Samsung S5230 STAR - pýtajte sa, čo vás zaujíma

Samsung S5230 STAR

Samsung S5230 STAR je dostupná napodobenina Apple iPhone, čiže mobilný telefón vybavený displejom s dotykovým ovládaním, bez hardwarovej klávesnice. Jeho priamym konkurentom je aktuálne LG KP500.

Samsung S5230 Star:

Aktuálne sa jeden začal vyskytovať v domácnosti, síce nie priamo u mňa, ale prípadne nejasnosti, ktoré okolo tohoto mobilu na internete panujú, môžem sprostredkovane objasniť.

Preto sa pýtajte, čo vás zaujíma!

Alebo skôr hľadáte vybavenejší Samsung S8000 Jét?

Vaše otázky zanechajte v komentároch. Pokúsim sa zodpovedať na tie, na ktoré nenájdete odpoveď inde.
Samozrejme otázky, ktorých odpovede sú jasné z technickej špecifikácie alebo v pár recenziách, ignorujem. Rovnako ignorujem komentáre typu iPhone rulez.
Vítané sú aj vaše osobné skúsenosti, pozitívne alebo negatívne.

Pre prehliadanie webových stránok doporučujem doinštalovať prehliadač Opera Mini 5 (staršie verzie nemusia fungovať, nepodporujú dotykové ovládanie), je vyspelejší, ako integrovaný prehliadač internetu.

Pre komplexnú správu obsahu telefónu dobre poslúži Samsung New PC Studio. Ak niekomu postačuje kopírovanie súborov, telefón podporuje režim mass storage cez USB.
Samsung New PC Studio Samsung New PC Studio Samsung New PC Studio
Samsung New PC studio - software na správu Samsung S5230 Star

Ďalšie aplikácie a tapety, zvonenia, šetriče skúste hľadať na webe mobile9.com.

 

Komentáre pod článkom sú už uzavreté.

Autor:

Kategórie:

 

Komentáre

Yannka's picture

Dobry den prajem ja by som sa rada opytala na dve veci: akým sposobom vypnem tony tlacidiel ? A ako zmenim ton SMS správy.Dakujem

Anonym's picture

tony tlacidiel vipnete tim sposobom ze ked obblokujete telefon tak tlacidlami na pridavanie a uberanie hlasitosti ho vipnete alebo stosite..

Anonym's picture

Dobry deň. Môžem sa opytat ake su podporovane typy suborov ? (napr avi. ....)

Peter Šlosar's picture

Vid. technicka specifikacia

Šlosar's picture

Vypnutie tonov tlacidiel:Ist do menu > Nastavenia > Profily telefonu > editovat vybrany profil (ta dvojsipka vpravo) > Vpravo hore zvolit Zvuky telefonu > Nastavit 0 pre Hlasitost zvukov telefonu...Zmena tonu sms podobne:Ist do menu > Nastavenia > Profily telefonu > editovat vybrany profil (ta dvojsipka vpravo) > Vpravo hore zvolit Nove spravy > a zvolit si ton...

Anonym's picture

dakujem, je to super ze sa som sa dopatral ako si zmenit zvuky sprav , neviem preco nebol komplet manual v orig. baleni od t-mobil. mislim si ze LG KP 500je na tom lepsie!ak by som este nieco potreboval ohladom nadstavena mozem sa ozvat? orik CD sa mi nezda co bolo v baleni pri inst. mi vypisalo failed instal na win 7.chcel by som sa pripajat pomocou MT na net. S pozdravom p.Janovcik

Peter Šlosar's picture

Ano, na originalnych CD sa moze vyskytovat neauktualny software. Preto je lepsie vzdy si stiahnut z internetu aktualny software. Vid. www.slosar.sk/blog/2009/11/samsung-s5230-star-pytajte-sa-co-vas-zaujima#comment-468, pripadne treba vygooglit, ci nie je este novsia verzia.

rado's picture

zdravim,p.Slosar mam problem z pripojenim na internet s poizitim MT ako modem, mal som LG kp 500 stym som problem nemal u samsungo S5230 sa mi nejako nedari. mozete stym nejako pomoct?
S pozdravom p. janovcik

Peter Šlosar's picture

Malo by to ist prostrednictvom softwaru SAMSUNG New PC Studio.

Peter's picture

Prosim vas potrebujem info ohladom ako pouzit lg kp 500 ako modem. treba instalovat?

dakujem

Anonymous's picture

ako tam naistalovat java aplikacie z karty (pocitaca)?

Šlosar's picture

[3] Zalezi od operatora, zalezi od firmwaru. Niekedy staci skopirovat na kartu, inokedy je potrebny zlozity postup. Viac krat to bolo riesene na fore.

Anonymous's picture

Mam takuto otazku...podporuje tento telefon karty MicroSDHC alebo iba MicroSD ?

Šlosar's picture

[5] Vyrobca udava: Externá pamäť microSD (až 8 GB).Cize aj MicroSDHC do uvedenej kapacity.

Beks's picture

da sa vypnut EDGE?

Šlosar's picture

[7] Ak mas na mysli zabranenie toho, aby sa mobil "nedopatrenim" uzivatela pripajal k internetu, tak volbu tohoto som nenasiel. Ovsem nie je problem vyradit pristup k internetu tym sposobom, ze sa definicia pripojenia, ak je prednastavena napr. od operatora, predefinuje nezmyselnymi hodnotami.

Yendo's picture

Mam ten isty problem, chcem dat ten mobil dcere, ale chcem zabranit pristupu na net. Zobral som ten mobil cez T-mobile SK a problem je v tom, ze tieto nastavenia su natvrdo nadefinovane a nie je mozne ich editovat. Keby som to mohol upravit, spravil by som to presne tymi nezmyselnymi hodnotami, ale zial nedokazem ich zmenit. Je nejaky iny sposob, ako to vyriesit?
Vdaka

Peter Šlosar's picture

Aha, ono to nejde editovat? To som netusil, lebo som samozrejme nemal potrebu u seba to menit a takisto na inych mobiloch to slo menit.

Anonymous's picture

Chcem telefon pripojit k PC, necham vyhladat zariadenie a pripojit, pocitac mi napise hlasku: "Zariadenie neodpoveda, pretoze sa po restartovani nachadza vo faze inicializacie. Skuste to znovu po dokonceni inicializacie. Prejdite na vyhladanie noveho zariadenia." Necham vyhladat znova a stale sa to opakuje.

Šlosar's picture

[9] Zvolil si nasledne na telefone, aky typ pripojenia je pozadovany? Pyta si volbu z troch moznosti, napr. ci len obycajny mass storage alebo cez SAMSUNG New PC Studio.

blackshark3's picture

ide tam dat pamatova karta vacsia ako 8 Gb?

Šlosar's picture

[11] vid. komentar [6], vyssiu kapacitu som neskusal, takze nemozem sluzit.

Anonymous's picture

[6] ja ked som bol minule v orangei tak mi ten typek povedal že tam idu karty do 16 GB ,,, tak newem

Anonymous's picture

Chcel by som sa spytat ze ci sa daju posielat pesnicky,obrazky,... cez bluetooth ? Lebo na internete som nasiel ze sa neda ...Za odpoved dakujem

Šlosar's picture

[14] Daju...

Anonymous's picture

je nechcene odblokovanie "klaves" naozaj taky casty problem? mal by som zaujem o tento phone, odporucili by ste mi ho?Ď

Šlosar's picture

[16] Nezaznamenali sme ziadne nechcene odblokovanie.Akemukolvek doporuceniu sa vyhnem, kazdy ma na telefon ine poziadavky ;-)

Peter's picture

Zdravím! Výrobcovia udávajú pohotovostnú dobu Samsungu S5230 až neuveriteľných 800 hodín. Ako to je so skutočnou výdržou batérie? Mimochodom, odporúčate dizajnovo verziu White alebo Black? Lebo na Hej.sk sú pre tieto dve verzie iné sumy napriek tomu, že je medzi nimi rozdiel len vo farebnom prevedení. Ďakujem za odpoveď.

Šlosar's picture

[18] Pohotovostny rezim, v originale "Standby", znamena, ze je vypnuty displej (zapnuty setric) a s mobilom sa netelefonuje, nesmskuje, skratka nic nerobi.Konkretny kus, ktory mame k dispozicii, vydrzi pri miernom telefonovani a smskovani asi tyzden.Ohladne farebneho vyhotovenia opat zopakujem: Akemukolvek doporuceniu sa vyhnem, kazdy ma na telefon ine poziadavky ;-)

Julko Okály's picture

kolko stojí priemerne tento phone na slovensku cash?

Anonymous's picture

Dobry den, nejdu mi nainstalovat USB drivere a ani to PC Studio. Pravdepodobne to bude 64bit systemom. Neexistuju kompatibilne ovladace a softver ?

Anonymous's picture

mam trosku problem s mapamy da sa donho stiahnut ina verzia map? mne tieto google mapy nechce nacitat....

Anonymous's picture

Chcel by som sa opýtať ohľadom widgetu Narodeniny. Tento widget aj nejako pripomenie tieto narodeniny, či to musím mať na pr. ploche aby som videl, kedy má kto narodeniny? Lebo som nikde nenašiel nastavenia tohto widgetu... Ďakujem!

Šlosar's picture

[23] Odblokovanie priamo u T-Mobile za 3.95 €[24] Nenasiel som bohuzial ani ja... Ale pripominanie narodenin je mozne aj v klasickom kalendari, vytvori sa udalost, ktorej sa nastavi rocne opakovanie.

Veronika's picture

Chcem telefon pripojit k PC, necham vyhladat zariadenie a pripojit, pocitac mi napise hlasku: "Zariadenie neodpoveda, pretoze sa po restartovani nachadza vo faze inicializacie. Skuste to znovu po dokonceni inicializacie. Prejdite na vyhladanie noveho zariadenia." Necham vyhladat znova a stale sa to opakuje.Mobil mi pri pripojeni da tri moznosti, vyberiem PC studio..a stale nic stale dookola ta ista rozpravka ze je vo face inicializacie..tak uz neviem..pomozte prosim..dakujem Veronika

Šlosar's picture

[26] Pokial si spravne vykonala to, co je v odpovedi [10], potom este skus zmenit jazyk aplikacie na anglicky.Mal som podobny problem s nemoznostou pripojenia mobilu k aplikacii, az do momentu, kym som nezmenil jazyk aplikacie zo slovenciny na anglictinu.

Denis's picture

Mam otazku...Pozeram niektore videa a oni maju ikonku hore stale zapnutu (EDGE)zaujimave ja byvam kde je siet EDGE a nezobrazuje mi to tam... Iba ak sa pripojim ku netu ... Da sa to nejako zapnut aby sa mi ta ikonka zobrazovala ?

Šlosar's picture

[28] Nerozumiem tvojej poziadavke...Ikona EDGE signalizuje, ze mobil je pripojeny k internetu prostrednictvom technologie EDGE. Mobil sa pripoji, ikona sa zobrazi, mobil sa odpoji, ikona sa skryje - jasne a logicke.Naco teda chces mas ikonu EDGE zobrazenu trvale?

Denis's picture

ee. sry za spravu..mam este jednu otazocku... je nieco vo Samsungu ze ukazuje Oblastne informacie ??? Nasiel som ze Vysielanie spravy noa ked dam hlavnu obrazovku tak mi napise Nove vysielanie(číslo) . Newis ako to prijmut ?? DIky

Stevo's picture

chcel by som sa opytať,ako si možem naistalovat hru,som si stiahol z netu hru ktora je v jar. subore dam ju do mobilu a pise ze nepodopruje subor.

Šlosar's picture

[31] vid. odpoved [4]

Anonymous's picture

pripojil som telefon k PC Studio, aj mi vypise ked dam vyhladat ze je pripojeny, ale neviem ako dostat ikonky telefonu na tu plochu. Chcem do telefonu nahrat hudbu z PC ale neda sa ziadnym sposobom... ako to treba?

Šlosar's picture

[34] Ak mas na mysli ikony v Samsung New PC studiu, tie ikony tam netreba "dostavat", oni tam su po spusteni aplikacie automaticky.

pajo's picture

Dobry den, mam problem pripojit tento telefon k PC Studio. Nainstaloval som najnovsiu aktualizaciu PC Studio, jazyk mam nastaveny na anglicky, mam nainstalovany driver z CD (USB Driver) a po pripojeni mobilu vyberiem moznost "PC Studio". Ked dam v PC studio nasledne vyhladat zariadenia, najde mi to mobil iba ako SAMUNG USB MOBILE MODEM, no nenasiel som nic co by sa s tym dalo robit :(Vopred vdaka.

Anonymous's picture

dobrý deň chcem sa opýtať ako wypnem zablokowanie klawes počas howoru, ďakujem:)

Andrej's picture

chcem sa spýtať či funguje tento telefon bez problemov co sa tyka pripojenie na net ci uz cez kabel a pc alebo hocikde vonku... a este ze mam kabel na jednej strane usb do pc a na druhej to mensie usb... budem to mat kam zapojit do toho mobilu lebo som cital ze to ide ale ked pozeram videa a obrazky o mobile tak tam take pripojenie nevidim..

Šlosar's picture

[38] USB kabel je k mobilu prilozeny, netreba to riesit. Na strane mobilu disponuje samsungackym proprietarnym konektorom.

Peter's picture

Je možné cez tento telefón pripojiť PC na net? Myslím tým, či môže tento telefón slúžiť ako modem. Cez akú aplikáciu. Ďakujen

Anonymous's picture

PLS Otazka...Chcem sa spytat ci existuje nejaky prehravac, alebo konvertor ktory by upravil, alebo prehral video na celu obrazovku....Pretoze vsade pisu ze podporuje len 240x300....Dakujem

Anonymous's picture

dobrý deň chcem sa opýtať ako wypnem zablokowanie klawes počas howoru, ďakujem:)

Anonymous's picture

zdravim v noci som mal spustenych par budikov kvoli liekom a nad ranom som uz dotykovo nemohol vypnut ani ovladat tlf ,po restarte neviem zadat pin kvoli dotykovemu ne-ovladaniu je mozne ze je to vypnute ci je to chyba telefonu -nova- dik ross

Anonymous's picture

Cawte prosimvas akym sposobom sa pripojim na internet cez usb kabel ? Chcel by som popis ako to mam urobit spojim mobil s pc a co treba urobit ?

Anonymous's picture

Odpoveď na problémy 9 a 26: tiež som mal problém s pripojením tohto mobilu k PC, s rovnakými hláškami systému. Nepomohlo mi ani nastavenie pripojenia v telefóne, ani nastavenie angličtiny v aplikácii, ale jednoducho pripojenie do iného USB portu. A strávil som nad tým dosť času, kým som na to prišiel.Pietro

Anonymous's picture

Dobrý deň, chcem sa spytať že či sa daju stiahnuť do tohto mobilu videá z Youtube.com ak ano tak cez jaky format? dakujem...

Anonymous's picture

dobry den chcem sa opytat ze kde si mozem stiahnut tie widgety. ako si mam konvertovat video lebo zvuk mi ide dobre ale obraz mi troska ide pomaly. je dajake nastavenia ze sa pripojim pomocou pocitaca na internet? dakujem za odpovede

Šlosar's picture

[45] Na prehliadanie videi z Youtube sluzi prislusny widget, ak nie je k dispozicii, treba stiahnut. Ulozenie videa z youtube do mobilu nie je mozne. Ved ani do pocitaca to nie je bezne mozne, len prostrednictvom specialnych na to urcenych aplikacii.[46] Widgety je nutne stahovat priamo z mobilu. Je na to samostatny widget "widgets".Pripojenie tohoto mobilu k internetu pomocou pocitaca nie je mozne (nema wifi), jedine pripojenie pocitaca pomocou mobilu. Na to sluzi vyssie spominany software.

Anonymous's picture

hry sa daju dat mam vyskusane po mnohych postupoch .staci ak si v telefone nie na karte vytvorite novu zlozku aplikacie a hru ska rty nakopirujete do tej zlozky a potom instal a hra bezi.ale treba hry na dotykovi displej aby sa dali ovladat

Anonymous's picture

da sa dat do tochto lelefonu navigacia??

miso's picture

myslim ze google maps stacia.. mne ano

Šlosar's picture

[49] Technicka specifikacia myslim uplne jasne uvadza, ze GPS to nema.

Anonymous's picture

Dobrý deň, chcem sa opýtať či je možnosť vlastného zoradenia položiek v zložke JAVA aplikácie. (chcem mať prvé tie ktoré najviac používam)ďakujem

Šlosar's picture

[51] Bohuzial nepoznam sposob, ale tiez by mi to vyhovovalo.

martina's picture

Dobry den, chcem sa opytat po oprave mobilu mi na display svieti ikona EDGE znamena to ze som pripojena na net? ako to mozem vypnut?

Šlosar's picture

[53] Ikona ako "E" v modrom poli? To znamena, ze je dostupne Edge. Este to neznamena, ze prebieha prenos dat. Vypnut sa neda, jedine zrusit profily internetoveho pripojenia.

Anonymous's picture

Dobry den chcel by som sa spytat ci tento mobilny telefon prehrava format DIVX

Šlosar's picture

[55] Technicka specifikacia vyrobcu jasne deklaruje, ake video formaty mobil prehrava.

Anonymous's picture

ako sa pripojit k PC .

Šlosar's picture

[57] prostrednictvom USB ako mass storage (pripoji sa ako dalsi disk, ako u USB kluca) pripadne cez USB alebo bluetooth prostrednictvom softwaru Samsung New PC Studio

Šlosar's picture

Prislo mi mailom:Dobrý den prajemvšimol som si Váš článok a vidím že pomáhate aj pri riešený otazok ohladom tohto telefónu. Mal by som aj ja jednu otazočku . Nedavno som si kupil tento mobil ale nahodou som stlačil nejaky gombík a ked spustím mp3 prehravač a dám pause tak to neviem znova spustit. Darmo stláčam play ..ukazuje mi tam pause a už mi to nespustí...tak isto som vedel ovladať aj hlasitost klaves bočným + a - , ale teraz už neviem nereaguje na to....vedeli by ste mi poradiť nejako....?Riesenie by mohlo byt na tomto fore:http://www.fixya.com/support/t4414596-when_pause_music_player_music_stops_but

timea's picture

dobry den mam problem s pripojenim k pc..nedovoli mi stahovat hudbu do mobilu...stale mi vypisuje vypnite ochranu proti zapisovaniu...a skusila som vsetky moznosti co tu uvadzate a stale nic...viete mi s tym este nejako poradit..dakujem

Peter Šlosar's picture

Nepisete, ci Samsung software alebo ci cez mass storage a ci stahujete do pamati telefonu alebo na pamatovu kartu... Ak na pamatovu kartu, skusil by som jej preformatovanie v mobile.

vera's picture

Chcela by som sa spýtať ako vypnem zvuk batérie. Teda že už mám slabú batériu a keď aj mám zapnutý tichý profil stále počujem signál slabej batérie. A či sa dá prostredníctvom PC pripojiť na internet.

Peter Šlosar's picture

Nemam informacie o tom, ze by sa tento zvuk dal vypnut...

Pripojenie mobilu na internet prostrednictvom PC mozne nie je. Len pripojenie PC k internetu prostrednictvom mobilu. A to cez software Samsung New PC Studio.

katkaaa's picture

prečo sa mi nedáju prenášat súbory z mobilu samsung star do počítača??

Peter Šlosar's picture

Prilis obecna otazka, upresni. 

katkaaa's picture

no proste ked zapojím USB kábel do počítača aj do mobilu tak sa mi na mobile nič neukáže ani na počítači sa mi nič neukáže ....takže neviem ako si mám napríklad dat fotky z mobilu do počitača ! :-)

miro's picture

chcel by som sa opitat ako sa dostanem pomocou USB na internet??? cez aky program ??? :D

Peter Šlosar's picture

 Malo by to iste cez SAMSUNG New PC Studio

miro's picture

ale jako nemohli by ste my to prosim vas torocha konkretnejsie???

Peter Šlosar's picture

Nepoznam postup nastavenia, nevyuzivam to. 

miro's picture

a nevies nejaky stranku kde by som to mohol zistit??? alebo nieco blizsi o tom???

martin's picture

potrebujem informáciu v tomto mobile nemôžem otvoriť súbor správy stále to vypisuje "inicializácia..." a po čase sa vráti do menu, ale správy neotvorí, cez pc studio som ich vymazal lebo som si myslel, že je plná pamäť telefónu ale nepomohlo. je chyba v mobile alebo na sim karte a u operátora ďakujem za odpoveď.

Peter Šlosar's picture

Neviem, ja som sa s takymto problemom nestretol. 

Angelika Zemanová's picture

mne sa to uz stalo ale iba kratkodobo wes ked som zapla mobil a hned sla do sprav to je normalne ale ked sa ti neda po dlksej dobe otvorit asiQ to potom uz len bude v sim karte alebo v mobile newem ale sy myslim ze viac v tej SIM karte

Anonym's picture

Dobry den, viete mi, prosim, poradit ebook reader pre tento telefon? Dakujem.

Anonym's picture

Omylom som zadala odmietnutie zodpovednosti (v KOMUNITY) a teraz sa to nedá zmeniť, nedá sa aktualizovať preferovaný zoznam a mobil sa cez USB kábel nedá pripojiť k počítaču (mám nainštalované PC štúdio). Ako sa to dá uviesť do činnosti? Ďakujem.

Anonym's picture

Dobry deň, chcel by som sa spytať že ked si posielam do (cez bluethoot) mobilu film z PC vo formate 3gp alebo MP4..tak sa mi to pohode posiela a na konci posielania sa na PC ukaze ze posielanie nebolo uspešné a do telefona mi nič nepríde prečo..? Ved videá mi v 3gp pohode idu ale film nie :((

rado's picture

Zdravim a ked mozem co to znamena RSS a treba to aj zapnut viem ze su to nejake kanaly ale o co ide?
fakujem

Peter Šlosar's picture

Dakujem za zaujem o odber RSS, na stranke www.slosar.sk/rss je aj odkaz na vysvetlujuci clanok.

Patlamo's picture

Dobry den chcel by som sa opytat ako sa dá vypnut EDGE, stale sa mi ikonka 'E' ukazuje v lavom hornom rohu a neviem ako to vypnut, viem ze sa maju zrusit profili intrenetoveho pripojenia, ale neviem ako. Mohli by ste mi napisat navod prosim?

Peter Šlosar's picture

To ze sa zobrazuje ikona Edge nicomu nevadi, len signalizuje, ze je pritomny signal pre internetove pripojenie. A uz som to tu pisal, internetove pripojenie sa vypnut neda, jedine jeho nastavenie predefinovat nezmyselnymi hodnotami, tym padom nebude internetove pripojenie funkcne.

Patlamo's picture

ok, rozumiem len ja neviem ako to mam predefinovat. Niejaky navod by ste mi prosim nenapisal?

Peter Šlosar's picture

Zmenit nastavenia v Nastavenia > Nastavenia siete > Pripojenia pre internet a wap. Na zmenu na nezmyselne hodnoty hadam netreba navod.

Patlamo's picture

este otazocka ako si mam vypnut odazvu vybraciou?? ked kliknem napr. v MOJICH SUBOROCH na priecinky tak tam mam odozvu vybraciou odozva je len na priecinkch v suboroch, neviem ci ma chapete. Chcel by som sa spytat ako to vypnem.

Peter Šlosar's picture

Nastavenia > Nastavenia telefonu > Vibracna odozva 

Patlamo's picture

no tu mam na nule a stale to robi

dododanken's picture

zdravim dnes som cez pcstudio aktualizoval mobil,no odisla mi slovencina a nieje tam ani cestina.poradite mi ako tam vratit slovencinu?vdaka.

Peter Šlosar's picture

Zrejme si aktualizoval firmware, s tym treba vzdy opatrne, treba popredu vediet, aky firmware sa ide instalovat. Vratenie slovenciny dosiahnes jedine opatovnym nahranim firmware, ktory slovencinu obsahuje.

Staci googlit, ja som nasiel navod na 10nej.net63.net/?p=559, su tam aj firmware, v komentaroch je tam popisane, ktore so slovencinou. Ale za ten clanok, aktualnost firmware a postup nerucim...

Marek's picture

čawko chcel bi som sa spitať že či sa da pripojiť na internet cez blultud že mam PC a nanom mam net kablovy a že či sa da pripojiť cez blultud aby som viuzival internet na s5230 .

Peter Šlosar's picture

Ak chces internet v mobile, pricom  pripojenie k internetu je realizovane cez PC a ty sa pripajas na PC cez Bluetoth, tak nie.

lucia's picture

Je v tomto mobile aj bluetooth surne to potrebujem vediet dakujem

Peter Šlosar's picture

Technicka specifikacia predsa tuto informaciu podava.

Evka's picture

Dobry den,chcela by som sa Vas opytat a zaroven poziadat o radu. Je mozne a ak ano,ako nastavit,aby sa mi na displeji objavili ikony o prijatej sprave alebo o zmeskamom hovore na uz ciernej obrazovke v stave uzamknutia.Bez toho aby som nieco stlacala. V inych mobiloch je to ako setric obrazovky(digitalne hodiny), ak sa nemylim. Dakujem.

Peter Šlosar's picture

Tiez by som ten sposob rad poznal :-) 

Iveta's picture

Dobry den, chcem sa spytat, ci sa da vypnut upozornovanie na vybitu bateriu. Momentalne to riesim tak, ze ked sa mi telefon zacne vybijat, prepnem ho do ticheho rezimu, aby neupozornoval tonom ale vibrovanim. Kedze ale nie vzdy mam pri sebe nabijacku nie je velmi prijemne, ked vam telefon vibruje cely den a navyse ten interval upozornovania je velmi kratky. Dakujem.

Peter Šlosar's picture

O vypnuti upozornovania neviem... Mozno by pomohlo, keby si si na to upravila iny profil, kde budes mat vypnute aj vibrovanie (neskusal som).

swallow's picture

Dobrý deň, mám taký problém, doteraz som mala v mobile 8GB kartu... Išla som tam hodiť zopár nových súborov. Ale odvtedy mi kartu nechce načítať. Skúšala som vypnúť a nanovo zapnúť ale nič sa nestalo. Neviete ako tozmeniť? Ďakujem

Peter Šlosar's picture

Predpokladam, ze mobil bol pripojeny k pocitacu. Dali ste "bezpecne odobrat hardware" pred odpojenim mobilu od pocitaca? Ak nie, mohlo dojst k poskodeniu karty pri zapise.

Pomoze asi uz len preformatovanie karty.

Anonym's picture

Dobrý deň,zaujimalo ma či sa da vypnut to (blbe) posuvanie fotiek pri nakloneni a ak ano tak akym postupom vopred dakujem

Lukáš's picture

Dajú sa sťiahnuť temy do mobilu Samsung star?? Keď hej, tak na ktorej stránke. Prosim

Dzony's picture

Dobrý den, po precitani vsetkych komentarov, som nenasiel podobny problem aky mam. Od zaciatku sa mi zda ten telefon nejaky spomaleny. Najviac ma asi znervoznuje, ked mi niekto vola a po zdvihnuti mi telefon este asi 3-4 sekundy hraje zvonenie. Je mozne tento problem odstranit prepalenim firmware-u? Moj aktualny je S5230XXIH1. Dik za odpoved

Peter Šlosar's picture

Netusim, ci tento konkretny problem odstranis prepalenim firmwaru, ale nieco k firmwarom, aj s odkazmi na nove verzie, je na webe www.mujsamsung.cz/ostatni/vse-o-firmwaru

Anonym's picture

Dobrý deň,chcela by som sa opýtať ako dám online knihu do mobilu....cez aky program.Ďakujem za odpoveď.

Anonym's picture

prosim was čo maaam sprawit ked som zapaal kameru a nasledne sami nedala vypat... vybral som bateriu... a teraz mi nejde zapat telefon leen sa zapina a vypina?

Anonym's picture

Chcela by som sa opýtať kde nájdem budík?

Peter Šlosar's picture

viď. manuál. 

Ada's picture

Chcela by som vedieť, či je tam aj taká možnosť, že sa dá určiť poloha, kde sa práve nachádza volajúceho alebo volaného cez Gps. Ďakujem

Peter Šlosar's picture

S5230 nema GPS 

EwušQa's picture

chcela by so sa spytat ze ako sa davaju obrazky zvuky a podobne do počiitaču s tohoto telefonu..-. :)) dakujem

Anonym's picture

prosim vas da sa na tomto mobyle aj kreslit lebo na daktorych sa da ci aj na tomto

Anonym's picture

ako mam dt do mobilu subor jar a jad?? vopred dakujem

Peter Šlosar's picture

Stiahnut z internetu priamo do mobilu, pripadne z pocitaca do mobilu cez kabel alebo bluetooth.

fredusqa's picture

Dobrý večer chcela by som sa spýtať prečo mi nejde pripojiť sa na internet. niekedy mi tam napíše 403Forbiden alebo niečo take , a inokedy mi to nechce ani len načítať a napíše i tam "Vypršanie časového limitu požiadavky"

Peter Šlosar's picture

Chyba "403Forbiden" nesuvisi s nefunkcnym pristupom k internetu z mobilu, ale ide o oznam konkretneho webu o zamedzeni pristupu - a ze preco, to je otazka na prevadzkovatela toho konkretneho webu.

Anonym's picture

dobry den ja by som sa chcel spitat je mozne nainstalovat GPS na samsung s5230 lebo som nasiel na internete recenzie ze navigacia v mobile nieje ale je ju mozne nainstalovat len neviem najst navigacni softver za odpoved dakujem

Peter Šlosar's picture

GPS jedine externe http://www.google.sk/search?hl=sk&q=Bluetooth+gps a so softwarom k tomu neporadim. 

Berco's picture

Dobry den prajem.Chcem sa opytat mam ten fon uz tyzden a nedokazem sa prihlasit na facebook inac vsetko v pohode ide internet mam od O2 neobmedzeny cez pc sa prihlasim v pohode.Dakujem vopred za radu.Uz som ztoho zufaly.

Peter Šlosar's picture

Cez aky prehliadac alebo aku aplikaciu? Co znamena "nedokazem prihlasit" ? Aka chybova hlaska?

Mišo's picture

Dobrý deň,
po dlhších peripetiách sa mi podarilo čiastočne sprevádzkovať využitie Samsung Jetu ako modem pre pripojenie na internet. Pripojím sa cez New PC Studio cez puzzle-ikonu (nástroje) a cez ikonu Internetové pripojenie. PC Studio mi zahlási, že som pripojený na internet a na obrazovke mobilu svieti ikonka zemegule s červenou šípkou. Windows 7 mi hlási stav modemu ako pripojený na internet a rýchlosťou 230.4 kb/s dokáže sťahovať a odosielať informácie do mobilu,napríklad si automaticky dosťahuje aktualizáciu antivírus.programu. No keď otvorím akýkoľvek prehliadač (mozzilu, safari, operu) nedokáže mi načítať žiadnu www stránku .. ako sa to dá rozbehať?
ďakujem

Peter Šlosar's picture

Skontroluj si, ci nemas v browseroch (vratane IE) nastavene pripojenie cez proxy.

Mišo's picture

v IE som vypol použitie protokolu HTTP 1.1 cez pripojenie proxy a ponechal som zafajknuté ina sólo pripojenie porotokolu HTTP, alebo aj opačne alebo so zapnutými obidvomi alebo bez, no nejde to

O2 využíva na internetové služny T-mobile. Pri pripojení počítača na internet cez mobil si New PC studio automaticky zadá a uloží 2 IP adresy: jedna je IP adresa DNS-servera T-mobilu a druhou je IP-adresa mailu t-mobilu.

firewall som vypol

V príkazovom riadku cmd som ping-oval jednak tieto 2 IP adresy, ale skúšal som aj IP adresy napr. sme.sk, azetu alebo post.sk a vo všetých týchto prípadoch som mal odozvu

preto neviem, prečo mi browsery nechcú reagovať na URL adresu ani na IP adresu

Peter Šlosar's picture

Si si isty, ze si v IE skontroloval centralne nastavenie pripojenie cez proxy?
Nastroje - Moznosti internetu - Pripojenie - Nastavenie miestnej siete - Server proxy - Pouzit pre siet LAN server proxy nesmie byt zaskrtnute.

 

Mišo's picture

teraz som to celé skontroloval, nemám to zaškrtnuté, no nefunguje to ..

Peter Šlosar's picture

Este skus vo vlastnostiach pripojenia nastavit Ziskat adresu IP zo serveru DHCP automaticky a Ziskat adresu serveru DNS automaticky 

...len tipujem, pretoze pripojenie cez mobil ako modem nemam nastavene.

Mišo's picture

áno, aj túto možnosť som zadal .. priamo v PC studio, aby mi zadával adresu DNS servesu automaticky, no nefunguje to

Mišo's picture

prepáč, chcel som ešte dopísať, že keď v cmd pingnem napr. www.sme.sk, tak nemám žiadnu odpoveď, zatiaľčo keď pingnem IP-adresu stránky sme.sk tak odozvu mám .. preto sa mi to javí akoby browsery mali problem s domenami. Ale je pravda, že keď zadám priamo zo browsera na http:// IP -adresu tak tiež nereaguje.
tento samsung jet bol svetu čert dlžen

B3T0N's picture

Dobrý deň,
mám hore uvedený mobil už ale rok a dnes mi prestal fungovat dotykový displej , tlačítka fungujú ale ak chcem isť napr. do zoznamu kontaktov tak mi displej na dotyk nereaguje.Mám ho ísť reklamovať?

Ďakujem

Peter Šlosar's picture

ja by som to isiel reklamovat hned, aj bez konzultacii na internete ;-) 

Anonym's picture

Zdravím, chcel by som vediet ako na GT-S5230 zablokujem nechcené číslo. Otravuje ma totiž jeden pán permanentným prezváňaním a bolo mi povedané, že samsung má funkciu blokovania hovoru ale nikde som to nenašiel.
Za pomoc ďakujem. Daniel

Peter Šlosar's picture

V zozname prijatych hovorov vybrat prislusne cislo a zvolit "Pridat do zoznamu odmietnutych hovorov" .

Jarino's picture

Ked uz mam niekoho v ozname blokovanych cisel,ako ho odtial zasa dostat prec,aby sa mi dovolal. Mam tam kamosa,ktory otravoval ked si vypil,ale teraz uz ma rozum a nechcem ho v zozname blokovanych cisel?

Dakujem.

Jarino's picture

odpoviem si sam,mozno sa to zide aj niekomu inemu:
Menu-->nastavenia-->nastavenie aplikacii-->hovor-->vsetky hovory-->automaticky odmietnut --> tu zrusit odfajknutie u cisla,ktore uz nechcem mat blokovane a ulozit.

Anonym's picture

chcela by som este raz aby ste by vysvetlili to s tym USB zze ako zec to prenesiem veci ja vobec newem stale pise o dajakej inicializaii tha ja newem vdaka za odpoved

Angelika Zemanová's picture

Dobry den mam samsung s5230 a chcela by som sa opytat ako si dam do mobilu alebo skade a ako si stahnem do mobilu panel na kreslenie a da sa to vlastne??....uz dlho po tom patram a stale newem ako nato alebo ak by ste mi wedeli poslat link kde by som si to stiahla alebo ja neviem.Myslela som si ze ked sa da pisat na obrazovku akoze v spravach dalo by sa to aj z kreslenim a je to sranda akoze vydela som to u kamky ona ma LG ale ona to tam mala ale ja by som to nejako chcela do mobilu dat prosim pomozte mi. :( :( ozvete sa alebo dajte mi odpowedt co najskor prosim :(

Zuzana B's picture

dobry den chcela by som poprosit o radu kupila som synovi samsung s5230 ale zisitli sme ze sa nedaju hrat java hry vypisuje nepozadovany format nevieme co s tym poradite???? dakujem :-)

Anonym's picture

dobry den na pozadi vidim aktualny stav pocasia ale nemam aktivovany internet...chcem sa spytat coi sa za tu funkciu plati??teda ci to ide cez internet a sa za to doplaca...dakujem

Peter Šlosar's picture

Aktualny stav pocasia sa da zistovat jedine prostrednictvom internetu. A za pouzitie internetu sa plati. 

anonym's picture

dobrý den,poradíte mi aky program je najlepší na sťahovanie pesničiek z pc do mobilu?

Peter Šlosar's picture

Netreba ziady program... Staci pripojit USB kablom a zvolit rezim mass storage, mobil sa pripoji ako dalsi disk (ako napr. USB kluc)

Ak chces silou mocou program, je tu originalny Samsung PC Studio.

anonym's picture

a ako zvolím ten režim?

Peter Šlosar's picture

Po pripojeni kabla sa ponukne. 

Sarah's picture

prepačte chcela by som sa spytat ci a ako sa mam dostat na internet

Peter Šlosar's picture

vid. manual 

Sarah's picture

a este rada by som sa opytala nevite kde sa daju kupit nove sluchadla na samsung S5230

Peter Šlosar's picture
konflikt's picture

Ahoj! Chcem sa opitat, mam telefon samsung star novy z O2 a pri instalacii CD samsung PC studium mi islo v pohode ale ked som to isiel instalovat na notebook tak mi tam napisalo nieco po anglicky a ukoncilo a to iste aj s Instalovim usb (alebo nieco take). Nemozete mi prosim poradit cim to asi bude?

Peter Šlosar's picture

Nemozem. Kym nenapises presne znenie chybovej hlasky, ked ti "napisalo nieco po anglicky", tak ti kazdy moze len hadat z hviezd.

petra's picture

dobry den, chcela by som sa opytat, ci sa da niekde v telefone pozriet mnozstvo stiahnutych dat z internetu. mam 1 GB mesacne a vobec ho nevyuzivam no poradili mi ze mozem pripojit telefon k pc a pouzit ho ako mobilny internet. len nerada by som prekrocila toto mnozstvo a vobec neviem kde si to mozem skontrolovat. dakujem velmi pekne za odpoved

Peter Šlosar's picture

Ak mobil pouzivas ako modem pre pripojenie PC k internetu, najistejsie je merat data v PC, napr. aplikaciou Bitmeter alebo sledovat zaznamy operatora. Neviem ako ini operatori, ale napr. T-Mobile poskytuje udaje aj o prenesenych datach, udaje su dostupne po priphlaseni sa k svojmu kontu na t-mobile.sk

Andrea's picture

Dobrý deň potrebujem pomoc..!.. Prednedávnom som si nastavila,že keď zruším volajúceho-automaticky mu pošle SMS že sa mi teraz nedá. Lenže to chcem zrušiť a fakt neviem kde som to našla.. Už som si nastavila odstavila všetko ale toto fakt neviem nájsť. Prosím o pomoc. Ďakujem

petra's picture

super :) dakujem za pomoc

Anonym's picture

dobry den ja by som potreboval vediet nastavenie zvonenia.mam vzostupny ton a chcel by som aby mi to zvonilo hned nahlas.

Peter Šlosar's picture

Upravit v nastaveniach profilu. 

Anonym's picture

chcel bý som sa opýtat cí je niekde mozne stiahnut beta verziu opera mini 5 do samsungu s5230?dakujem

Peter Šlosar's picture

Chces naozaj vyhradne beta verziu alebo len este nevies, ze je k dispozicii plna verzia? ;-)
Ak trvas na beta verzii, skus tu http://wapreview.com/blog/?p=7303 

Anonym's picture

zdravim mam jeden problem zo samsungom co mam spravit ay mi isiel displej?bo zapnejm fon a displej svieti a tukam a tukam a on nic

Peter Šlosar's picture

Reklamovat? 

Sylvika's picture

Zdravím, chcela by som sa spýtať, že čo mam spraviť ak mi nejde vypnuť bluthoot? Normalne som si našla v menu bluthoot tak ako pri jeho zapinani a ked som ho chcela vypnuť tak mi stale na displeji ukazuje ikonku že je zapnutý. Vadi mi to hlavne z dôvodu, že to dopomaha k rychlejšiemu vybíjaniu baterky...dakujem za odpoveď.

Peter Šlosar's picture

Skusala si vypnut a zapnut mobil?

Sylvika's picture

No momentalne sa mi vybil ale nabijať ho chcem dať až na večer aby sa nabijal tých 12 hodín ako sa na začiatku má a ked ho zapnem tak sa na to pozriem...je možne že to ho bude treba vypinať zapinať kôli tomu pravidelne alebo to može byť len tým, že je nový ? Ďakujem za odpoveď.

Peter Šlosar's picture

Nie, za normalnych okolnosti netreba stale vypinat/zapinat mobil, ani to nie je tym, ze je novy. Ak sa bluetooth deaktivuje, ma sa to stat za normalnych okolnosti okamzite, zmizne aj ikona.

Este ma napadlo - naozaj si bluetooth deaktivovala? Nevypla si len "viditelnost"?

Sylvika's picture

Mobil som už zapla a ikona je tam stale...no išla som na bleutooth, tam som klikla na nastavenia a viditelnost je vypnuta aj zabezpečeny režim je vypnutý aj vzdialený režim SIM je vypnutý..nič ine ako by sa dal vypnuť bleutooth som tu nenašla..už som to skušala všelijako preklikať...

Peter Šlosar's picture

No ale bluetooth sa predsa zapina/vypina ikonou, vid. manual. Som myslel, ze toto vies a len ti to nefunguje.

Sylvika's picture

no toto je môj prvý samsung tak si ešte len zvykam na to, že niektore veci tu funguju trochu rozdielne ako pri mojich predošlých mobiloch..ale aj tak vďaka

Sylvika's picture

Zdravím, chcela by som sa ešte spýtať, či sa aj do spominaneho samsungu S5230 da stiahnuť skype for mobile? ak ano mohla by som Vás poprosiť o link na danu stranku? našla som skype len pre ine typy samsungu..v pripade ak by to išlo tak to prenesiem z pc do mobilu pomocou samsung new pc studio? a ešte jedna otazka, ak si chcem preniesť film do mobilu treba tiež ešte niečo inštalovať alebo v akom formate by mal byť film lebo ked som si film preniesla tak mi vypisalo že nepodporuje...Ďakujem za odpoveď.

Peter Šlosar's picture

Skype pre S5230 neexistuje.

Podporovane video formaty su uvedene v technickej specifikacii. 

Anonym's picture

dobry den ja by som sa chcel spytať, či je nejaky softwer aby som si mohol v mobile pozerať wodovské dokumenty, alebo poprípade soft na prekonvertovanie do pdf dakujem

Peter Šlosar's picture

Aktualny MS Office sam dokaze generovat PDF. 

Anonym's picture

ahoj chcem sa spytat ked odfotim fotku s fotaku a dam ju do mobilu tak mi ju nechce zobrazit ukazuje ze typ nepodporowany alebo niečo tak nwš či sa to da nejak naprawit a ked hej tak ako ? dík

Peter Šlosar's picture

V akom formate su fotografie ulozene? JPG, TIFF, RAW?

Tomas's picture

Dobry vecer, chcel by som sa opytat,aky format videa podporuje Samsung s5230. Dakujem..

Peter Šlosar's picture

vid. technicka specifikacia 

Anonym's picture

dobry den ja by som sa chcela opytat ake formaty filmov zobere tentosamsung?. dakujem

Peter Šlosar's picture

vid. technicka specifikacia 

Svetozár's picture

Dobrý deň ja by som sa chcel spýtať či sa nedá vipnuť to nakláňanie pri prezeraní fotiek a či sa nedá vipnuť ta klávesnica v java hrach je nepraktická

Peter Šlosar's picture

Mozes upresnit, ake naklananie a aku klavesnicu mas na mysli?

sebo's picture

plssss newete aky je zamok telefonu plsss ale co najskor

Svetozár's picture

posielam foto nakláňanie fotiek ak mate mobil vodorovne tak sa posúvajú naklonením akoby filmoví pas http://img443.imageshack.us/i/p1100007.jpg/
klávesnica http://img444.imageshack.us/i/p1100001q.jpg/
prosim o odpoveď

Peter Šlosar's picture

Klavesnica sa vypnut neda, to je dane java aplikaciou, ktora nie je nastavena na rozlisenie displeja. Da sa to upravit v samotnej java aplikacii. Treba si vygooglit.

majinol's picture

Dobry den!
Zdravim mam tento telefon z t-mobilu a po 10mesiacoch odisel displej vsetko na nom zobrazi len pri dotyckoch neriaguje cize neda sa s nim nic funguju len tlacitka ktore nie su na displeji. Dal som ho reklamavot ale doslo mi ze to vzniklo mechanickym poskodenim cize sa nato vykaslali mobil je v 100%stave. da sa nejako displej opravit popripadne ako.
Dakujem za odpoved

Peter Šlosar's picture
jube's picture

zdravim, mam podobny problem s klavesnicou samsungu S5230 ako ste vy spominal NA FORE z 5.12.2010. Nasiel ste na to nejaky riesenie?

Anonym's picture

Mam problem s pripojenim na internet cez mobil.narozdiel od ostatnych mne vsetko pripoji ale nakoniec mi neotvori ziadnu stranku na nete... vidim ze admin tu je velmi mudry tak dufam ze poradi aj mne:)... pripadne niekto iny kto sa do toho rozumie...dakujem

Peter Šlosar's picture

Nepises, ci sa pripajas na internet z PC cez mobil, alebo myslis internet priamo v mobile.
Neuvadzas ziadne chybove hlasky, ak sa zobrazuju.

miso's picture

Dobrý deň, chcel by som sa opytat ci existuje do tohto mobilu nejaky novsi prehliadac dokumentov, pretoze ten co je original v mobile ma dost malo funkcii.....nepodporuje ani prisposobenie dokumentu na sirku displeja co podporovali aj starsie samsungy......

Peter Šlosar's picture

Skus tuto java aplikaciu http://www.getjar.com/mobile/42191/docxreader-for-...
Co sa tyka integrovaneho prehliadaca, skus sa porozhliadnut po novsich firmware. 

Anonym's picture

Mohli by ste mi prosím poradiť ako tento telefón prepnem z režimu bez sim karty do normálneho??? Karta je vložená aj som ju skontrolovala, žiaľ stále mi vyhaduzuje režim bez sim....

Peter Šlosar's picture

Aktivacia profilu offline: Menu → Nastavenia → Profily telefónu → Offline
Pre zrusenie offline rezimu zvolite iny profil.

Na tuto odpoved na vasu otazku vas navedie aj manual...
 

Anonym's picture

nespolupracuje mi mobil s pc-windows7.kde by som stiahol dobry softver pc studio

Peter Šlosar's picture

Staci citat clanok hore... 

Anonym's picture

Dobry vecer prajem.
Chcel by som vas poprosit o jednu radu. Mam tento typ telefonu a v poslednej dobe mi nechce reagovat lava polovica dotykoveho displeja. Aby som to upresnil,tak ked sa dotknem lavej strany tak mi aktivuje len ikony v pravo. Cize niesom schopny ani pisat smsky (napr.)
Niekedy mi to aj dva dni nefunguje a potom to zas chvilu(par hodin) ide bez problemov.
Neviem teraz ci to je chyba hardveru,aleb osoftveru.
Ak to je podla vas softver,viete mi poradit kde zozeniem druhy?
Vdaka.

Peter Šlosar's picture

Nerozumiem, preco to nereklamujes? 

tenca's picture

Dobrý deň!Včera mi po roku použivania prvykrat zamrzol telefon, ked som ho vypla a znovu zapla, nereagoval mi dotykovy displej, ale bol cely posunuty smerom dole, takže ked som chcela stlačiť 1, musela som na displeji stlačať 4...takže mi nešlo potom ani pin potvrdiť, a ked som ho ešte raz skusila naštartovať, displej prestal reagovať úplne...neviete mi povedať, koľko približne bude stáť oprava?
ďakujem pekne

Peter Šlosar's picture
Anonym's picture

dobry den prosim viete mi poradit ako sa daju nainstalovat hry stiahnute z netu do telefonu cez new pc studio mi to nejde dakujem

Anonym's picture

Dobry den. Prosim o radu s takymto problemom - ked sa pripojim k pc a chcem si don stiahnut foto, tak niektore fotky pc jednoducho nevidi (v zlozke my photo nic nieje), ale pritom v telefone su. Neviete co s tym? Dakujem

Adrian's picture

Zdravim,mam taky problem.Stava sa mi ye sa mi"prekalibruje" display a potom sa stava ze ak tuknem hocikam na obrazovku je to ako keby som klikol o 1 cm vissie=neda sa kliknut na menu=nespustim kalibraciu.Da sa riesit kalibracia alebo nastavevie (popripade nejaky restart)aj bez displaya? Dik.

dušan's picture

ahoj chcel som sa opytat ako sa daju dat temy na samsung s5230 star napr. andrid htc. za odpoved dakujem

bebuliq952's picture

Prosím Vás chcela by som sa niečo opýtat ohladom hier chcem vediet aké formáty hier idú do tohto mobilu nikde nič neviem zohnat

Peter Šlosar's picture

Akekolvek aplikacie, vratane hier, len ako Java aplikacie, napr. na www.getjar.com/mobile-all-games

filipx33's picture

prosim vas ako si dam internet do mobilu samsung s5230

Anonym's picture

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať, či je možné nainštalovať do mobilu s5230 panel kreslenia, alebo kreslenie. A ešte keď chcem dať foto na pozadie dá mi jednu fotku na všetky try pozadia ako by som to mohla zmeniť aby na každom som mala jednu fotku, alebo iné pozadie. Ďakujem

Tomas's picture

prosim vas da sa na tomto mobile aj kreslit ??

Alexander's picture

Dobry vecer P. Slosar. Mam problem s internetom. Ked sa chcem pripojit na internet napise mi ze "chyba DNS". Neviete mi poradit prosim?

