Najnovší Radiohead (The King Of Limbs) na stiahnutie

Milujem (aj) anglickú skupinu Radiohead. Má nový album The King Of Limbs, ponúka ho na stiahnutie. S takouto distribúciou už má skúsenosť od albumu In Rainbows, tentokrát nie zadarmo.

Album The King Of Limbs si môžete legálne stiahnuť vo formáte MP3 alebo WAV, za poplatok 7 resp. 11 €. Formát WAV je fajn, pri ňom neprídete o žiadne nuancie zvuku dostupné na CD. Predpokladám, že pre vlastnú potrebu si môžete stiahnuté wav-ká napáliť na CD a technicky budete mať v audio zbierke to isté, ako keby ste si album vo forme CD kúpili v obchode.

Páči sa mi takáto forma distribúcie hudby. Dnes je bohužiaľ populárne žiadať od autorov mp3-jky zadarmo, toto je mi úplne cudzie. Žiadať čokoľvek zadarmo od autorov čohokoľvek mi pripadá veľmi sebecké, nech sú pre to aurgumenty a pohnútky akékoľvek. Predávať ale mp3-jky (či wav) za ceny ponížené o vydavateľské a distribučné náklady a marže sa dosť blíži k heslu "aj koza celá, aj vlk sýty".

A komu chýba "balenie", môže si počkať do mája, keď sa začne predávať CD aj s dvoma vinylmi. Zatiaľ si dajte aspoň ochutnávku videa z nového albumu.

 

Autor:

Kategórie: