ST Online je na spamovom blackliste

Po problémoch s webhostingom a konektivitou ma u ST Online postihol i problém s e-mailom, ako by toho už nebolo dosť.

Odosielal som e-mail na adresu pod doménou Nextry a ten sa mi vrátil s chybovou hláškou:

----- The following addresses had permanent fatal errors -----
< >
(reason: 511 Blocked - see
http://www.spamcop.net/bl.shtml?213.81.152.136
----- Transcript of session follows -----
... while talking to mailhub.nextra.sk.:
>>> DATA
<<< 511 Blocked - see http://www.spamcop.net/bl.shtml?213.81.152.136
554 5.0.0 Service unavailable
<<< 502 ESMTP command error

Z toho vyplýva, že IP adresy (aktuálne dve) SMTP serverov ST Online sa nachádzajú na spamovom blackliste spamcop.net. A keďže ho využíva i Nextra pre odfiltrovávanie spamu, tak jednoducho e-mail z ST Online (to je jedno, či máte vlastnú doménu) na adresy hostované u Nextry a ďalších, ktorí využívajú blacklist spamcop.net, jednoducho neprejdú.

Nutno však doplniť, že v tomto je ale ST Online nevinne, možnosti preventívnej ochrany veľké nie sú a ak sa nájde nejaký spamujúci bastard využívajúci jeho pripojenie, ktorého následne niekto nareportuje, tak má ST Online jednoducho smolu. O to viac by teda malo byť vo vlastnom záujme providerov, aby nahlásených spamerov riešili aj oni sami, lebo ak nebude ochota, o to viac sa budú zrejme ocitať na spamových blacklistoch.

Čo sa týka môjho konkrétneho problému, upozornenie na blacklist som posielal na technickú podporu ST Online, som zvedavý, ako rýchlo dokážu problém eliminovať.

Aktualizované 12:30 hod. - Už ráno po 9:00 hod. som zaregistroval, že IP adresy SMTP serveru ST Online z blacklistu spamcop.net zmizly, o 12:30 hod. prišlo i vyjadrenie z technickej podpory:

Vazeny zakaznik,
server sas3.stonline.sk bol odstraneny z uvedeneho Blacklistu a v sucasnosti nie je ziadny z mailovych serverov ST a.s. vedeny na ktoromkolvek z globalnych BL.

Takže tentokrát chválim ST Online za promptné riešenie.

 

Autor:

Kategórie: