Google Maps ponúka odhad paliva v plánovači trás

Služba Google Maps začala vo svojom plánovači trás ponúkať odhad paliva pre plánovanú trasu. Vyspelú palivovú kalkulačku nečakajte, zadať je možné len cenu paliva a typ. Priemerná spotreba, ktorá je pre výpočet ešte potrebná, sa ponúka len vo forme troch prednastavených hodnôt v podobe typov vozidla. Nič extra, ale pre rýchly odhad postačí.

Doplnené 22. 1. 2011: Vykonal som testy, výsledok v článku Odhad paliva v Google Maps je inteligentnejší ako sa zdá

 

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

Ján Žitniak's picture

Tak ja túto informáciu o spotrebe paliva celkom ocením, kedže relatívne často cestujem. Až sa čudujem, že takéto niečo tu nebolo skôr ...

Peter Šlosar's picture

Tiez to ocenujem, obcas sa to naozaj hodi. Skoda len, ze neprihodili aj moznost zadat vlastnu spotrebu. Takto je to sice pripravene aj pre ludi, ktorych spotreba nezaujima a nemaju o nej sajnu (potom asi ani nebudu potrebovat tuto funkciu), ale pre soferov znalych svojej spotreby to je potom stale na urovni velmi hrubeho odhadu. Ala, nakoniec, pri odhadoch vlastne ani viac netreba...

Ján Žitniak's picture

No asi tá spotreba by tam mala čo robiť /resp. uviedol si vo svojom článku "Odhad paliva v Google Maps je inteligentnejší ako sa zdá", že nie je potrebná/, ale pre moje auto, ktoré má relatívne veľkú spotrebu 7,5 - 8L som musel upraviť Typ vozidla v Odhad ceny paliva na: kompaktné, až vtedy mi to sedelo.
V prípade auta s menšou spotrebou by som už musel znížiť cenu za liter.

Peter Šlosar's picture

Stale sa to vola "Odhad paliva", takze urcite to nebude sediet kazdemu na jeho konkretne vozidlo :-)

Anonym's picture

No a kde by som to mal zapnut,alebo co mam urobit,aby mi to ten odhad aj ukazovalo?

Peter Šlosar's picture

V novej verzii Google Maps sa to prestalo zobrazovat. Stara verzia Google Maps sa da vyvolat:
https://www.google.com/maps?output=classic

 

vlastimil šenkerik's picture

stará verzia bola lepšia a prehľadnejšia

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.