Navigácia NaviExpert zadarmo pre Samsung - ako stiahnuť slovenskú verziu

Včera sa objavila správa, že spoločnosť NaviExpert uvoľnila zadarmo pre mobily Samsung svoju rovnomennú navigáciu využívajúcu mapy NavTeq. Presnejšie, zadarmo zatiaľ pre model Samsung S5620 Monte.

Článok, mimochodom slovenský, odkazuje na stiahnutie navigácie z adresy m.cz.samsungapps.com. Tam ale získate navigáciu s českou lokalizáciou textov a českou hlasovou navigáciou...

Ako teda získať navigáciu slovenskú? Za normálnych okolností by asi stačilo zájsť na adresu m.sk.samsungapps.com, tam sa ale žiadny odkaz na stiahnutie navigácie nevyskytuje, aj napriek tomu, že NaviExpert to tvrdí. Funguje ale mierna úprava adresy pre stiahnutie českej verzie. Pôvodná adresa odkazu, získaná z m.cz.samsungapps.com pre stiahnutie navigácie do mobilu, znie: http://cz.getne.eu/get/S5620/Naviexpert.jad No a tú stačí upraviť na: http://sk.getne.eu/get/S5620/Naviexpert.jad (1)

Takže do svojho webového prehliadača v mobile si zadajte adresu http://sk.getne.eu/get/S5620/Naviexpert.jad a stiahne sa vám navigácia NaviExpert so slovenskou lokalizáciou textov a slovenskou hlasovou navigáciou.

Mimochodom, skúšal som NaviExpert stiahnuť do Samsung S8000 Jet, čo je model odlišný, než pre ktorý je navigácia ponúkaná. A funguje... Ale obmedzene - nazoomovanie mapy s určenou polohou alebo zadanie navigovania má za následok opozornenie "Navigácia nie je zakúpená". Inak je ale všetko plne funkčné, pre základné oboznámenie sa s navigáciou to rozhodne stačí.

Aktualizované 31. 5. 2010: (1) Už aj na webe m.sk.samsungapps.com sa zobrazuje možnosť stiahnuť NaviExpert.

Aktualizované 15. 6. 2010: Pokiaľ máte akýkoľvek problém s funkčnosťou NaviExpert, je potrebné sa obrátiť na podporu NaviExpert alebo mobilného operátora, tento článok sa zaoberá len tým, čo je v titulku.

Aktualizované 15. 6. 2010: Postup, ako spojazdniť a zaregistrovať navigáciu, spísal jeden z čitateľov v komentári #45.

Aktualizované 29. 6. 2010: Vyšla recenzia Navigace NaviExpert v Samsung Monte.

 

  
zdroj obrázkov: naviexpert.sk

 

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

Milko's picture

Zadal som adresu na stiahnutie do svojho Samsungu Monte a vypísalo mi to NOT Found.

Peter Šlosar's picture

Si si isty, ze si naozaj zadal tu adresu, ktoru uvadzam? Ja som si isty, ze nie... Dodrzal si napriklad velkost pismen?

Milko's picture

Áno zadal som všetko správne. Ale prišiel som na chybu a to že sa to nedá stiahnuť ak som pripojený cez WI-FI ale iba cez pripojenie mobilného operátora.

Peter Šlosar's picture

Zaujimavy poznatok.

Anonym's picture

Ahoj,

mne sa to samozrejme nepodarilo naistalovat...stale to pyta moju email adresu a ked ju tam tak mi vypise chyba...ak to zrusim tak sa mi objavi uvodne menu a ked dam navigovat alebo mapa alebo hladat tak sa mi objavi program stratil autorizacne udaje registracia bude obnovena...ak dam ok tak mi vybehne prenasanie uctu umoznuje pristup k zakupenym sluzbam a pouzivanie navigacie na tomto telefone..ak to potvrdim tam to chce ID a heslo...ale to nemam...Viem ze tento detailny postup ti pride asi trapny..ale ja som to uz po 10 pokuse vzala a neviem si poradit. Dakujem

Peter Šlosar's picture

A postup popisany v komentari 46 si skusala? 

Anonym's picture

pod.problem mam aj ja

Kubo's picture

ja som to stiahol aj cez wi-fi ale nechce mi urcit polohu..a ostatne aplikacie funguju, cize nastavenia netu mam v poriadku..pripajam sa cez wi-fi

Anonym's picture

ahoj ja sa ta chcem opytat ako si to stiahol cez wi-fi lebo ja som tam zadal tu adresu a neviem co stim mam spravit popises mi presny postup prosim ta ?

Peki's picture

Ahoj, mám nový samsung vawe, všetko som to zvládol no nechce mi to zobrať moju emalovu adresu! nie som v týchto technicko internetových veciach veľmi zdatný, no zdá sa mi to stručne a jasné, som rád, že sa našiel niekto, kto nám takúto službu poskytuje...

Dusan's picture

ja som to tiez skusal a nejde. Jad do PC ide a ale cez telefon nie. A po nakopirovani JAD do fonu nejde tiez. Mam ultra touch (8300) a ta ceska verzia isla. dikes

Peter Šlosar's picture

 Mozno opat problem s velkostou pismen alebo ako u komentara vyssie, ze nejde cez wifi.

raiden's picture

Ja som to stiahol z tej adresy, ktora je uvedena pre SK lokalizaciu a stiahlo a nainstalovalo v pohode, idem vonku, zadam adresu a skusim ci mi to nacita...

Kubo's picture

stiahnute, nainstalovane...ale nefunguje..proste mi nejde GPS a telefon mam len 3 dni..treba mat niečo specialne aktivovane? Telefon mam od Orangeu ale pouzivam O2 kartu...

Peter Šlosar's picture

Tu je navod, ktore nastavenia GPS treba skontrolovat www.naviexpert.sk/faq.html

Kubo's picture

aha, cize funguje to len cez EDGE alebo 3G alebo GPRS

laco's picture

pyta mi to id a dajake heslo!??ktore neviem ake je!a e-mail,ktory som zadal pri registracii,mi pise ze je neplatny,co stym??

Peter Šlosar's picture

Ak mas Samsung S5620 Monte, kontaktuj podporu operatora, tento clanok sa zaobera len tym, co je uvedene v titulku. Ak nemas Samsung S5620 Monte, tak ti to v plnej funkcnosti nepojde aj tak.

presporak's picture

Dakujem za tip na navigaciu, stiahnutie bolo bezproblemove, vsetky funkcie navigacie sa daju ovladat. Jediny problem mam z mapamy, nechcu sa mi zobrazit a na displeji sa mi objavuje: chyba pri stahovani mapy, nebola zakupena sluzba.

laco's picture

mam samsung monte,koho to mam kontaktovat?

Peter Šlosar's picture

Toho, kto ma s tou navigaciou nieco spolocne - Naviexpert, Samsung, mobilny operator... 

Anonym005's picture

dnes som kupil Samsung S5620, skusal som stiahnut navigaciu, ale stale mi vypisuje, že "chyba certifikatu", Ak vie niekto ako to presne funguje, tak dajte vediet. Diky

Anonym's picture

Ahojte,

ďakujem za pekný príspevok.

Mne sa to podarilo inštalovať bez problémov. Žiaľ neviem nájsť aplikáciu v telefóne. Myslel som že to bude nejaký odkaz Navyexpert v menu ale nie je.

Poradíte?

Peter Šlosar's picture

 Nainstalovany NaviExpert sa nachadza v Hry a dalsie.

Gabriel Gajdoš's picture

Dik,

tak tam by som ho skutočne nehľadal. Hry v podstate nehrám.

Peter Šlosar's picture

Tam sa instaluju vsetky Java aplikacie.

Gabriel Gajdoš's picture

Zo S5620 mám vážnejší problém, netýka sa to tohoto príspevku.

totiž neviem synchronizovať kalendár, prípadne úlohy z Outlook. Zvlášť som sa pýtal predajcu že je možná synchronizácia. Povedal že áno. Žiaľ v pribalenom programe Kies sa dá dobra pracovať iba s adresárom.

Ďakujem za akékoľvek usmernenie.

Gabriel

robo's picture

Na stránke http://m.sk.samsungapps.com/ sa píše že možnosť stiahnutia navigácie NaviExpert pre mobil Samsung S5620 Monte neplatí pre telefóny zakúpené v sieti predajní T-Mobile Slovensko, ale iba pre všetkých majiteľov telefónov Samsung S5620 Monte zakúpených v Orange, O2 a u ostatných predajcov na území SR, ktorí nemajú predinštalovaný navigačný software od firmy NaviExpert. Tým je ponúknuté jeho dodatočné stiahnutie zdarma.

Otázka znie, či je vôbec možné na Samsung S5620 Monte zakúpený v T-Mobile nainštalovať túto navigáciu, alebo tam predinštalovaná už je (preto tá výnimka v texte na spomínanej stránke)

Peter Šlosar's picture

Vdaka za upozornenie, v case pisania clanku a ani dlhsie po vydani, tam tato informacia nebola.

ladislav Majer's picture

je táto navigácia online alebo je ju možné použiť aj ako offline len ako mapy?

Peter Šlosar's picture

Pokial je mi zname, v rezime offline nepracuje, mapy si musi stiahnut zo serveru. Popis navigacie a manual je na naviexpert.sk.

divis's picture

dobry den chcem sa spytat ci je to dako spoplatnene.dik

Peter Šlosar's picture

Samotna navigacia a aj mapy do nej su zadarmo. Potrebne mapy sa ale zakazdym musia stiahnut, cize sa plati za prenos dat pri stahovani map, v zavislosti od toho, aky datovy program kdo ma.

lubo's picture

Ako vlastne prebieha to stahovanie map? Staci ak mam pripojenie na internet ak si pozreram mapu kde planujem ist(napr. doma v obyvacke?) alebo to musi byt pocas jazdy pri navigacii? a ked sa to uz raz sitiahne data ostavaju v mobile alebo to stahuje zakazdym?

Anonym's picture

chcem sa opýtat platí sa to akonáhle ju zapnem alebo len my to stiahne aktualizacie??? da sa to bez toho aby som si to platil?? a ked nie čo a a ko sa platí? D A K U J E M ! ! !

cici's picture

prosim o radu pri stahovani navigacie sa neviem pohnut dalej. stale mi prebieha "urcovanie polohy" asi az do nekonecna... ako dlho to ma prebiehat?

Peter Šlosar's picture

 Nerozumiem otazke, "stahovanie avigacie" a "urcovanie polohy" su dve rozne veci... Ale s nefunkcnostou navigacie neporadim, treba sa obratit na vyrobcu.

Martin's picture

NaviExpert v orange na monte nefunguje a ani nebude fungovať.Mám to potvrdené od orange.Ostatné navigácie šlapali bez problémov.Len aby ste ušetrili čas,námahu a peniaze za superexpertnu zákaznícku linku.

Peter Šlosar's picture

To je ale vo vyraznom rozpore s tym, co tvrdi Samsung na m.sk.samsungapps.com:

Hlasová navigácia pre Samsung Monte zdarma
Pre všetkých majiteľov telefónov Samsung S5620 Monte zakúpených v Orange...

Mimochodom, na pravdivost informacii zo zakaznickej linky (obecne) mam uz vytvoreny nazor - www.slosar.sk/blog/2006/01/t-mobile-na-infolinke-nepravdivo-informuje.

Tak kto ma teraz pravdu? Samsung alebo Orange?
 

nervy uz mam's picture

ja len ze stiahol som ten navi expert do mobilu ale nemozem sa zaregistrovat, stale pyta odomna e mail a aj som sa zaregistroval na stranku samsungu a furt nič....
teraz newem aky mail chcu ? kolkovany bo co .....

Peter Šlosar's picture

S tymto neporadim, bude treba asi kontaktovat podporu Samsungu alebo NaviExpert.

nervy uz mam's picture

uz sa mi to konečne podarilo, už mam navi expert, mam aj mapy aj všetko ale ked chcem spustit navigovanie, mam problem ..... stale mi vypíše ze zlyhal server
navi experta som stiahol cez svoj prehliadac v mobile a zaregistroval som sa pomocou pc...potom som stiahol mapy cez wifi, je to komplikovane ale podarilo sa mi to.
len ked spustim naviogaciu, nechce mi ist cez prehliadac (orange) ale stale mi zapina wifi a hlada server cez wifi, aj ked mam nastaveny internetovy profil orange world, skusal som aj orange internet...menil som aj nastavenia sieti, cez 3G nepojde a edge alebo gprs newiem, alebo sa neda nastavit...uz neviem co dalej

Vopred dakoujam za hocijaku radu

Anonym's picture

Zdravim ja mam tiez Samsung monte a mne vypisuje, ze nemam zakupenu licenciu tak neviem co s tym mam robit vsetko ostatne mi normalne ide.

Anonym's picture

Dobry den,

rada by som sa opytala, je toto bezplatne???

Peter Šlosar's picture

Uz to tu bolo zodpovedane, vid. komentar #28.

nervy uz mam's picture

Dobrý deň !

Telefón SGH Monte som si kúpil pred nedávnom a hlavne kôli GPS navigácii Naviexpert, ktorá 100 percentne nefunguje.

Navigáciu sa mi podarilo stiahnuť cez mobilný prehliadač ako bolo uvedené v návode bez problémov.
Vačší problém bolo stiahnuť mapy, zvuky a podobne, na to som sa musel zaregistrovať a aj som tak spravil...takze tie spomínané zvuky a mapy tie som stiahol jedine pomocou wifi, lebo cez operátora ma nechcelo pripojiť. A bojím sa že to je kameňom úrazu, lebo pri každom spustení Naviexpert-u, mi automaticky zapne wifi a hľadá server cez wifi a nie server aký má byť ( to jest mobilný operátor ak sa nemýlim ).
Môj dojem z toho celého je že samsung navigácia nie je schopná spolupracovať s operátorom alebo naopak.
Nastavenia sietí, internetovích profilov a podobne ako aj GSM pásma som nastavil ako je napísané v návode.
Celý postup som skúšal a nanovo sa prihlasoval aj stiahol naviexperta cez Orange aj cez o2 a minul zbytočne kredit aj paušál.

Prosím poradte mi.

Peter Šlosar's picture

Bohuzial v tomto neporadim, tento clanok sa podporou NaviExpert nezaobera, treba kontaktovat ich.

Anonym's picture

Ja mám tiež samsung monte všetko som spravil tak ako to bolo písané a ide mi c´všeko cez operátora 02 ale to si musite nastavit nejaky satelit ale to už neviem ako sa to robí pri tom mi pomáhal odborník.

nervy uz mam's picture

ok. navi expert je funkčný, ale podarilo sa mi to len cez O2 kartu, takze ked je tu niekto kto ma orange a funguje, nech mi prosim napise, vdaka

inak to gps nie je najpresnejsie, sice som mal nastaveny palubny pocitac a isiel som peso, asi preto, ale da sa, v piatok cestujem, potom sa pochvalim

Peter Šlosar's picture

Vdaka za info, som rad, ze sa to niekomu podarilo spojazdnit.

roman's picture

no ahoj... ja sa snazim spustit navi expert uz pekne dlho ale nejde mi to... a mam orange... neviem docital som sa nieco o datovom paušale ale netusim co to je a navyse ked som pozeral nejake nastavenia v nastavenia siete odporucilo mi to nastavit si GPRS a to som tam ani nemal... vies mi poradit??? dakujem...

Martin's picture

Toto je totálne zavádzanie zákazníka zo strany Samsung a NaviExpert.Dnes som strávil pol hodinu v predajni ORANGE kde som riešil s pracovníkom ORANGE akým spôsobom sa pripojuje NaviExpert v sieti ORANGE.Na nič sme v NaviExpert GPS nastaveniach v aplikácii neprišli kde sa to vlastne nastavuje.Asi tu bude pes zakopaný.Nenašli som nikde v aplikácii vyber alebo možnosť zvoliť typ pripojenia.Preto to stále padá pri pripájaní.Ešteže Orange neláka zákazníkov na túto navigáciu lebo by sa im vrátilo asi veeeľa mobilov naspäť.

Peter Šlosar's picture

Ciastocne s tebou suhlasim, ale zavadzanim by som to nenazval, predsa len, od produktu zadarmo netreba ocakavat extra pomoc. Bohuzial ani nejake forum vyrobcu nie je k dispozicii, len v polstine na forum.naviexpert.pl

Co sa tyka internetoveho profilu pre java aplikacie, to je mozne urcit v:
Menu → Hry a dalsie → Dalsie → Pripojenia
tak skus mrknut tam.

nervy uz mam's picture

Tak ja ten postup vypíšem :

Kúpil som o2 kartu, zaregistroval som sa na http://m.sk.samsungapps.com/register.php (registroval som sa normálne cez PC)
cez prehliadač v telefone som stiahol navigáciu POZOR !! nastavte si v ikonke internet profil O2 internet

http://m.sk.samsungapps.com/index.php? - toto stiahnite cez mobil

tu nastávajú problémy, je možné že si budete musiet počkať aj pol hodiny hodinu kým vás zaregistrujú, a aj keby vám prišiel mail ze ste registrovaný, trocha pockajte, kebyze náhodou vam zlyhával server a nechcelo vám stiahnuť mapy a podobne, zapnite wifi a stiahnite cez wifi...stačí uplne slabý signál, ja som sa pripojil ani neviem na koho a stiahlo mi to.

v telefóne by vám už mala ísť navigácia ale asi si iba budete mohli prezerať mapy, pretože vás nepripojí na server....takže tu je další postup :

v nastavieniach telefonu vyberte nastavenia siete a vyberte pasmo GSM 900/1800

potom si nastavte v profiloch internetu profil o2 internet

potom cez nastavenia aplikacie nastavte hovor - vsetky odblokovat, - neviem ci to ma daco s tim spolocne ale potom mi to islo

potom v nastaveniach v naviexperte nastavte gprs ktory je v nastaveniach aby vsetko bolo povolene ale roaming nechajte vypnuty...

chodte von, kde je lepsi signal a skuste zadat novu trasu, malo by vam zacat stahovat mapu a navigovat vas

Prajem vela stastia
 

Peter Šlosar's picture

Vdaka za postup, na tvoj komentar som odkazal z clanku.

Anonym's picture

Snazim sa stiahnut navigaciu podla tvojho postupu ale stroskotam vzdy na tom ked zadam do prehliadaca na mobile adresu www.samsungapps.com neviem co by som mal na nej kliknut aby mi tu navigaciu stiahlo....???

Anonym's picture

Dobry den

Ja by som potreboval id a Heslo viete mi v tom poradit vsetko ostatne mam len ma tam nechce pripojit lebo nemam ten id a heslo tak ak viete pomoct bol by som rad.

S pozdravom

Patrik Urban

nervy uz mam's picture

nieje začo, dúfam že vám to nejako pomôže...prípadne ešte môžete spojazdniť aplikáciu google maps, aspoň zistíte či vám funguje gps v telefóne, ale to je iná téma , keby cchel niekto vediet ako na to tak nech mi napíše

presporak's picture

Navigacia NaviExpert nieje najkvalitnejsie pretože je online a je zavisla od servera a miesta kde ju použivate. Ja ju mam asi mesiac a až po troch tyždnoch mi nabehli mapy. Vela krat sa mi stalo že navigacia si nevedela najst gps signal a o pripojeni na server ani nehovorim a to mam neobmedzeny mobilinternet od o2 a bol som v centre mesta. Takže počiarknute a sčitane je to zatial len hračka vo vašom mobile.

Martin's picture

Podarilo sa mi pripojiť cez susedovu nezamknutú wifi sieť stiahlo mi všetko podstatné,čiže navigácia funguje-pokiaľ je pripojená cez wifi.Teraz by som potreboval nejaké nastavenia pre orange internet keďže ten originálny profil čo tam bol vytvorení pomarančom nefunguje.Ten postup pre O2 by som privítal aj na orange keďže mám orange.Dalo by sa?Ďakujem.Pri tej registrácii cez PC som zadal ID čo bol v navigácii a píše toto:Nastala chyba: Užívateľské meno obsahuje iné znaky, než len písmená.Tk čo tam zadať?Keď je tam ID v zátvorkách?

nervy uz mam's picture

napis vlastne ID .... naprikad napsi svoje meno, priezvisko alebo oblubeny kolac, ale pis len aby tam boli pismena, ziadne cisla tam nesmu byt

a ked budes regitrovany, chod potom s telefonom vonku niekde na volne priestrannstvo, kde je signal, pri navigovani by ti uz mohlo zacat stahovat mapy

Anonym's picture

K čomu slúži 14 miestny kód služby a ako ho získam?Naviexpert-nástroje-môj účet-zadajte kód služby.S tým pripojením v orange sa nedá nič spraviť?Ďakujem

nervy uz mam's picture

s tim ti asi neporadim , ale je mozne ze ho treba ked si budes prenasat ucet..napriklad ked das do telefonu inu kartu, ja som to este neskusal ...
a id asi dostanes pri registracii, .. v nastaveniach mas aj zobrazit id, ale nema 14 cisel

mne to ani netreba a gps mi funguje....to id asi bude koli uctu a ked sa zaregistrujes alebo stiahnes naviexperta id mas v naviexpert-nastavenia-moj ucet- zobrazit id

Anonym's picture

A s tým nastavením orenge pripojenia sa nedá nič robiť?Keď píšeš že si to v O2 rozbehal.

nervy uz mam's picture

no ked vymenim simku tak mi stale napise chyba, ked sa chcem pripojit na naviexperta, ale to asi preto ze mam ucet vytvoreny na O2, sice mam aj na orangei jeden, ale riskovat uz nebudem aby som si ho preniesol....skus ten isty postup aj na orange,
ked ti to pojde tak daj vediet, ale este jedna vec, ked budes chciet sa pripojit na naviexprta, chod von kde je lepsi signal,
skontroluj si v nastaveniach telefonou GPS-poloha-stav satelitov a kolko ti ukaze satelitov, skus aspon aby si mal 4, potom by ti to mohlo ist

Peter's picture

Aj ja mám vyhliadnutý model SAMSUNG Monte, ale keď´po viactýždňovom doslova pátraní po spôsobe stiahnutia aplikácií Naviexpert a vôbec máp, ako aj celej filozofii okolo používania navigácie v tomto vydarenom aparáte, a napokon aj po prečítaní všetkých patálií majiteľov na tejto stránke, začínam uvažovať inak. Asi má pravdu autor riadkov, že GPS v modeli Monte je len akási hračka, lebo čo všetko zažívajú majistelia týchto mobilov, asi nie je ani možné. Škoda len, že predajcovia a operátori nedokážu jednoznačne dať verejnosti návod ako na to. Takto ich obereajú o vzácny čas a peniaze a to nie je dobrá reklama ani pre nich, ani pre SAMSUNG či Naviexpert. Fakt, škoda. Takto mi zostáva, a zrejme nielen mne, začať sa orientovať na NOKIU, kde som o podobných problémoch nepočul.
Veľa trpezlivosti nám želám a všetko dobré doterjaším a prípadne aj budúcim majiteľom inak celkom šikovného modelu Monte...
Peter

Anonym's picture

Po tých mojich peripetiách som dospel k záveru že celý problém je v pripojení zo straný ORANGE,navigácia mi plne fungovala a všetko nakoniec šlapalo keď som sa pripojil cez wifi.A wisepilot fachal aj cez orange pripojenie tak ja neviem.

nervy uz mam's picture

dnes som cestoval a moje obavy sa potvrdili..ak by som mal vyuzivat navigaciu kazdy den, tak monte a naviexpert v jednej kope urcite nie...
ale inak spoko telefon
ak mate na prijme dost satelitov, aj signal operatora tak vam to pojde, ja som tak skusal cca 1 km, ist a da sa...
ale de je dajaky zapadakov, nehrozi, jedine google maps je alternativa

Peter Šlosar's picture

Znamena to, ze mapy NaviExpert nie su aktualne alebo podrobne? 

nervy uz mam's picture

teraz tazko este o tom hovorit, potrebujem to este preskusat...v meste je to dobre, ale mimo mesta sa mi nepodarilo skusit.... ked som zastavil niekde mimo mesto,nemal som signal, tak nebolo mozno sa napojit...
zaklad je sa napojit, potom sa ten signal taha lespie podla mna...
vcera ked som vecer isiel do obchodu, vybila sa mi bateria, tak som mal nudzovi rezim a skusal som aky je aspon signal satelitov...ked som vysiel z bytovky nemal som nic, ale ked som uz chytil 8,9, az 11 satelitov miestami, ten signal som mal stale, a na mieste kde som vtedy nemal nic, mal som aspon 4-5, dokonca v byte mi ukazalo 2 satelity miestami,
cize podla mna ked sa chytite tak ten signal uz ostava....ale tazko sa napojit, de signal nieje ziaden alebo slaby... MOJ NAZOR

nervy uz mam's picture

a este maly dotaz, na jednom forku som sa docital, ze GPS naviexpert ide aj cez orange, ..mne sa to nepodarilo

Baryll's picture

odkaz funguje... dakujem

Anonym's picture

Vyriešené-pripojenie naviexpert v sieti ORANGE,treba si zadarmo aktivovat ale skontrolovať v ORANGE dátové prenosy tzv.WAP

Anonym's picture

takže ja mam Monte....a už aj tu aplikacia ale potrebovala by som navod..či skor pomoc či te mapy čo sťahuju su platene alebo free , lebo skušam stale stiahnuť te mapy cez PC a dajak sa mi to nedaari....prosim napište na email Ďakujem

Peter Šlosar's picture

Uz to tu bolo zodpovedane v komentari #30.

Thomas's picture

Mohli by ste mi poradiť prosím? Netuším absolútne, ako to mám nainštalovať. Zaseknem sa hneď na prvom bode, keď kliknem banner Samsung Monte, načíta to asi 1-2 min. a nakoniec mi to vypíše: Služba je nedostupná. Opakovať s Orange World? Už to opakujem asi 30. krát a mám chuť ten mobil hodiť o stenu... Vopred vďaka za odpoveď.

Roman's picture

Zdravim, mal by som par otazok:

- aky drziak pasuje ma Monte do auta ?

- mam pripojenie cez Orange a mam predplateny internet 1GB/mesiac, platim aj tak za tuto sluzbu alebo je to potom uz zdarma?
- da sa niekde kupit autonabijacka na Monte?
Dakujem

Peter Šlosar's picture

Ohladne nabijacky netusim a ohladne ceny za sluzbu opat opakujem, ze to tu bolo zodpovedane v komentari #30. A ci by 1 GB predplatenych dat stacil alebo nie, zalezi od intenzity vyuzivania navigacie.

Anonym's picture

Dobrý Den mám taký problém že Naviexpres v mobile mám len mi chybajú mapy kde stiahnem tie mapy prosím ?

Thomas's picture

Dobrý deň... Ja by som sa tiež rád opýtal, kde stiahnem mapy. Na oficiálnej stránke píšu, že pri stiahnutí navigácie sú tam už mapy pribalené, ale mne v navigácii ukáže iba diaľnicu a nejaké ulice alebo cesty nehrozí... Vopred ďakujem za odpoveď.

Anonym's picture

Dobry den stale sa pokusam nainstalovat GPS ale teraz som sa niekde dostala a pyta to nejaky ID(5 prvych cisel) a aj heslo ......odkial mam vziat tieto cisla a heslo ?? dakujem

Anonym's picture

dobry, mám samsung monte a chcela by som poradiť s navigacio, ale hladam taku čo pracuje offline ........poradte, a hladam tiež daku stranku s ktorej sa stahuju hry,temy, programi určene pre samsung monte, dakujem =)

ojo946's picture

Jedna offline navigacia co poznam je WE-TRAVEL, ale je dost onicom. Tu je stranka s hrami a aplikaciami: www.my-mobile.cz

Anonym's picture

Dobrý den chcem sa opýtat ze ci sa da stiahnut do samsung monte google maps?

ojo946's picture

Ja som ich tam uz mal.

Anonym's picture

..me sa zdá, že celý Samsung Monte je len hračka pre pubertiakov a bezplatnosť navigácie GPS len zlý vtip od Orange-u , alebo zavádzanie zákazníkov.

ojo946's picture

Caute, neda sa urobit, aby si naviexpert stiahol jednotlive trasy a potom by sa uz nemusel pripajat na net. Lebo napr: isiel som z Margecian do Gelnice, doma som sa pripojil na wi-fi a stihlo mi to naplanovanu trasu, po strateni wi-fi signalu to v pohode navigovalo dalej, len ked som chcel ist naspat, to znamena z Gelnice do Margecian, tak uz to potrebovalo trasu znova stiahnut. Nedalo by sa tam nejak prepnut potom, aby tu trasu otocilo alebo take nieco. Ako program sa mi ten naviexpert zda celkom dobry, len ma strasne stve to, ze to potrebuje na svoje fungovanie internet. Skusal som uz aj offline navigaciu do samsungu monte: WE-TRAVEL, ale ta je strasne blba, ani sa mi nepodarilo zadat trasu. Stale to nejak blblo.

Anonym's picture

dobry,chcem sa opytať prečo mi nechce uznať e-mail ked som ho zadal spravne?

marek372's picture

prosim vas navod na s8000 jet ako to vlastne spojazdnim

Anonym's picture

Neviete my niekto poradiť s navi expertom? Teléfón som si kúpil už s nainštalovaným navi expertom a vždy my vipisuje že nemám zakúpenú službu, mám sa obráťiť na ich stránku na ktorej nič nie je. Už som s toho na nervy neviem ako sa mám dostať k nejakým kódom k aktuálizácií navi... Dokáže my to iba vyhľadať moju pozíciu ale nie navigovať a mapa slovenská je iba s mestami žiadna dedina žiadne podrobnosti. Prosím poradte

ondro's picture

a otazka ked to stiahnem do pc a potom to skopirujem do mobilu pôjde to? alebo to musim stiahnut priamo z mobilu za niejake peniaze???

Anonym's picture

nieviete mi niekto poradiť , kúpil som telefon v kamennom obchode. Navigácia mi ide aj gps ale namiesto zvukov typu odpočte vpravo mi len hovori "metro". nevieto čo s tým? Ďakujem

Ambri's picture

Ahojte,

kupil som si Samsung Monte z Orange a neviem ako spustit navigaciu......neviem co mam robit, viete mi niekto dat podrobny popis?...budem vdacne....posli te mi ho na email: dakujem

Peter Šlosar's picture

Co tak pouzit manual?
http://www.naviexpert.sk/info.html 

Anonym's picture

Ahojte,
tiež sa pokušam spojazniť navigaciu v samsungu monte,pita odomna IDaHESLO .Odkial ho mam vziať.Pri stahovany navigacie som nič take nedostal.

Jakub's picture

to sa musim niekde zaregistrovat?

Peter Šlosar's picture

Uz to tu bolo zodpovedane... 

MickeyYy's picture

Cau ako pls pustim tu navigaciu mne nejde pustit.Stale mi naskakuje chba

tohi's picture

Dobry den.Mam samsung monte a nechce mi to pustit videa z internetu (napr.youtube)Bol som v Orangei tam to ako na potvoru slo a pridem domov na moju wifi a nejde,neviete kde moze byt chyba?Alebo ako to mam nastavit?Dakujem Tohi

Anonym's picture

stahol som si to do mobilu a mi pise ze mam neplatny subor preco???
mi to nejde ked mam samsung s5230

Peter Šlosar's picture

Oficialne je tato gratis navigacia podporovana len pre Samsung Monte.

paťko's picture

zdravím aj ja mam novy Samsung Monte a neviem nikde najst ID údaje a neviem kde nájdem to heslo čo to tam odomna žiada. za pomoc by som bol vážne vďačný.

michal's picture

zdravim pises ze sa da stianut navigacia no neviem preco to mne nejde stahoval som aj z ceskej stranky aj sovenskej no furt mi napise konec licencie ci co. pokusal som sa to tahat cez wifi ale aj cez orange net v telefone no nic ani na jednej stranke mi to neslo stiahnut prosim o radu dik

Peter Šlosar's picture

Tento clanok bol publikovany 13. 5. 2010, za neskorsie zmeny na cudzom webe nemozem a netusim preco to nejde, ani po tom nepatram.

Luky's picture

Mna by zaujimalo, ako si to spojazdnil na Samsungu Jet S8000, nakolko ked si stahnem ten JAD subor do mobilu tak mi vypise ze nepodporuje taky subor ??? Dakujem

Peter Šlosar's picture

Tento clanok bol publikovany 13. 5. 2010, za neskorsie zmeny na cudzom webe nemozem a netusim preco to nejde, ani po tom nepatram.

Anonym's picture

Ahojte.
Ja mam samsung monte uz davnejsie,ale nemal som s NaviExpert-om ziadny problem!Nemusel som ho ani stahovat a instalovat,bol v telefone?!
Zaregistroval som sa tak,ako to po mne chcel mobil,a hned to slapalo.Mimochodom,operatora mam Orange!Vsetko som to robil cez Wi-fi,lebo net v mobile som davno predtym zrusil.Skusal som zadavat adresy a slapalo to aj z hlasovym navadzanim.GPS signal som mal pri zatiahnutej oblohe do dvoch minut!Co sa tyka presnosti GPS,tak mozem povedat,ze na mobil je dost,dost presny!!!
Koniec koncov,je to mobil s doplnkom GPS, a nie GPS navigacia,kde sa pouzivaju omnoho citlivejsie a kvalitnejsie snimace.
Zo samsungmobile.cz sa da stiahnut free software SMART MAPS aj s offline mapami.

Anonym's picture

Dobrý deň chcem sa opýtať prečo keď chcem stiahnuť tu navigáci tak mi napíše že chyba certifikátu.

2pac shakur 's picture

funguje niekomu tato navigacia ?? podla mna urcite NIE ale ak ano tak prosim vas napiste mi jak sa to da spravit aby to fungovalo lebo kvoli tomu som si kupil ten telefon ..dakujem

Level Košice's picture

Ahojte...

Včera so kúpil samsung s5620 v electroworlde aj s navigaciou...wifi funguje na prvý šup ale čo z toho jeď som klikol na naviexpert...Vypítalo si to odomňa e-mail na registráciu a nič....niečo tam cez wifi poínštalovalo a dalej sa tam zjaví nejaká mapa česka a slovenska,maďarska ukáže že nemam zakúpené mapy a nenaviguje nič...Keď dám vyhľadavanie gps satelitov tak my aj vonku ukáže 0 ..Predajne ho dávajú teraz v akcii ,lebo asi nevedia ako sa ich zbaviť!!!!!Ale pôjdem ho surovo reklamovať...Keď tam dal samsung nejaký software tak by mal aj fungovať na prvý šup,,,,a nie sa tu handrkovať po internete že to nefunguje,,,,...Ja som si kúpil mobil od samsungu s predinštalovaným software od naviexpert...naviexpert.cz stranka už nejestvuje..Tak to tam do návodu nemali čo dávať...To že čítam na fórach že samsung sa dištancuje od naviexpertu tak to ma nemá čo zaujímať....

Anonym's picture

Zdravim Vas. Mam samsung gts 5620 a chcel by som do toho natiahnut navigaciu ale aby isla zadarmo .... kto ma daco take alebo vie poradit?? Ďakujem krasne

Anonym luky's picture

dobri den kcel by som vedied ako sa stahuje navigacia do samsungs8000jet dakujem

Peter Šlosar's picture
puto111111's picture

mam problem chcel som si aktivovat naviexpret a pitalo ma imejlovu adresu tak som zadal z azetu a nechce mi ju prijat nevem co s tim stale pise ze chyba

Verca's picture

Ahojte ja mma tiez tento mobil aj naviexpert ale kokos strasne tazko sa v tom orientujem :( Nenasiel by sa daky odvazlivec co by sem napisal presny postup ako to stiahnut cez mobil ?? :/ lebo som uz zufala :( :(

fricosk's picture

Prečo všetci používate online navigácie však sa nedoplatíte za packetové data

ivan's picture

kde sa daju stiahnut mapy ? na displei sa zobrazi:cyba pri stahovani mapy-nebola zakupena sluzba ...

Kenny's picture

no zadal som stránku na sťahovanie a píše mi to chybu: Chyba certifikatu uplynuta alebo neplatna doba platnosti... kurna

schulerinter's picture

neviete mi poradiť s týmto problémom? už niekoľko dní sa snažím neúspešne rozbehať naviexpert a gps v mojom monte.. postup: nastavenia - nastavenia telefónu - nastavenia gps - gps+ - ďalej údaje o sťahovaní.. zakliknem, telefón sa tvári že začne sťahovať, v ľavo hore sa ikonka 3G rozsvieti na modro a neskôr na červeno, ako keby sa snažilo pripojiť k internetu a však tu to končí, po zhruba 2min napíše: sťahovanie sa nepodarilo a tým pádom počet satelitov 0.. predvolený profil v telefóne je FunFon WEB (nainštalovaný podľa konfiguračnej sms odoslanej na môj typ telefónu z funfon.sk). To isté robí aj pri NaviExpert, spustím cez predvolený profil FunFon ale mapy nestiahne iba píše že sa snaží pripojiť na server a nestiahne nič. Keď sa pripojím cez Wifi, tak všetko šľape a sťahuje ako má, ale cez predvolený režim funfon nie (popri tom všetky dodatočne nainštalované java aplikácie - opera, facebook, icq, atď sa pripájajú cez Funfon WEB bez najmenších problémov) Stretol ste sa už s niečim podobným? obehal som už 3 pobočky Orange a ani na jednej mi nevedeli pomôcť.. vďaka.

zeno's picture

na tel. samsung gt s5230 mi displej svieti ale nereaguje na dotyk ziadna odozva vybral som bateriu a znova spustil ziadna zmena je to vdny displej alebo sa to da opravit softverom dakujem za odpoved.

Anonym's picture

ahoj, dostal som nový mobil Samsung Galaxy Ace ... bude to fungovať aj na ňom? ďakujem za odpoveď

Peter Šlosar's picture

To, co je uvedene tu, na Ace nefunguje.

Robert De Riggo's picture

Uvidime

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.