Test webu v Opera Mini rýchlo a jednoducho

Opera Mini nie je žiadne orezávatko, skutočne dokáže dostatočne kvalitne prehliadať weby a dovolím si tvrdiť, že svojimi možnosťami vcelku dobre konkuruje aj vyspelejším prehliadačom v smartphonoch alebo PDA. A rozširuje sa v bežných mobiloch viac a viac... Pamätajú na to tvorcovia a majitelia webov?

Tí, čo k testovaniu v základnej desktopovej štvorke O+FF+IE6+IE7 chcú pridať i test na zobrazovanie v Opere Mini, majú už od počiatkov k dispozícii Opera Mini simulator. Mimochodom, ten v poslednej dobe prešiel redizajnom a už vyzerá ako mobil a nie diaľkový ovládač.

Prečo ale načítavať stránku simulátora a následne doň naťukávať adresu webu, keď to už ide aj jednoduchšie, stačí použiť adresu v tvare:

http://www.operamini.com/demo/?url=[URL]

keď miesto [URL] dosadíte adresu testovaného webu:

http://www.operamini.com/demo/?url=https://www.slosar.sk/

Aby to bolo ešte jednoduchšie, doplňte si do prehliadača bookmarklet, ktorým odošlete stránku zobrazenú v desktopovom prehliadači priamo do simulátora.

Ak je váš web v Opera Mini rozumne zobrazovaný a funkčný a náhodou ste zaťažený i na tlačítka, poslúžte si niektorým na adrese www.operamini.com/share:

Opera Mini

Opera MiniOpera MiniOpera Mini

 

Autor:

Kategórie: