Zlodej fotografií na lukasm9.webgarden.cz

Niekto uverejňuje výhradne svoje diela a niekto iný ich hnusne kradne, skrátka, je zlodej.

Napríklad taký majiteľ webu lukasm9.webgarden.cz Lukáš Margala (podľa kontaktných informácií na webe), miesto toho, aby si dal prácu a nafotil svoje fotografie, jednoducho ukradol moje fotografie z Podjavorinského okruhu 2006 a publikoval ich bez môjho súhlasu u seba:
http://www.lukasm9.webgarden.cz/galerie/podjavorinsky-okruh.html

Na fakte, že jeho počínanie je nezákonné, nič nemení ani to, že na fotografiách ponechal môj copyright. Protizákonného konania, teda porušenia autorského zákona 618/2003 Z.z. sa dopustil už len tým, že nakladal s mojimi fotografiami bez môjho súhlasu.

Majiteľa webu som už kontaktoval, aby kradnutý obsah odstránil.

Ak niekto z čitateľov pozná majiteľa webu lukasm9.webgarden.cz, prípadne e-mailovej adresy , prosím, nech mi dá vedieť na môj e-mail. Ďakujem.

Aktualizované 13. 8. 2007 - dodatočne som si všimol na spomínanom webe aj ICQ kontakt, a z profilu som zistil, že majiteľom webu je Lukáš Margala z Nového Mesta nad Váhom.

Aktualizované 17. 8. 2007 - ukradnuté fotografie už boli z dotyčného webu odstránené, rovnako bol odstránený i odkaz na icq, kde sa z jeho profilu dalo zistiť meno majiteľa webu. Zaznamenaný stav v čase krádeže si môžete prehliadnuť na screenshotoch:
lukasm9.webgarden.cz s mojimi ukradnutými fotografiami,
lukasm9.webgarden.cz ešte i s odkazom na icq,
profil z icq obsahujúci meno majiteľa webu.
Keby moje ukradnuté fotografie neboli odstránené, bol som rozhodnutý porušenie mojich autorských práv riešiť právnou cestou...

 

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

vlaha's picture

Bohaté skúsenosti z kradnutím mojich fotiek mám aj ja:http://v-hano.meu.zoznam.sk/moje-ocenene-fotografie/porusenie-autorskeho-prava/

Peter Šlosar's picture

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.