Keď nepríde Mohamed k hore, musí hora k Mohamedovi

Občasné zmeny sú v živote nutné, aj keď priznávam, že patrím skôr k tým konzervatívcom, ktorí preferujú stabilitu. Ale predsa len som pred rokmi dobrovoľne spravil krok v osobnom živote, ktorý mi úplne rozorval dovtedajší život, ale bol nutný. A dnes, s odstupom času, neľutujem.

Nedávno nastal čas na zmenu v pracovnom živote... Nie, nezmenil som profesiu z IT admina na predavača paplónov alebo nebodaj na burzového makléra - v prípade paplónov by som si istotne nezarobil ani na vlastný a v prípade burzy by po mojom vstupe zrejme nastali tridsiate roky minulého storočia. Ostal som ja radšej len "ajťákom".

Len zamestnávateľa som zmenil... Po šiestich rokoch v organizácii finančne poddimenzovanej, kde som ako sólo administrátor spravoval 120 staníc a 3 servery na báze Windows i Novell a kde som musel často variť doslova z vody a márne sa domáhal niekoho do dvojky, som sám zakotvil do duetu, zato v organizácii finančne stabilnej, z IT hľadiska technologicky pokrokovej a vyspelej, čiže ma očakávajú i technológie, s ktorými som dosiaľ nemal prax. Ale od toho som "ajťák", aby som sa s tým vedel popasovať. A od toho som "ajťák", aby ma to dokonca i tešilo.

Som na polceste svojho pracovno-aktívneho života, neviem, kde budem o pár rokov, prajem si len jediné - spokojnosť... Verte mi, byť spokojný so svojou prácou, je základ zdravého vývoja. Nestačí byť šťastný od 16-tej do 7-mej. To je potom život na trištvrte plynu...

 

Autor:

Kategórie: