Nový SportyPal 2 pre Javu (a úprava pre Samsung S8000 Jet)

Populárny SportyPal, trackovací software pre mobily a smartphony, bol nedávno vydaný vo verzii SportyPal 2.0 for Java and Blackberry. Po pár dňoch nasledovala opravná verzia SportyPal 2.0.1 (aktualizované: 4. 3. vydaná verzia SportyPal 2.0.2).

Z novej verzie sa bohužiaľ stal tak trochu mastodont veľký 2,1 MB, takže asi nebude chodiť na každom mobile, hoci ide o univerzálnu platformu Java. Koho mobil takto veľkú java aplikáciu nepredýcha, stále má k dispozícii verziu 1.2.5 (560 kB).

Ja osobne aktuálne SportyPal používam na mobile Samsung S8000 Jet a pri prvom pokuse o spustenie novej verzie som dopadol rovnako, ako ostatní ponosujúci sa na fórach, čiže aplikácia mi padla hneď po štarte. Po krátkom googlení som narazil na úpravu, ktorú som pri iných aplikáciach už neraz použil pre prispôsobenie aplikácie rozlíšeniu displeja, v prípade SportyPal 2 ale kupodivu odstraňuje aj pád po štarte - aplikáciu (súbory JAD a JAR) si najprv stiahnite do počítača, v súbore JAR (je to vlastne obyčajný komprimovaný súbor) si vyhľadajte META-INF\Manifest.mf, rozbaľte si ho (komprimačnou aplikáciou) a na jeho koniec pridajte nasledovný kód:

MIDlet-Scaleup-Support: False
LGE-MIDlet-Width: 480
LGE-MIDlet-Height: 800
MIDlet-Touch-Support: True

Takto upravený Manifest.mf skopírujte (komprimačnou aplikáciou) na pôvodné miesto. Aplikáciu SportyPal si teraz môžete uložiť z počítača do mobilu.

V prípade môjho mobilu sa už aplikácia SportyPal bez problémov naštartovala. Prvý nábeh síce trval niekoľko minút, ale ďalšie štarty prebiehajú normálne.

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

pHesant_SK's picture

Vdaka za tip ;)

jurkojan's picture

som amater a chcel by som takuto navigaciu v MT Jet 8000, ale neviem to aplikovat kto mi pomoze

Peter Šlosar's picture

Sportypal nie je navigacia. 

velmi potrebujem pomoc's picture

tak mam verziu 2.5 na samsung monte všetko sa mi otvori v pohode. dam start spyta sa ma na internet dam že nie. potom mi donekonečna vyhladava GPS a aj tak nikdy nenašlo prosim pomžte mi alebo je to iba cez inetrnet a ked tak nepoznate nejaky alternativny program meriania vzdialenosti ?

Peter Šlosar's picture

Inych programov pre trackovanie je dost, ale pre ine platformy, pre J2ME poznam len tento.

Ak nefunguje, treba si najprv overit funkcnost GPS, trebars na Google Maps. Ak sa GPS ukaze funkcnym, potom to bude asi na kontaktovanie autorov aplikacie.

Len tak mimochodom, neskusate to dufam v interieri?

potrebujem pomoc's picture

nie neskušqam to v inerieri. GPS ide aj inde ale tu nehce ist

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.