PopMarks - ako mať i nemať social bookmarking ikony

Na zahraničných weblogoch pomerne rozšírené, u nás nie veľmi - záplava ikon bookmarkovacích služieb pod článkami. Ak ich čitateľovi chce niekto poskytnúť, je to o dileme, či pár vybraných, alebo všetky dostupné. Ak všetky dostupné, o chvíľu možno zaberú i polovičku screenu. Napr. Rony zvolil výber, Profiblog ich zavrhol úplne a ja mám na ne názor podobný.

Najschodnejšie je mať ich pre čitateľa k dispozícii, ale skryté, v prípade potreby nech si ich záujemca vyvolá. Bolo len otázkou času, kedy sa to niekomu bude chcieť dať dokopy.

Tak uzrelo svetlo sveta PopMarks, fičúra pre weblogy a iné článkoidné weby, funkcia sprístupňujúca bookmarkové služby, zaberajúca na webe jedno decentné tlačidlo alebo i len jeden textový link.

Potrebujete k tomu nejaký ten JavaScript a nekomplikovanú úpravu v šablone vašeho publikačného systému. PopMarks poskytuje návod priamo pre systém Blogger, WordPress a TypePad. Pre iný systém zvládne našinec úpravu hravo. Funkciu si môžte na ostro otestovať na webe 3spots.

Po zabudovaní funkcie pribudne pod každým článkom tlačidlo PopMarks...
popmarks

...ktoré na požiadanie vyroluje ponuku bookmarkovacích služieb (po úprave i čokoľvek iné)
popmarks

 

Autor:

Kategórie: