Máme nový hosting

Zadovážili sme si nový hosting, a rovno dedikovaný, veď načo sa trocháriť. Zvlášť ma teší, že sa podarilo vybrať telehouse sídliaci v kľudnej štvrti poblíž centra a je k nemu blízko od všadial. Tento telehouse síce ešte pamätá patentovanie polovodičového tranzistoru, ale zato má racky postavené z poctivých materiálov, na rozdiel od telehousov pamätajúcich už aspoň vznik prvého PC, ale z materiálov tej najhromadnejšej výroby a zodpovedajúcej (ne)kvality. Fungl nový telehouse nehrozil, keďže sídlia na periférii mesta a ich dedikované hostingy nie sú cenovo najdostupnejšie.

Ten náš dedikovaný server síce nie je z najvýkonnejších, ale pre priateľkine a moje potreby bude dostatočný. Z konfigurácie len krátko - RAID 2+1, zato ale o celkom slušnej kapacite, ani nízkoúrovňové formátovanie nie je potrebné, reset prebehol pred časom. A windowsy, tie to tiež má. Ale som si istý, že žiadne backdoor, len predné.

Aspoň že nehrozí komplikovaná migrácia aplikácií a dát, tie budú inštalované a generované od základu nové. Nové aplikačné vybavenie ale predsa len trochu potrápi, veď výber jeho skinu a farieb užívateľského interfejsu je zodpovedná záležitosť, keďže nás adminov a prípadných unique visitors ovplyvní na dlhé roky. Ale aspoň sa na dlhšiu dobu zbavíme inštalácie servispackov.

časť bytu

A ešte pridám aj schéma našeho nového dedikovaného serveru, ale len jednej časti RAID pola, to aby sa niekto spätným inžinierstvom nepokúšal o hacking.

No, hádam sa nám bude bývať dobre...


Autor:

Kategórie: