Záväzok, do 1. mája prebudovať svoj web, prinesie rad aprílových zmien

Môj web smeruje ku svetlejším zajtrajškom. 1. máj 2010 rozžiari úsmev na tvárach návštevníkov adresy slosar.sk, viac už nebudú mať chmáry na čele, svetlá budúcnosť sa zračí pod vedením vedúcej sily Drupalu...

No a teraz stručne a ľudovo - online blogovadlo Blogger ma prikvačilo a vybaflo na mňa po piatich rokoch, že technickú formu publikovania blogu, ktorú využívam (pre znalejších: FTP publikovanie na vlastnú doménu), už nebude podporovať, lebo vraj len 5 % užívateľov daný spôsob využíva, tým je to pre nich neefektívne. Môžem síce premigrovať a naďalej služby Blogger k spokojnosti využívať, dokonca stále aj na vlastnej doméne, ale znamenalo by to jeden, na prvý pohľad, nepodstatný detail a to ten, že blog by bol po premigrovaní dostupný na subdoméne. A to nechcem, z rôznych dôvodov.

Takže zhrniem (viac menej pre ľudí od fachu) - moj osobný web aktuálne pozostáva zo static page (všetko mimo blogu) a z blogovej časti bežiacej na Blogger cez FTP. Všetko je bezšvovo spojené do jednoho webu. Static page historicky pochádzajú (forma, nie obsah) ešte z roku 1998, v roku 2005 som k nim naštepil Blogger.
Blogger ma svojim rozhodnutím teda prinútil vykonať zmenu od základu, ku ktorej som sa ale i tak chystal posledný rok-dva. Všetko zlúčim pod jeden publikačný systém. S ohľadom na fakt, že na pár weboch som nasadzoval Drupal, táto voľba padne i pre môj web.

Takže zhrniem po druhý krát (viac menej už pre všetkých) - do 1. mája musím stihnúť vykonať všetky zmeny na webe, čiže premigrovať obsah do nového publikačného systému a poriešit i kontinuitu z pohľadu vyhľadávačov. Zatiaľ nebudem extra riešiť web-dizajn, nasadím niektorú free šablónu, maximálne mierne kustomizovanú.

Apríl preto môže priniesť niektoré nefukčnosti, za čo sa vám popredu ospravedlňujem. Ak na nejakú natrafíte, za echo vám budem vďačný.

Držte palce - akosi sa mi do toho nechce, času tiež nemám na rozdávanie, ale spraviť to musím.

 

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

mekelle's picture

Drzim palce pri migracii a uprimne nezavidim starosti s nou spojene:)

Šlosar's picture

[1] mi vypravaj :-)Ale migraciu vyse 400 clankov z blogu nevidim zatial ruzovo, asi zakonzervujem a len staticke stranky metodou copy&paste presuniem. Na blogu budu pod novym CMS teda len nove clanky a na starych sa tym padom nebude dat uz komentovat, to ma stve.

otty's picture

Aj ja sa pridávam k držbe palca.V minulosti som migroval z Movable Type na WordPress a teraz uvažujem o reverznom prechode :)Šablonu blogu mám už roky tu dočasnú. Vydržala veľmi dlho. Aby si nedopadol rovnako. To poznáš o to ševcovi čo chodil bosý?

Šlosar's picture

[3] Je to mozne, ze docasna sablona zostane nafurt :-)O reverznom prechode nebudem uvazovat urcite, z plnohodnotneho CMS spat na Blogger urcite nie.Ale nemat blog, tak zostavam na furt u hand made static page :-)

Robert Wesely jr.'s picture

Ale veď blogger umožňuje publikovať na vlastnej doméne (a teda nie na subdoméne .blogspot.com).

Peter Šlosar's picture

Ano, ved to v clanku pisem. Ale v case vzniku clanku len na subdomene nieco.slosar.sk a nie priamo na domene slosar.sk

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.