Mám rád svoje mesto a oplatí sa

Už dlhšiu dobu mám na svojom webe samostatnú stránku, kde združujem linky na obecnejšie informácie o mojom bydlisku (je ním Nové Mesto nad Váhom), neskôr som tam začal pridávať i odkazy na moje spoty z weblogu týkajúce sa mesta. Pôvodne bola stránka myslená ako doplnok k sekcii O mne a ako takú som ju teda ani nemal v úmysle zvlášť propagovať.

Nedávno mi ale jedna osôbka spomenula, že dosť jej pomohli odkazy z môjho webu, ktorý vygooglovala, keď hľadala info o našom meste. Nie že by tie weby neboli vyhľadateľné, ale moja stránka jej ich ponúkla pokope a medzi prvými vo výsledkoch (aktuálne osciluje v Google okolo desiateho miesta, pôvodne bola za štyridsiatkou).

A štatistiky vygenerované z Google Analytics ukazujú, že výraz Nové Mesto nad Váhom, spolu s jeho variantami, je tretí v poradí v rebríčku kľúčových slov, na ktoré ku mne chodia z vyhľadávačov. Samotná stránka o Novom Meste nad Váhom má piatu najvyššiu navštevnosť z celej mojej domény.

A čo z toho plynie? Vlastne dokopy nič :-) Len toľko, že ak nežijete vo vzduchoprázdne, propagujte i tie najbližšie molekuly okolo seba, pomôžete hľadačom a následne (možno) i sebe :-)

P.S.: Pôvodne som tento spot zamýšľal ako novú bloggerskú SEO hru o vytvorení odkazovníkov na užitočné linky svojho mesta a pretlačení na popredné priečky vyhľadávačov, ale nakoniec som myšlienku zavrhol, stala by sa z toho zrejma hra typu lietadlo :-)

 

Autor: