Notebook a dataprojektor dostane každý vzdelávajúci sa učiteľ informatiky

Tak trochu bez povšimnutia prebehla v médiách správa o ďalšom vzdelávaní učiteľov informatiky. Ono ani nie je na nej vcelku nič zaujímavé, veď kto by už čo mohol mať niečo proti vzdelávaniu učiteľov. Ani suma 250 miliónov vyčlenená na projekt nikoho nenadvihne zo stoličky.

Zaujímavejšie sú až detaily, dostupné na stránke Ministerstva školstva. Z textu priameho zadania OPV/K/RKZ/NP/2008-2 (DOC, 147 kB) sa dozvieme, že zo sumy 250 miliónov bude až do výšky 40 % vyčlenených na nákup notebookov a dataprojektorov:

 

V rámci národného projektu bude nakúpený pre každého učiteľa, ktorý sa zúčastní vzdelávacích aktivít v rámci národného projektu 1 notebook a 1 dataprojektor. Notebooky a dataprojektory budú slúžiť ako učebné pomôcky a prispejú k modernizácii vzdelávacieho procesu.

To vychádza hrubým odhadom na notebook a dataprojektor pre 1000 až 2000 učiteľov informatiky.

Aby nedošlo k omylu, ďalšie vzdelávanie učiteľom informatiky prajem, zjavne to potrebujú... Veď čo na tom, že je nepísaným pravidlom, že s ohľadom na permanentný, masívny a nekončiaci vývoj sa každý schopný informatik automaticky aj samovzdeláva.

Aby nedošlo k omylu, ešte úprimnejšie im prajem tie nové učebné pomôcky...

Pri čítaní v úvode odkazovaného článku ma len napadlo, že ma náramne bude zaujímať obsah toho ďalšieho vzdelávania - to len či náhodou nebudú z našich daní za 250 melónov učitelia informatiky vedení k vytváraniu cvičených opíc.

 

Autor:

Kategórie: