Za neprečítanie e-mailu sťatie hlavy - lynčovanie v Maďarsku

Už som sa naozaj začal obávať, že po nedelňajšej tragédii v Budapešti sa nikto nepozastaví nad tým, či je možné trestať za neprečítanie e-mailu.

Totiž, meteorológovia vraj poslali varovanie pred búrkou e-mailom a príslušný úradník je zodpovedný tým, že ho neprečítal (mimochodom, v nedeľu večer!). To by vyzeralo na poriadny Absurdistán.

Ale podľa včerajších správ asi niekomu už zapálilo, keďže: "Disciplinárne konanie však hrozí aj meteorologickej službe za to, že varovanie zaslala iba mailom, nie aj faxom a telefonicky" - no sláva, niekto už pochopil, na čo e-mail vhodný je a na čo nie.

Ale aj tak chudáka úradníka na ministerstve vnútra suspendovali, lebo "nezareagoval na e-mailové varovanie meteorológov pred blížiacou sa búrkou" a takisto vraj "pracovníci ministerstva varovný e-mail prečítali až po štyroch hodinách".
Pripomínam, že ten chudák zrejme v nedeľu večer nebol v kancelárii pri pracovnom kompe s očami zavesenými na monitore, či vyskočí nejaký nový e-mail, ale buď doma alebo na tej nešťastnej oslave. Áno, môžem schránku automaticky kontrolovať trebárs každých 5 minút i z mobilu alebo PDA, ale fakt nepoznám také zamestnanie, kde je povinnosť sledovať 24 hodín denne e-mailovú schránku.

A keď sme už pri katastrofe - bolo to verejné priestranstvo? Alebo nie? Asi skôr áno... Ak som niekde na verejnom priestranstve, trebárs i na hromadnej akcii, a dôjdem k újme na zdraví alebo majetku, tak si poviem nanajvýš sám sebe, že som dobrý debil, keď som videl prichádzať búrku a nezmizol. Ale viniť za to niekoho iného? Trochu divné... Už len Mr. Lynch chýba na scéne...

P.S.: Viem, existujú rôzne notifikácie prijatého e-mailu, ale nie o tom je pointa príspevku.

 

Autor:

Kategórie: