Už po... Depeche Mode v Bratislave

Ani to tak nebolelo... Som vyhodnotil koncert Depeche Mode po jeho absolvovaní a predošlom očakávaní rôznych čiernych scenárov.

Po čítaní dostatočne pesimistických diskusných predpovedí všelikde, som sa predsa len nedal zvyklať na vlak a realizoval som svoj pôvodný zámer dopravy autom. Problém s parkovaním som zhodnotil ako menšie zlo, než potenciálne nestihnutie vlaku po skončení koncertu.

Bratislava sa zrejme na nájazd hord z vidieka pripravila a tak teda čas vjazdu do BA zhruba pred 16-tou hodinou sa ukázal ako ideálny, pretože to nebolo ešte príliš skoro a zároveň žiadne zápchy. Zámer, parkovať v garáži Polusu, sa vydaril skvele, dokonca som si ešte mohol vyberať parkovacie miesto (ale mal som pripravené i náhradné varianty, ešte raz vďaka, Rony)

Nasledovné 2 hodinky sme s priateľkou využili na prípravnú relaxáciu pred niekoľkohodinovým státím v hľadisku - nejaké to jedlo v Poluse, pokiaľ možno nie ťažké, sledovať koncert Depeche Mode z kadibudky, aj keď modernej, by nebolo tým pravým orechovým. A nejaké to kávičkovanie a sedenie, sedenie, sedenie, sedenie - do zásoby.

Na štadión sme vchádzali zhruba 18:15 (začiatok ohlásený na 19:00), reku že načo sa budeme drať do predu, 18 už nemáme. Ale tento úmysel nám vôbec nevyšiel - v tom čase bola plocha na státie zaplnená len do tretiny, po zvukársku vežu, tak sme sa ocitli i relatívne vpredu - na úrovni zvukárskej veže, skraja plochy, na trávniku. Trávnik je skvelá vec, ak sú v očakávaní ešte nejaké 2-3 hodinky predkapiel, on je využiteľný i na ležanie!

Dojmy z koncertu

Nástup Depeche Mode (o 21:15) som očakával vo väčšom štýle, proste "len" prišli a začali hrať. Popravde, za mlada, za socíku, v našom kulturáku, som zažil bombastickejšie nástupy :-) Pred nástupom DM som mal po ruke vreckovku, v obave že sa i rozplačem, keď to rozpália, ale nič, slzu nebolo treba utierať. Čiže emocionálne sklamanie :-)

Zvuk bol fajn, čistý i keď sme boli na ploche bokom, akurát sa mi zdal tichší, na štuple to nebolo (i tak som ich nemal, nie som magor :-)).

David Gahan tušim ani raz nezakričal "Bratislava" (alebo som len nezaregistroval), hm, ktovie, či vôbec bolo zorientovaní, kde to hrajú :-) Ale šoumen to je, po javisku sa pohybovať vie skvele.

A hudba? Bože, to sa musí zažiť, pre priateľku i mňa fantastická, užili sme si to!

Koniec koncertu, už po prídavkoch, zhruba o 23:00, správne sme odhadli, že ďalšie prídavky už nebudú, takže šup, šup von zo štadióna a o 20 min. už v aute na ceste...

Recenziu ste odo mňa dúfam nečakali, skúste depechemode.sk a partyzona.sk. Fotky z koncertu nájdete na partyzona.sk.

Svoje dojmy z koncertu zhrnul Rony a rovnako i alian.

 

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

Anonymous's picture

Nebol si asi sam, kto pricestoval do BA autom, pretoze moja cesta z prace sa okolo stvrtej predlzila o 35 minut! Zapchata bola uz Jarosova ulica a stalo to tam 20 minut a zapchy boli aj na Bajkalskej, kde to slo krokom... a to zvyknem cestovat domov max. 15 minut. A nikde ziaden policajt, absolutne nezvladnute. no a co sa tyka koncertu, nebola som, aj ked mam Depeche rada, ale davy ludi neznasam. Boleniu hlavy som sa ale nevyhla, sposobilo ho zuncanie a dunenie okien, obcas uchytok melodie a krik... dokopy zmiesane to bolo ale velmi neprijemne... a to byvam pri Dopleri. Nuz, ale prajem to fanusikom koncertov... Podla mna je sialene v takom pocasi sa ist postavit na dve a pol hodiny na stadion a ochoriet, len aby som videla zopar poskakujucich hudobnikov, ktorych si mozem v klude doma pustit z CD...

Šlosar's picture

[7] zjavne ti uniklo, ze moj clanok sa tyka koncertu spred troch rokov ;-)

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.