Dajte mi pevný bod a pohnem... alebo bilancia roku 2007

Vidím to tak, že v titulku naznačený (a nedokončený) Archimedov výrok asi najviac korešponduje s podtitulom môjho blogu v náväznosti na jeho pôsobenie v uplynulom roku 2007. Viem, je to asi bombastické videnie, ale je moje vlastné, subjektívne a som si istý, že na mojom mieste by to vaše bolo rovnaké :-)

Čo ma k nemu vedie? Dva články z môjho blogu, ktoré mali širokú odozvu aj v klasických médiach (noviny, TV). Ich pôvodnym účelom nebolo kreovanie kauzy, ale len upozornenie na stav s prípadnou teoretickou vyhliadkou na jeho možnú nápravu. A výsledok? Kauzy v médiách a 100% rýchla náprava...

Áno, ide o únik utajených čísiel T-Mobile a zverejňovanie rodných čísiel na katastrálnom portáli. Netvrdím, že uvedené lapsusy poriešili len moje články, ale rozhodne prispeli k ich náprave (za podpory sme.sk a blackhole.sk)

U dvoch závažných pochybení s celoslovenskou pôsobnosťou sa mi teda podarilo prispieť k ich eliminovaniu, čo viac si blogger môže priať? :-)

A aby bilancia bola kompletná, pripájam aj zoznam desiatich najpopulárnejších článkov tohto roku z môjho blogu. Pripomínam, že popularitu neodvíjam od absolutných čísiel čítanosti, ale od čítanosti v pomere k veku článku.

 

  1. Katastrálny portál porušuje zákon na ochranu osobných údajov
  2. Cez telefonny.zoznam.sk unikajú utajené čísla T-Mobile
  3. Google Maps proti Mapy.Atlas.Sk - kto má detailnejšie letecké mapy?
  4. 5 dôvodov pre Google Maps - dozrieva aj pre Slovensko
  5. Podjavorinský okruh 2007, preteky oldtimerov, Nové Mesto nad Váhom
  6. Úplne zatmenie Mesiaca 3. 3. 2007
  7. České knihy pre Microsoft Office zadarmo na stiahnutie
  8. Žiadosť o zamestnanie a dôležité e-maily neposielajte z free e-mailov
  9. Olympus SP-550 UZ - 18x optický zoom!
  10. Microsoft Virtual PC 2007 1.0 zdarma k dispozícii

 

Autor:

Kategórie: