Vianočný betlehem v Novom Meste nad Váhom

Fotografie vianočného betlehemu vznikli 25. 12. 2007.

Vianočný betlehem Vianočný betlehem Vianočný betlehem

(fotografie zväčšíte kliknutím na ne)

Drevený betlehem, skrášľujúci Vianoce v Novom Meste nad Váhom, je ručne vyrezávaný, v životnej veľkosti, vytvorený ľudovými umelcami.

Bohužiaľ, poniektorí ľudia si nevážia cudziu prácu, keďže som od priamych svedkov počul, že sa našlo zaopár rodičov, ktorí neváhali vysadiť svoje deťúrence na vystavené postavičky a pritom i zhodiť... Ak by i poškodili, som si istý, že by zdrhali o stošesť... Vážení rodičia, betlehem nie je preliezka na vašom sídlisku, ale kus umenia, ku ktorému sa treba vedieť chovať (a netreba byť ani veriacim).

A neodpustím si ešte jednu poznámku - na novovybudovanom oficiálnom webe mesta je opäť mŕtvo, tak ako to bolo roky doposiaľ - o sprístupnenom betleheme na oficiálnych stránkach mesta ešte vôbec nevedia.

Novomestkému betlehemu sa viacerými článkami venuje aspoň Pramen.info, takže tam nájdete viac informácii, i o jeho vzniku.

Aktualizované 7. 12. 2011 - V roku 2011 sa novomestský betlehem zapísal do knihy rekordov ako najväčší na Slovensku. Viď. prehľad správ z médií na stránkach betlehemu na Facebooku.

 

Autor:

 

Komentáre

Anonymous's picture

No vazne super fotky! Zboznujem zimne zabery-a hlavne ked je sneh.Nemaju chybu!!

Anonym's picture

Uzasne fotky...

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.