Zelená voda - tá naša je fungujúca

Posledných pár dní som bol zo zvedavosti nažhavený na zhliadnutie reportáže TA3 o rekreačnom stredisku Zelená voda - vraj premrhané európske milióny a zničený areál - a to ma zaujímalo, veď to mám tu za rohom a s realitou mi to príliš nesedelo. Všetko sa ale vyjasnilo, reportáž si totiž vzala na mušku akýsi komplex pri Rimavskej Sobote, ktorý má so strediskom pri Novom Meste nad Váhom spoločný len názov Zelená voda.

Takže v skratke - ak vás bude niekto odrádzať od návštevy Zelenej vody, pravdepodobne má na mysli tú pri Rimavskej Sobote a ak stretnete spokojného návštevníka, zrejme myslí Zelenú vodu pri Novom Meste nad Váhom. Na tej novomestskej to totiž naozaj funguje a žije.

Neubránim sa ale ešte jednému porovnaniu... Kým webová prezentácia Zelenej vody pri RS ako tak funguje (ako tak, lebo k technickému spracovaniu by som mal obrovské výhrady) a ponúka nejaký obsah, ale propaguje niečo, čo neexistuje, tak naproti tomu existujúca rekreačná oblasť Zelená voda pri NM nie je na internete propagovaná ako celok takmer nijako.
Mesto Nové Mesto nad Váhom sa k nej v tomto ohľade správa hodne macošsky, lebo to, čo sídli na mestskom webe na adrese www.nove-mesto.sk/zelena.htm, nemožno nazvať solídnou informáciou. Niekedy bolo niečo na adrese www.zelenavoda.sk, ale teraz tam nie je nič. Vedel by som si veru predstaviť "dobrý skutok" od mesta NM, keby odkúpilo domény zelenavoda.sk a zelena-voda.sk (nie, ja nie som ich majiteľ) a postaralo sa o dôstojnú a dobre informujúcu webovú prezentáciu Zelenej vody, ak už iné subjekty, vlastniace tie domény, na to nemajú.

Aktualizované máj 2007: Nezávisle, po napísaní tohoto článku, ma oslovila kamarátka so žiadosťou o vytvorenie prezentácie - Chata u Vila, ubytovanie na Zelenej vode. Nájdete tam aj niekoľko fotografií zo Zelenej vody.

 

Autor: