Parazituje niekto na vašej doméne? Asi áno...

Máte zaregistrovanú vlastnú doménu a myslíte si, že z nej máte profit len vy? Omyl, už i niekto iný...

Najprv si ale dovolím odcitovať podstatné časti z e-mailu od môjho čitateľa (názov jeho domény som zamenil), ktorý ma na zaujímavé konanie istého subjektu upozornil:

 

...sledoval som diskusiu na www.slosar.sk/weblog/2008/02/slovenskedomenysk-preberaj-zobrazuj-asi.html... dnes som si ju opat vyhladal, pretoze je na internete podobny problem. Mozno uz o tom viete, ide o ollo.sk ktory zobrazuje osobne udaje majtelov domen na svojich strankach...

...Ma niekto pravo ziskat udaje z SK-NIC (napr. cez policka hladat al. inym sposobom) a potom ich zverejnovat na svojich webovych strankach? Myslim, ze tie udaje su ako z WHOIS...

...Konkretne mne ide o domenu nejaká_doména.sk - nedavno zaregistrovanu. Dal som do google hladat "nejaká doména" a namiesto skutocnej stranky je vyssie vo vysledokch nejaká_doména.ollo.sk - kliknutim na "Majiteľ:" sa zobrazia este podrobnejsie infomacie. www.ollo.sk to arogantne daju na subdomenu s klamlivym nazvom stranky "nejaká_doména.sk", aby to google zaindexoval a oni potom ziskavaju z tej reklamy, ktorej tam je neurekom...

Domnienky z prvých dvoch odstavcov nie sú správne, môžeme ich teda vylúčiť - www.ollo.sk nezobrazuje osobné údaje, pretože data získané prostredníctvom WHOIS od národného registrátora nespadajú do kategórie osobných údajov a takisto môžu byť zobrazované i prostredníctvom WHOIS služieb iných subjektov (napr. whois.domaintools.com).

Tretí odstavec sa už ale začína triafať do čierneho... Problémom však stále nie je samotná adresa s informáciou o doméne v tvare nejaká_doména.ollo.sk...

Problémom je, že prevádzkovateľ služby WHOIS na webe www.ollo.sk ide nad rámec samotnej služby, keď za podpory vzájomne prelinkovaných sesterských webov sa snaží tieto pretláčať do vyšších pozícií vo výsledkoch vyhľadávačov pri dotazoch na dotknuté domény.

Čiže WHOIS informácie, napríklad k doméne slosar.sk, nenájdete len na adrese slosar.ollo.sk, ale i na ďalších:
slosar.ollo.sk
slosar.ktd.sk
slosar.upss.sk
slosar.sk-nic.cz
slosar.sk-domena.com
slosar.sk-domain.us
slosar.sk-nic.us

...a vzájomne prelinkované sú prostredníctvom odkazov s anchor textom slosar.sk - SEO podkutým čitateľom už viac vysvetlovať netreba, že?

ollo.sk
ukážka WHOIS na spôsob www.ollo.sk

V prípade mojej domény vidím tento postup ako obyčajný PARAZITIZMUS na mojej doméne, keďže prevádzkovateľ vyššie spomínaných webov tieto umelo vyháňa na vyššie pozície vo výsledkoch vyhľadávačoch pri dotazoch na doménu - prínosom mu je bohato navkladaná reklama na prelinkovávaných weboch.

Pozícia môjho webu vo výsledkoch a teda i prípadná návštevnosť z príslušných dotazov síce ohrozená nie je, zisky z reklám sú mi tiež šumifuk (ja reklamu u seba neprevádzkujem), tento postup mi aj napriek tomu prekáža, už len z princípu. Som si ale istý, že sa nájdu majitelia domén, ktorím bude vadiť i niečo viac ako len principiálne otázky (viď. napr. citovaný e-mail) a myslím, že oprávnene.

Niekomu sa môže zdať, že z vyššie popísaného nie je treba vyrábať problém, videl som už ale nespočetne veľa užívateľov, ako na ľubovolné adresy na webe (ktoré poznajú) nechodia zadaním do adresného riadku prehliadača alebo vytiahnutím z bookmarkov, ale použijú Google, zadajú hľadať nejaká_doména.sk a kliknú na prvý výsledok... Súvislosť s vyššie napísaným si iste domýšlate...

 

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

Anonymous's picture

Mne ako jednoduchému užívateľovi sa mi také informácie páčia. Keď chcem vidieť kto vlastní stánku napríklad internetového obchodu tak tieto informácie pre mňa sú určite užitočné. Potom viem zistiť, či stránka je naozaj dôveryhodná. Také info hľadám s využitím www.google.sk. Neviem ako inak by som to mohol nájsť.

Šlosar's picture

[1] Ak vyhladavas informacie o slovenskych domenach, staci ti jedna jedina adresa, priamo zdroj: whois.sk-nic.skAj ollo.sk data taha len odtial, oni nie su zdroj, data len preberaju...Pre info o zahranicnych domenach (ale i SK) mozes pouzit ktorukolvek so zahranicnych WHOIS sluzieb.

Ludovit's picture

Vyjadrenie Ľudovíta Scholtza - zakladateľa projektu "Informácie o slovenských doménach" je na adrese http://ludovit.scholtz.sk/sk/clanok/vyjadrenie_k_clanku_ollo/.

Šlosar's picture

Ocenujem snaku pana Scholtza "prípadné nezrovnalosti vyriešiť", ovsem hlavny problem uvadzany v clanku i nadalej ostava hlavnym problemom...K jeho vyjadreniu: Umelo sa nedá ovplyvňovať Google index. Ich algoritmus je dostatočne šikovný na to, aby si uvedomil, že niečo je vhodný obsah a niečo nie. - Nuz, vieme dobre, ze poziciu v SERP je mozne ovplyvnovat legitimne a nelegitimne, prirodzene a neprirodzene - sposob uvadzany v clanku je sice legitimny (cize ziadne black hat SEO), ale nie prirodzeny (vzajomne prelinkovanie sesterskych webov prave za ucelom zvysenia pozicie na dane klucove slova v SERP).

Ludovit's picture

[4]To znamená, že Vas hlavny problem je v tom, ze je to lokalizovane pod viacerymi domenami? Toto som urobil pre to, lebo google a hlavne lokalne prehliadace priradaju jazyk zvacsa podla domeny. To znamena, ze ked je anglicka verzia na .us, slovenska na .sk, tak anlicanom skor zobrazi .us, a slovakom .sk.Presne takto isto to ma urobeny napriklad google, ze ma domeny google.com, google.sk, alebo napriklad vacsina nadnarodnych webstranok ako napriklad toplist.cz, toplist.sk, zoznam.sk, seznam.cz. Ja si nemyslim, ze to by mal byt problem.Ak by som tie stranky prehodil do formatu npr. domena.sk-domena.com/sk/ a domena.sk-domena.com/en/ uz by vam to vyhovovalo? Navyse tento format nie je uplne lokalizovany pretoze ked anglican uvidi, ze sk-domena.com, tak bude radsej preferovat inu stranku s rovnakym kontextom s anglickym nazvom domeny.Navyse z prveho prispevku vidim, ze tento projekt ma svoje opodstatnenie.. Ak niekto netusi ze existuje daka stranka ako sk-nic.sk, alebo Vas blog, jeho jediny zdroj informacii je google alebo iny vyhladavac. Preco by sme mali jeho informovanost o skutocnom majitelovi danej domeny neinformovat? Mne to pride, ze vas citatel na ktoreho sa odvolavate ma vlastne zaujmy a nechce aby niekto vskutocnosti poznal jeho skutocnu identitu.

nofate's picture

[5] Vas projekt nema ziadny zmysel, jedine o co Vam ide, je ziskat vlastny prospech parazitovanim na slovenskych domenach. Verim, ze dlho tomu tak uz nebude. Problem hladate uplne inde. Problem je v tom, ze porusuje Obchodny zakonnik SR. Vykrucate sa a spekulujte. Pripajam link na stranku, kde je komunikacia s p. Ludovitom Scholtzomhttp://nofate.qsh.sk/rupostel

Šlosar's picture

[5] Identitu citatela som utajil ja... Takisto ja sa mozem domnievat, ze prvy komentar bol za ucelom vasej podpory... Ale takto sa vzajomne mozme podpichovat donekonecna a k nicomu by to neviedlo...Vobec mi nevadi, ze WHOIS poskytujete na viacerych domenach - co mi vadi, je ich vzajomne prelinkovanie a naviac i s anchor textom domeny - presne ta cast, ktora je zvyraznena na obrazku.Takyto linkbuilding ziadna seriozna WHOIS sluzba nerobi (vid. napr. http://www.db.ripe.net/whois, www.whois.net, atd.)

Ludovit's picture

[6] [7]No tak este raz. Nejedna sa o duplicitny obsah z toho dovodu, ze neprinasame iba informacie z sk-nicu. Prinasame aj ine informace ako PageRank, kvalita slova domeny a podobne. Navyse prinasame hlavne informacie o historii stavov domen!! Tieto informacie sk-nic nezverejnuje, a ked niekto chce vidiet tieto veci, musi ist na stranku ktora to archivuje. (Npr. nasa) Archivovanie hadam na internete nie je zakazane.. Robi to napriklad Archive.org. Tento projekt je hlavne pre ludi ktori nevedia robit s internetom.. Vy to nie ste, lebo viete co je to domena, ale ja poznam kopu ludi ktori ani len netusia co to je. Oni si urcite nebudu hladat informacie na stranke sk-nic. Pre nich je jednoduchsie to zadat do googlu a nech sa im to tam zobrazi v prvej 10ke. Ak este stale nevidite pridanu hodnotu tohoto projektu, tak sa skuste teraz vy nad sebou zamysliet, ci nahodou nie ste singleminded. Preco napriklad [6] pisete, ze nechcete komunikovat iba nech sa vsetko zrusi. Vsak ved komunikujme a dospejme k nejakej zhode. Ja problem vo vyuzivani domen tretej urovne nevidim, lebo je to uplne rovnake ako pouzivanie domen typu www.domena.com/menodomeny.sk

Šlosar's picture

[8] Tak este raz - Linkbuilding, ktory je vyznaceny farebne na obrazku, ziadna seriozna WHOIS sluzba nerobi (vid. napr. www.db.ripe.net/whois, www.whois.net, atd.) - moj clanok je o tomto.Predstavte si, ze by vsetky WHOIS sluzby, ktorych su stovky, mozno tisice, zacali robit ten isty linkbuilding, ako vy.

Ludovit's picture

[9]Ak ste si nahodou nevsimli, tak som to zcasti zmenil pred niekolkymi hodinami.. Som pridal nadpis, a k tomu textu v odkaze som pridal ze informacie o domene. Myslite, ze takto zmena nestaci? Pripadne ako by som to mal prelinkovat na ine jazykove mutacie?Co by ste urobili vy keby ste chceli informovat jednoduchych ludi, ktori nepoznaju sk-nic ani Vas blog?

nofate's picture

[8] Tiež poznám veľa ľudí, ktorí surfujú tak, že do vyhľadávača zadaju približný nazov domény a vo výsledkoch klikajú. Ale cieľom 99,9 % takýchto prípadov je dostať sa na hľadanú doménu (stránku) a nie zisťovať kto je vlastníkom a pozerať sa na vašu reklamu. Tento fakt si konečne uvedomte. Ak chcete poskytovať informácie o doménach, tak optimalizujte svoje stránky na kľúčové slová "informácie o slovenskcýh doménach" a nie na samotné názvy domén. Urobte obdobu systému sk-nic + pridajte pageranky a pod., nedávajte tieto informácie na fixnú URL adresu a potom si naháňajte navštevníkov pre Váš systém, ktorý by však nikto nepoužíval, pretože informácie o doménach potrebujú technickejší ľudia, ktorí poznaju a používajú seriózny sk-nic, whois a pod. Veď to je nehorázny nonsens čo robíte a tvrdíte a znova sa odkazujem na našu komunikáciu ( http://nofate.qsh.sk/rupostel ), v ktorej som popísal aký je Váš skutočný zámer. Preštudujte si konečne ten paragraf Obchodného zákonníka a prestaňte parazitovať, vytvárať zisk na úkor slovenských domén, ktorý by ste inak nedosiahli. Týmto komentárom som v tejto diskusii skončil.

Anonymous's picture

Presne na toto som minule narazil, ked som zistoval ci google zaindexoval nedavno vzniknutu stranku, t.j. aj domenu. Vypadlo X vysledkov s pseudodomenami XY.ollo.sk, co ma teda dost nachomejtlo. Toto predsa seriozna firma nemoze robit, vyhladavam primarne web stranky, nie informacie o domene, majiteloch, stave, PR apod. - na to su specializovane stranky. Dufam, ze sa to v blizkej buducnosti zmeni, pretoze google ma takisto online moznost nahlasit taketo [... no proste ma napadaju len skarede slova].

Anonymous's picture

1. Este pridam par odkazov, ako sa to ma robit:- http://www.zoznamdomen.sk/- http://www.slovenskedomeny.sk/- http://www.aboutus.org/2. Add "sk-nic" -> neviem, co je na tom nepochopitelne a tazke.3. Kazda seriozna webhostingova firma ma vyhladavanie a objednavanie domen prepojene na podrobne informacie o stave domeny4. Zobrazovanie PageRank-u - takisto nevidim dovod vytvarat pre toto samostatnu sluzbu

nofate's picture

Predsa len, aby čitatelia v praxi videli o čo tu ide. Nech sa sa páči - hyenistický, protizákonny parazituzmus v podani RuposTel s.r.o. http://nofate.qsh.sk/rupostel.png

Anonymous's picture

No ja osobne sa musim postavit na stranu p. Scholtza. Ved bez SEO by sme ani len nepoznali informacie o filmoch napriklad... Clovek si da do googlu meno filmu, tak sa mu zobrazia informacie... Pripadne informacie o priponach suborov a pod. Toto sa mi zda uplne rovnake, ibaze s domenami, tak neviem aky mate problem.

Šlosar's picture

[15] Nie je to uplne rovnake, vsetko k tomu uz bolo dostatocne vysvetlene v clanku i v komentaroch...Naviac musim opatovne zopakovat - seriozne WHOIS sluzby linkbuilding na domenove nazvy nerobia...

Anonymous's picture

[16] Presne ako pise "nofate", akurat s tym rozdielom, ze tych zavadzajucich odkazov bolo v mojom pripade 2x tolko (ano, rupostel-acky linkbuilding). Ja osobne pockam este 1 tyzden, pricom ocakavam od prevadzkovatela, ze sluzbu pozastavi, pripadne uplne zrusi a obnovi jej prevadzku az ked budu problemy odstranene.V opacnom pripade nevaham a reportujem googlu: http://www.google.com/contact/spamreport.htmlTakisto si tymto dovolujem upozornit dotknutu spolocnost, ze nebudem jediny, kto bude reportovat, tento problem je interne pretriasany viacerymi webdeveloperskymi spolocnostami uz viac ako tyzden.Posielam vesele pozdravy do internetovej kaviarne v Rimavskej Sobote (prevadzkaren).-------------------------Perlicka na zaver: ollo.sk si este napise na tu humac stranku, ze to je "portal", pomoooooooooc.

Anonymous's picture

[15] Prosim Vas, vysvetlite mi, co ma sluzba ollo.sk spolocne so SEO. Mate na mysli black hat SEO ? Uvedomte si prosim jednoduchy fakt, ktory tu bol v diskusii uz X-krat spomenuty: google mi neda relevantne vysledky vyhladavania na klucove slovo/slova. Dostat 5-6 odkazov na ich "akoze" sluzbu na prvych strankach - to skutocne neboli informacie, ku ktorym som sa chcel dostat.

Anonymous's picture

[10] Pan Scholtz, citujem z Vasho vyjadrenia k reakcii na tento blog:"Určite sa tento projekt nesnaží parazitovať na povesti iných. V niekoľkých prípadoch sme zrušili zverejňovanie informácií na požiadanie majiteľom domény."----------------------------Otazka: Teraz mam akoze urobit kompletny zoznam webov a projektov a zaslat Vam ho so ziadostou o zrusenie zverejnovania informacii ?Prosim, neberte moje prispevky ako nejaku tvrdu konfrontaciu, skuste sa ale zamysliet nad tym, ci si skor tymto neposkodzujete meno. V suvislosti s Vasim menom, pokial mi je zname, uz raz prebehla diskusia ku ... no neviem to inak nazvat ako kauza - spekulativny nakup domen (link: http://ludovit.scholtz.sk/sk/clanok/oficialne_vyhlasenie_k_expirovanym_domenam/)

Ludko's picture

No tato cela vec sa mi zda ako vykonstruovana v podani pana Michala Poremba s podporou pana Slosara.Primarny ciel celej tejto stranky urcite nie je niako parazitovat na domenach. Preco nehovorite radsej konstruktivnu kritiku s moznostami opravy, ale radsej hovorite ze sa vam to vobec nepaci a ze zruste to a pod. Navyse z navstevnosti mojej reakcie na tento prispevok (za posl. 4 dni 30 zobrazeni) usudzujem, ze sa jedna cisto o zaujatost pana Poremba. Jeden z primarnych cielov tohto projektu je v tom, ze ked si zadate do googlu daku domenu, tak by vam malo zobrazit najskor tu domenu, a potom nase informacie o danej domene. Je to multidimenzionalny pohlad na vec v tom ze to prinasa uplne iny pohlad na hladane slovo. Nechapem ako moze rozsirovanie takychto informacii niekomu vadit. Ak nahodou clovek aj mylne klikne na moj odkaz, je tam dostatocne dobre usmerneny, ze nie je na domene co si mozno mysli ze je, a ze ked tam chce ist nech klikne na odkaz. Navyse to prinasa majitelovi domeny zisk v tom zmysle ze je tam priamy odkaz na jeho stranku a moze mu to zvysit navstevnost.Snazil som sa dostat vyjadrenie od Googlu, a dostal som taku odpoved, ze to urcite zrusit nemam.Co sa tyka registrovania expirovanych domen, v tom nevidim tiez ziadny problem. Predsa ked niekomu nefunguje viac ako mesiac domena tak o nu evidentne nema zaujem.. Ak mu ju potom este niekto vyfukne, tak koho je to problem? Toho co mu ju zaregistroval? To je akoze aky podnikatel ked si nevsimne ze mu nejde stranka?Ja osobne som za riesenie sporov komunikaciou. Avsak komunikaciou normalnou, nie takou ze si poviem ze sa mi nieco nepaci zruste to, ale takou, ze sa mi napriklad nepaci ze ste ma dobehli v googli a ked ludia kliknu na stranku sa nevedia dostat na moju, mohli by ste tam prosim pridat/zviditelnit odkaz? (Z tohto dovodu som tam napisal rozsireny text ze navstevnik nie je na tej domene, ale na inej a tam si moze kliknut na tu stranku.. pred tym tam bol iba odkaz) Pripadne konverzacia typu.. V googli mi ukazuje vasu stranku s nadpisom mojej domeny, co mi moze odradit ludi od mojej stranky. Je mozne aby sa tam zobrazovalo nieco ine? (Z toho dovodu som zmenil text v title. Ked si to google preindexuje, bude to zobrazovat viac info) Ale urcite nie vyjadrenia typu: „Vas projekt nema ziadny zmysel“, „jedine o co Vam ide, je ziskat vlastny prospech parazitovanim na slovenskych domenach“, „Verim, ze dlho tomu tak uz nebude.“, „Vykrucate sa a spekulujte.“, „Veď to je nehorázny nonsens čo robíte“..Tak este raz tie vyhody. Tento projekt prinasa vyhody informovanosti sirokej internetovej komunity o pravych vlastnikoch domen. Pre webmasterov su jeho vyhody v zgrupenych informaciach s historiou informacii.Ak mate lubovolne navrhy ako vylepsit tento projekt tak, aby boli zachovane tieto dva ciele tohto projektu budem velmi rad ked mi ich napisete.

Šlosar's picture

[20] Predpokladam, ze urcite radi zverejnite plny text dotazu Googlu a plny text ich odpovede...Nikto predsa ani nepredpokladal, ze by ste od Googlu mohli dosta inu odpoved, Google sa vam vyjadri len k black hat SEO a to som predsa pisal uz ja, ze o black hat SEO u vas nejde.U vas ide predsa o nieco ine - o neferovy (pozor, nie nelegalny z pohladu Google) linkbuilding.Uz to nemienim opakovat stale dokola - ziadna seriozna znama WHOIS sluzba nerobi LINKBUILDING na domenove nazvy, cize to co robite vy a co je vyznacene na obrazku.Kedze diskusia sa ubera i uplne inymi smermi, nez je tema clanku, upozornujem, ze od tohoto momentu budu zverejnovane vyhradne komentare, ktore sa budu tykat temy clanku - linkbuildingu na WHOIS sluzbe na na ollo.sk

Ludko's picture

Co znamena linkbuilding? Keby som to supol na jednu domenu, vsetci by boli spokojny?

Šlosar's picture

[22] to, co je na obrazku zvyraznene cervenou - spätne odkazy na vase dalsie weby a zrovna s anchor textom domeny...Linkbuilding samozrejme nie je nelegitimna zalezitost, je to legalna vec, ale toto konkretne pouzitie nie je ferove...Ak zrusite odkazy, ktore su cervenou zvyraznene na obrazku, nebude nic, co by uz komu mohlo na vasej WHOIS sluzbe prekazat - ani to, ze ju mate umiestnenu na roznych adresach (ollo.sk, ktd.sk, upss.sk, sk-nic.cz, sk-domena.com, sk-domain.us, sk-nic.us)

Anonymous's picture

[20] Pan Scholtz, mozete sa spolahnut, ze meno "Michal Poremba" pocujem prvy raz, ale idem si ho vygooglit, nech som v obraze. A web/blog p. Slosara je mi "obcasnikom", na ktory sa spravidla dostanem raz za kvartal a aj to ma musi zaujat tema na vybrali.sme.sk.Navstevnost Vasej reakcie k tomuto blogu bude dana najma tym, ze je tu uvedeny link, kde svoj produkt obhajujete, takisto mala Vasa reakcia jedno dopnenie a ja osobne som sa bol niekolkokrat pozriet, ci nepribudla dalsia aktualizacia.Chcel by som Vas poprosit o odpoved na moju otazku v prispevku [19].Taktiez by ma zaujimala Vasa spominana korespondencia s Google. Ak si ju nezelate natvrdo zverejnit, mam pre to pochopenie.Vyzval som Vas na konstruktivnu debatu a viaceri tu dost jasne vyjadrili, v com je problem, t.j. viaceri v prevadzkovani takejto sluzby problem vidia. Argument, ze sluzba ako taka nie je nelegalna, neobstoji.Na viacerych miestach sa pytate, ako sluzbu vylepsit. Bohuzial, ja momentalne nevidim inu moznost, ako pozastavenie sluzby, v opacnom pripade by som Vam celkom rad poradil. Znova a znova sa budeme zamotavat do pojmov akymi su relevantnost vysledkov vyhladavania, linkbuilding, pseudodomeny tretieho radu apod.Pre ilustraciu uvediem e-mail klienta, pre ktoreho sme pred ca. 2-ma tyzdnami robili indexaciu, zaradovacky, SEM, ...:"co su to ollo stranky? ked zadam #######.sk, vyhadzuje mi kopec stranok s castou ollo ..."Zaverom iba dodam (uz to nacal p. Slosar), ze nelegalnost neznamena fair-play.

Ludko's picture

Tak tie odkazy na rozne jazykove mutacie stranky som z informacii o domenach zrusil. Nechal som to na strankach o informaciach o uzivateloch. Ak by sa vam to velmi aj tam nepacilo, to zrusim aj z tade.Mimochodom na viacerych domenach to uz asi den alebo dva nebezi.. Domena ktd.sk je presmerovana na ollo.sk, a rozne jazykove mutacie su presmerovane na svoje..Ak by boli este nejake pripomienky, napady alebo ine navrhy, prosim kontaktujte ma bud tu, alebo na mail. Dakujem

Šlosar's picture

[25] O co islo mne v clanku, cize linkbuilding na domenove nazvy, na tom sa nam podarilo dohodnut - ocenujem, ze to je uz zrusene.

OttY's picture

[10] božinku, koľko altruizmu. Toľká bezbrehá snaha na vlastné náklady pomôcť negramotným surferom na SK-nete. Kto nepozná SK-NIC, iste si bude chcieť registrovať doménu v TLD .sk a najviac ho bude zaujímať história stavov mojej domény. Buď má autor komentára ostatných ze prežúvavcov, ale sám potrebuje odbornú pomoc.

Anonymous's picture

[25] Som rad, ze sme sa s autorom produktu ollo.sk na niecom predsa len zhodli a ze ma ochotu doladit svoju sluzbu. Dakujem.Treba tomu nechat nejaky cas, kym si google preindexuje niektore veci, cize optimalne tak za 2 tyzdne sa bude dat povedat, ci upravy mali vyznam.

Tom@S's picture

Na oplatku si dovolim vlozit odkaz aj ja.http://www.domainer.sk/plagiatorstvo-a-google-t236.htmlVidim ze sa to nikomu nepaci okrem samotneho majitela ollo, ktd, upss atd atd :)

Jano's picture

Hmm to potom mozeme tvrdit ze aj katalogu stranok ako takych, surf.sk e-katalog a pod. su sprave tiez za ucelom nadradenia pozicie nad finalnym odkazom a ze navstevnik prejde najskor cez katalog a potom na hladanu stranku, takze potom mozeme obvinovat vlasnte vsetky katalogu z tejto ako ste nazvali "vynutenej pozicie". Osobne si myslim ze ak niekto zbiera informacie na jednom nieste nieje nic na skodu, a skorej to pomoze najst nieco

Šlosar's picture

[30] tebe asi pointa clanku a zasadny rozdiel oproti katalogom nie je jasny, ze? Inak by si nemohol dat do komentara taku hlupost...

Peter's picture

ocividne ten projekt ollo.sk nema uspech, kedze ani jedna z domen uz nefunguje :-/

Anonym's picture

V prípade, že by moja domena vyšla na vašej strane vyššie ako na mojej v google požiadam súd o predbežné opatrenie z dôvodu porušovania ochrannej známky, čo si myslím môžu všetci lebo raz je to naše obchodne meno alebo naša domena a vy ju nemôžete používať ani na 10 úrovni.

Peter Šlosar's picture

Ten komentar asi patri prevadzkovatelovi www.ollo.sk? Lebo to vyzera, ako by ste ho pisali mne, autorovi clanku ;-)

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.