Opera 10 k dispozícii vo finálnej verzii

Po pol roku alfa testov a štvrť roku beta testov je už k dispozícii finálna verzia webového prehliadača Opera 10.

Zoznam noviniek je k nahliadnutiu v tlačovej správe, za zmienku stojí naozaj len nový engin Presto (spomenul som pri uvedení alfa verzie) a nový režim Turbo slúžiaci k úspore trafficu, čiže prenesených dát, čiže zvýšenie rýchlosti na pomalých linkách.

Režim Turbo pracuje na rovnakom princípe ako pripojenie mobilného browseru Opera Mini, prostredníctvom proxy Opery, ktorá zabezpečuje zníženie trafficu, hlavne vyššou komprimáciou obrázkov načítavaného webu, viď video:

Režim Turbo má dva hlavné prínosy. Prvým je prínos reálny pre majiteľov pomalých liniek. Zvlášť užitočným prínosom bude pre browserových mačov, ktorý už teraz majú "1024 giga terabajtovú" linku a Turbo im poslúži pre navyšovanie svojho ega v prospech ponižovania svojich komplexov ponižovaním majiteľov pomalých liniek a zhadzovaním Turba samotného.

Hodne pretriasaný webový server Unite sa do finálnej verzie nedostal (samozrejme, že nie kvôli pretriasačom), ešte vo fáze beta testov sa vývojové buildy s Unite vyčlenily a Unite bude zrejme k dispozícii vo verzii 10.1.

 

Autor:

Kategórie: