Študent z Univerzity Komenského kradne obsah webu

Istý študent z Univerzity Komenského si zmyslel mať vlastný web a nenapadlo ho nič lepšie, ako prevziať môj.

Titulnú stránku okopíroval i s mojimi ilustračnými obrázkami (screenshot 1), naviac svoju fotogalériu prezentuje mojimi fotografiami (screenshot 2):

screenshot 1screenshot

Podľa kontaktnej stránky a následného vyhľadávania v záznamoch univerzity ide pravdepodobne o študenta fakulty matematiky, fyziky a informatiky na Univerzite Komenského v Bratislave. Server Sprite, kde je web umiestnený, slúži na projekty študentov učiteľstva informatiky.

Meno zlodeja samozrejme poznám, kontaktoval som ale najprv administrátorov serveru Sprite so žiadosťou o okamžité odstránenie inkriminovaného webu, rovnako i samotného zlodeja, aby sa mi za krádež obsahu môjho webu ospravedlnil, bez akýchkoľvek výhovoriek.

Pokiaľ nedôjde k zmazaniu webu a nedočkám sa ospravedlnenia od zlodeja do 48 hodín od publikovania tohoto článku, meno zlodeja na tomto mieste zverejním.

Okrem krádeže samotnej ma ešte viac poburuje fakt, že zlodej je pravdepodobne študentom učiteľstva informatiky - toto si dovoluje niekto, kto má v budúcnosti vychovávať iných študentov? Ako ich bude vychovávať? Bude ich nabádať ku krádežiam obsahu a k porušovaniu autorského zákona? ...fuj!

Aktualizované 14. 2. 2008, 22:50 - Administrátor serveru Sprite vyhovel mojej žiadosti na zmazanie webu, týmto mu opätovne ďakujem, dovolím si zároveň odcitovať časť jeho odpovedi:

 

Vasej ziadosti o zmazanie webovej stranky bolo samozrejme okamzite vyhovene. Rad by som Vam aj podakoval za upozornenie o porusovani autorskych prav pouzivatelmi nasho serveru...
...V tomto konkretnom pripade ide o hrube porusenie pravidiel spravania na univerzitnom serveri.

Dobrou správou je, že administrácia univerzitného serveru Sprite je v dobrých rukách a takisto, čo sa týka zlodeja, že nejde o študenta učiteľského smeru (táto domnienka ma poburovala dvojnásobne).

Naďalej očakávam ospravedlnenie od zlodeja, stačí pochopiteľne mailom, potom bude pre mňa záležitosť ukončená. Verím, že ho nenapadne hrať "mrtvého brouka", tým by si moc nepolepšil.

Aktualizované 14. 2. 2008, 23:30 - osoba, ktorá nepatrične nakladala s obsahom môjho webu, sa mi mailom ospravedlnila. Týmto považujem záležitosť za ukončenú.

 

Autor:

Kategórie: