Konečne vidím, kam som predal foto

Pred časom som skúšal predávať svoje fotografie cez mikrostock fotobanky (mikrofotobanky). Vybudoval som si úvodné portfólio, zrealizoval i zopár aktualizácií, avšak, ako milióny ďalších fotografov, zakrátko som zistil, že realizovanie sa prostredníctvom mikrofotobánk stojí podstatne viac času a energie, než som schopný a ochotný investovať. A tak portfólio zostalo na úvodnej úrovni a biznis ani na tej nie. Aj z toho mála, čo sa predalo, som aj tak nikdy žiadnu realizáciu nevidel (pochopiteľne, predáva sa do celého sveta).

Až teraz. Svoju fotografiu, ponúkanú cez fotobanky, som uvidel na webe automoto.sk. Po krátkom pátraní som zistil, že tú istú fotografiu použilo aj Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR na titulnú stránku svojho časopisu Eurokompas.

Síce drobnosti, na ktorých nezbohatnem, ale potešia :-)

Moja fotografia z fotobanky Moja fotografia z fotobanky

Na titulke časopisu je síce fotografia trochu necitlivo orezaná, ale čo už, môžu si s ňou robiť, čo chcú :-)

Moja fotografia z fotobanky

 

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

Ján Žitniak's picture

Gratulujem! Tiež som sa istý čas pohrával s možnosťou "zarábať" na fotkách cez fotobanky, ale včas ma to prešlo :-). Je to ako s každou prácou, treba sa jej venovať na 100%

Peter Šlosar's picture

Tak, tak :-) A vdaka :-)

jareso's picture

Tiež gratulujem!
Keď človek nájde svoje fotografie niekde použité to poteší.
Inak súhlasím s názorom, že pokiaľ sa človek fotobankám systematicky nevenuje tak šance na normálny zárobok sú tam minimálne.

Peter Šlosar's picture

Dakujem :-)

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.