Opera a Opera Mini umožňujú synchronizáciu bookmarkov

Významná novinka v oboch nových Operách umožňuje synchronizáciu bookmarkov (aj Speed Dial) medzi desktopovou a mobilnou Operou.

Deje sa tak pomocou služby Opera Link, ktorá doposiaľ umožňovala synchronizovať bookmarky medzi desktopovými Operami (napr. na domácom a pracovnom kompe), odteraz je možné synchronizovať aj s Operou Mini.

Vaše bookmarky sú pre účely synchronizácie uložené na webe Opery, samozrejme prístupné len po prihlásení. Pokiaľ konto nemáte, môžete si zdarma zriadiť.

Akonáhle začnete synchronizovať, máte vaše bookmarky dostupné z ktoréhokoľvek počítača a z ktoréhokoľvek mobilu, buď priamo prostredníctvom Opery a Opery Mini alebo v podobe webu prostredníctvom Opery a iných prehliadačov. Prostredníctvom webu je možné bookmarky aj editovať.

Synchronizácia sa v Opere aktivuje z menu File - Synchronize Opera. Je možnosť vykonať ju jednorázovo alebo ponechať trvale aktívnu. V tom prípade sa akekoľvek zmeny v bookmarkoch okamžite prenášaju do Opera Link a zmeny sa automaticky prejavujú aj v ďalších inštaláciach Opery (napojených na vaše konto) na ďalších kompoch, i v Opera Mini.

Synchronizácia Opery
Bookmarky z Opery po synchronizácii v Opera Link

Synchronizácia Opery MiniSynchronizácia Opery MiniSynchronizácia Opery MiniSynchronizácia Opery MiniSynchronizácia Opery Mini
Bookmarky z Opery v Opere Mini

 

Autor: