Vyhľadávanie rovnakých obrázkov - chýba mi

Jedna z vecí, ktoré mi na internete neskutočne chýbajú, je vyhľadávanie totožných obrázkov. Sám pod tým chápem v tomto spojení hlavne vyhľadávanie fotografií, ale to nie je teraz podstatné.

Technológie k dispozícii sú, fakt by som teda ocenil, keby Google (hlavne) alebo ďalší z veľkých vyhľadávačov, dali do placu takúto službu. Viem, existujú nejaké hračičky, ktoré sa akože snažia hľadať podobné obrázky, ale to nechcem, fakt sú to len hračky.

Túžim po jednoduchej službe - upload alebo zadanie URL obrázku a následne vyhodenie adries výskytu totožného.

Na porovnanie predsa stačí jednoduchý kontrolný súčet (z bytov súboru) a ak už vyhľadávače weby preliezajú a kešujú HTML a ďalšie typy súborov, nemohli by skúsiť aj kontrolné súčty obrázkov? Iste, predĺžilo by to spracovanie. Ale vadí to? U kešovania obsahu PDF, XLS, DOC a pod. nie...

Načo sú mi blbosti ako Web 2.0 a podobné mlynčeky na mäso, ak neexistuje služba (podporená najväčšími vyhľadávačmi), ktorá by naozaj mohla byť užitočná.

 

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

Anonym's picture

Existuje plugin TinEye aj pre mozillu aj iné browsery, skúsil som 2 fotky a z 2 miliárd to nenašlo nič... ale hladalo to asi 2 eskundy, takže to nemôže byť reálne vyhľadávanie... má s tým niekto skúsenosti?

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.