Zapaľovač Zippo - ako vymeniť knôt a naplniť ho

Zapaľovače Zippo sú legenda, ktorá tento rok oslavuje 75. výročie. Používam Zippo už zopár rokov a môžem z vlastnej skúsenosti potvrdiť, že ide o zapaľovač s tuhým korienkom (mimochodom, poskytuje sa naň doživotná záruka) a ak ho začnete používať, nebudete chcieť už nič iné. Až tak, že minule, keď som ho 5 minút nemohol nájsť, tak ma oblieval pot a chytala panika.

Mimo "tankovania" benzínu a výmeny kamienka nie je samozrejme potrebná žiadna údržba, len občas treba povytiahnuť knôt (u mňa asi ročný interval) alebo rovno vymeniť. Majiteľom Zippo ponúkam návod na výmenu knotu, na ktorý som natrafil na YouTube. Za ním nasleduje návod na naplnenie (ale to hádam zvládne každý aj bez návodu).


Výmena knotu (zdroj youtube.com)


Naplnenie benzínom (zdroj youtube.com)

 

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

Gotrek's picture

Rozebrat Zippo a celý ho vyměnit není nikdy problém. Navíc pokud je to originální Zippo, tak máte právo to nechat kdykoliv poslat do Bradfordu, PA., kde vám ho zadarom opraví. Sama firma totiž popisuje své zapalovače, že jsou tak spolehlivé, že na jejich opravu nemuseli nikdy využít ani jeden cent. Takže nemějte strach a uživejte nejlepšího zapalovače na světě ;)

Anonymous's picture

paradne videa ale ucit sa so zippo zapalovacom tricky je este narocnejsie teda aspon ja osobne to moc dobre nezvladam viem ich len zopar s tych stovak

Mato's picture

podla mojho nazoru rozobrat a opravit zippo neni ziaden problem ale uz horsie je to s trickmi s nim nechapem ako sa tie narocnejsie daju naucit ...

Anonym's picture

Ahoj prosím vás čo mám robiť mám benzínový zapaľovač a
môj kamarát ho do toho púdza zasunul opačne

Gabi 's picture

vymena škrtacieho kolieska-je opotrebovane

Zdeno's picture

Chcem sa spýtať, kde sa dá poslať zapaľovač na reklamáciu. Mal by mať doživotnú záruku. Podarilo sa mi ho pritlačiť a je trochu prevalený. Viem, že v čechách je oficiálny distribútor, ale na sk som nič nenašiel.

Peter Šlosar's picture

Zippo pre Slovensko odkazuje na ceskeho distributora http://www.zippo.com/international.aspx

Zdeno's picture

Díky moc za info

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.