tak za skúšku rozhodne stoji klasický ICQ 2003b. A tu je ten háčik, povrchný užívateľ si klasickej verzie klienta nevšimne, svoje výhrady a nadávky smeruje na klienta ICQ5 a obratom ruky inštaluje klienta alternatívneho. ICQ5 nepoužívam takisto, ale žiadny alternatívny IM klient ma nepresvedčil, aby som odišiel od klasického ICQ 2003b.

ICQ 2003b je vynikajúci a stabilný klient pre instant messaging s protokolom ICQ. Veď je to originál, nie? Moje ICQ UIN je staršie, ako vačšina užívateľov vôbec pozná internet a za celú dobu fungujem výhradne cez originálnych icq klientov, nikdy, naozaj nikdy som nemal potrebu prejsť na klientov alternatívnych. A obyčajne sa váľam od smiechu, ak niekto, kto používa IM tri dni i s inštaláciou, "zasvätene" kritizuje originálneho klienta a že jedine správne náboženstvo je klient alternatívny, neuvedomujúc si, že ich názor dohnaný do absurdna by spôsobil aj nepotrebnosť tých alternatívnych.

A reklama? Tá takisto nie je problém, riešenie je skutočne triviálne.

Neodsudzujem tých užívateľov, ktorí pôvodných icq klientov aktívne používali a na alternatívnych prešli kvôli presne definovaným technických výtkam. Na smiech sú mi tí, ktorí alternatívu používajú z akejsi pofidérnej rebélie, lebo je to v móde, lebo ich má polovička triedy alebo kvôli tomu, že nasnežilo...

 

Autor:

 

Komentáre

Anonymous's picture

mne to nejde nainstalovat a ked to spustim tak sa mi tam objavy ze:nepodarilo sa spustit C:/ProgramFiles/ICQ 6.5/ICQ.com ak niekto viete co mam s tym robit napiste mi na pllsss :-((

macko's picture

mal som tiez problem z icq 6.5, doinstaloval som icq pro 2003b a funguju mi oba klienti. Je to nelogicke ale funguje to. Vies co by ma zaujimalo nefunguje mi icq to go. Cize icq priamo z webu bez instalacie klienta, firewallom to asi nebude. Nemate s tym skusenost?

Šlosar's picture

[15] mas nainstalovanu Javu? Bez nej to nepojde.

Snoword's picture

No takze já mám problém...všedko nainštalujme jak mám..a pak sa chcem zaregisrovať..ale nedá sa mi kliknúť na kolonku už.meno heslo a pod...
Ale ked sa príhlásim ce nick niekoho iného ,všedko ide ale nedá sa mi kliknúť na kolonku poslať správu.... prosťe sa mi nedá písať...
poradte mi prosím...

Anonym's picture

prosim poradte.nainstaloval som si ICQ a na konci mi napisalo ze mi zaslu spustaci e-mail ale nic mi neprislo za radu dakujem.

Peter Šlosar's picture

Neviem o tom, ze by v ramci instalacie originalneho ICQ klienta bol zasielany nejaky e-mail. Asi mas na mysli registraciu konta. Ak ti nieco posielali, dovodov nedorucenia moze byt viac, napr. ze si spravil v zadanom maile preklep alebo ti mail spadol do spam zlozky.

Anonym's picture

ahoj..mám problém s aktiváciou účtu na posielanie sms na ICQ 7.5.. včera som si založila nové konto..využila prvých 5 sms.. a aktivovať účet nejde.. sms sú pre mňa dosť dôležité:(..prosím o pomoc!.. kto by vedel poradiť napíšte..

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.