Riskoval som, tak ako ten na rally...

...mal som šťastie. A to len pre túto a pár ďalších fotografií, ktoré ma prinútili postaviť sa na vonkajšiu stranu zákruty, čiže do kolízneho smeru v prípade havárie pretekára:

 

Podjavorinský okruh 2008
foto zo série Podjavorinský okruh 2008

Stál som tam a fotil len pár minút, ale bol som z toho docela vyklepaný, našťastie hneď som si uvedomil, čo riskujem. Moje rozhodnutie - viac už nikdy - padlo ešte vtedy, nič, naozaj nič nestojí za akýkoľvek záber, za akýkoľvek výhľad. Dobré snímky a pôžitok z pretekov sa dá získať aj z bezpečného miesta:

 

Podjavorinský okruh 2008
foto zo série Podjavorinský okruh 2008

Odišiel som zo spomenutej zákruty po pár minutách, mnoho ďalších tam ale zostalo, vrátane otcov s deťmi... Aj oni mali šťastie, na rozdiel od iného nezodpovedného otca. Zdôrazňujem, nezodpovedného... Škandalizovanie pilota naozaj nie je na mieste.

 

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

mekelle's picture

Velmi podarene snimky. Co sa tyka postoju k bezpecnosti a foteniu - uplny suhlas. Neviem si predstavit snimku, kvoli ktorej stoji za to nezodpovedne riskovat zivot. A toto je presne ten pripad.

Šlosar's picture

[1] Vdaka. V pripade tychto pretekov som videl za tie roky uz viacero akreditovanych fotografov fotografujucich z velmi, velmi nebezpecnych miest. Ciastocne ich chapem, je to ich chleba. Nepochopitelni su hlavne ti otcovia s detmi.

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.