Nora Gubková vylučuje faktické chyby v jej relácii... A predsa boli.

Server SME uverejnil rozhovor s Norou Gubkovou, zvlášť ma zaujala pasáž o faktických chybách v relácii Správy a komentáre:

 

Šéfredaktor spravodajstva hovorí, že ste robili aj veľa faktických chýb.
„To počujem prvýkrát, on mi nič také nepovedal... Správy a komentáre sa nikdy nemuseli za nič ospravedlniť alebo uviesť opravu. Okrem jednej faktografickej chyby v spravodajskom príspevku.“

Je mi ľúto, ale Nora Gubková nemá povedomie o všetkom. V relácii Správy a komentáre vysielanej 21. 5. 2007 ma totiž označili za nálezcu utajených čísiel SIS na webe. Avšak každý, kto sledoval kauzu utajených čísiel, vedel, že moja maličkosť len upozornila na únik utajených čísiel a na číslach SIS už malo zásluhu SME.sk. Nora Gubková má teda asi pravdu, že "...sa nikdy nemuseli za nič ospravedlniť alebo uviesť opravu", to ale nevyvracia fakt, že faktické chyby nikdy neboli...

P.S.: Tento článok nie je útokom na Noru Gubkovú, len faktickou poznámkou k jej vyjadreniu o faktikých chybách. Rovnako nie je podporou súčasnému vedeniu spravodajstva v STV, práve naopak, postup a postoje Nory Gubkovej, tak ako sa javia mne samotnému, sú mi sympatické.
Článok nie je ani protestom proti zachovaniu svetového mieru, takže kto ho tu bude vidieť, poletí z komentárov.

 

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

karol's picture

Mnohým televíznym divákom veľmi vadil exoftalmus Nory Bubkovej. Niekedy to bolo priam strašidelné. Myslím, že si tento fakt uvedumujú aj pracovníci televízie. Pre p.Gubkovú je vhodnejším médiom rozhlas.
Verím, že tento môj komentár do diskusie nebude zmazaný, nie je to žiadna invektíva voči moderátorke.

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.