Peter Šlosar's picture

Neuvadzas ziadne detaily, to sa potom tazko radi. Pytas sa na internet priamo v mobile alebo sa pripajas z PC cez mobil? Hlasi to v mobile integrovany prehliadac alebo aj doinstalovana Opera Mini? Atd.
Nastavenie internetu v mobile je urcite spravne? Tu su nastavenia pre vsetkych operatorov http://www.mobilmania.sk/nastavenia-pre-mobily/kom...

Alexander's picture

Dobry vecer este P. Slosar. Chcel by som sa opitat ci sa da do mobilu samusng S5230 STAR stiahnut TV.

Peter Šlosar's picture

Nerozumiem otazke, co znamena "stiahnut TV"?

Alexander's picture

Dobry vecer este Pan Slosar. Chcel by som sa vas opitat nieco ohladom tej navigacie do samsung s8000 alebo tak niako ze ci by ste mi nenapisali na e mail prosim. Chcel by som to vyskusat dat aj do samsung S5230 STAR ale nepochopil som tomu navodu.

Peter Šlosar's picture

Navod spisal jeden z navstevnikov mojho webu, nie ja. A oficialne nie je navigacia NaviExpert podporovana mimo modelu Monte. 

Anonym's picture

Dobry den chcela by som sa spytat ci sa tento mobil da pripojit na internet cez PC

Peter Šlosar's picture

Nie neda, len pripojit PC na internet cez mobil. 

J0hnY's picture

nevies aky povodny firmware je tam ked ho kupis? lebo som preinstaloval na iny a teraz to chcem dat s5 a tich zakl. firmwaroch je tam viac a ten co som dal teraz ma zapnuty EDGE stale

Peter Šlosar's picture

Verzia firmware je rozna, podla toho, kedy bol vyrobeny a kupeny.

Veronika's picture

Chcela by som sa spýtať ako mám zmeniť nastavenia na pripojenie na internet pomocou samsung s5230 pripojenie cez usb na pc... keď mi cez neho funguje skype ale nefungujú mi ostatné stránky ... vôbec mi nejdú zobraziť a neviem ako si to mám nastaviť... mám neobmedzený internet z O2.... dakujem Veronika

J.K's picture

Dobry den, chcem sa opitat ako je mozne dat si fotografiu na pozadie?

Skusal som cez widget nechce mi to ist ukaze ju uplne zvacsenu, cez nastavenia--tak isto...Nejaky navod ako bude cela foto na pozadi... Dakujem za odpoved

Peter Šlosar's picture

Fotografie musia byt v rozliseni displeja, cize o rozmere 240 x 400 pixelov.
 

J.K's picture

dakujem...nejaky program nato nepoznate?

Anonym's picture

Dobrý den,chtěla jsem s ezeptat jak zruším ikonku E-Edge?Mluvila jsem s operátorem a on mi řekl,že za přístup na internet se mi nic neodečítá,jelikož jsem si jí deaktivovala,ale ikonka E se mi ukazuje stále a po každém odemknutí telefonu,mi to píše něco jako že to nebylo připojeno..jde ta ikonka vypnout?V manuálu jsem to nenašla..Prosím o odpověď.

Anonym's picture

cawte chcem sa cez pocitac pripojit na telefon tak abi mi na telefone isiel internet ako to mam urobit

Peter Šlosar's picture

Pripojenie mobilu na internet prostrednictvom PC mozne nie je. Len pripojenie PC k internetu prostrednictvom mobilu. A to cez software Samsung New PC Studio alebo cez  T-Mobile Communication Center (v pripade T-Mobile) 

Anonym's picture

Dobry den chcela by som sa opytat ci je samsung s5230 odblokovany na ine sim karty? Dakujem

Peter Šlosar's picture

To je otazka na vaseho mobilneho operatora.

dede's picture

chcem sa opýtať, mám aj z manželkou mobil zn.SAMSUNG GT_S5230 na oboch sa stáva že sa reštartujú a chcú pin.nemám odsledované za akých púodmienok sa tak deje či je to tým že napr. v taške niečo stále tlačí na tlačitka,môže to byť nejaké nastavenie tohoto telefônu alebo sú oba chybné čo sa mi nechce veriť Ďakujem za pomoc

Anonym's picture

Chcel by som sa spýtať telefon mám funkční ale nechce rozosvietiť displej.

Peter Šlosar's picture

A preco to nie je v servise? ;-) 

Jana's picture

Kupila som samsung star a nejdemi dotyk.. čo je pfotoaparat ide ale dotyk nie..

Daniela's picture

Zdrawím :-) mám taký väčší problém. Zabezpečila som si menu v telefóne heslom.(zámok súkromia) vložila som tam inú sim kartu a heslo mi ho vziať samozrejme nechcelo. po vrátení mojej sim karty a zadaní hesla mi ho neakceptovalo taktiež. nemôžem sa teraz dostať vôbec do menu...existuje nejaké určité heslo na tento typ telefonu aby som to odblokovala alebo ako mám postupovať prosim ? za odpoveď vopred vďaka :-)

Anonym's picture

Dobrý deň prajem. Ja mám menši problém ohľadom ikony E ( Edge sieť). telefón bol v oprave a po tom čo som si ho prevzala samozrejme opravený mi stále ukazuje ikonu E. Nedá sa to nejako vypnúť?

Peter Šlosar's picture
mila's picture

prosím funguje PC Studio 7 s telefonem Samsung s5230 Star,mně jde na XP nainstalovat Studio,ale telefon nenajde,rovněž ani PC Studio 3 nenajde můj telefon,co dělám špatně?

Peter Šlosar's picture

Asi to bude tym, ze u software Samsung New PC Studio je aktualna verzia 1.5.1. Odkaz na stiahnutie v clanku.

mila's picture

já mám na mysli ale Samsung PC Studio 7 ne New PC Studio,zajímá mně jestli PC Studio 7 umí komunikovat se Samsungem s5230 Star

Peter Šlosar's picture

A ja som mal na mysli, ze s S5230 funguje Samsung New PC Studio, ktory je pren urceny.
Pc Studio 7 je stary software.

Nina's picture

Dobrý deň, mám mobil samsung s 5230 a chcela by som mať na 3 úvodných obrazovkách na každej nejaký iný obrázok...na strednej sa mi dá nastaviť automaticky...a ostatne mam cierne...ako to mám urobiť??
A mám ešte jednu otázku keď si stiahnem do neho nejaké hry alebo aplikácie a chcem si ich inštalovať napíše mi nepodporovaný typ súboru...v čom môže byť chyba?ďakujem za odpovede

Peter Šlosar's picture

Na S5230 nie je mozne na kazdu z troch ploch priradit iny subor obrazku. Je potrebne spojit vsetky tri (aj rozne) obrazky plochy, vedla seba, do jednoho velkeho obrazku o rozmere 720x400 pixelov (kazdy z nich o rozmere 240x400). A tento priradit v mobile ako obrazok plochy. Potom bude na kazdej ploche obrazok iny - cize ina tretina spolocneho velkeho obrazku.

Ohladne stahovania alpikacii skus http://www.slosar.sk/blog/2010/05/offline-instalacia-java-aplikacii-j2me-jar-jad-do-mobilu-samsung-z-pamaetovej-karty

Jozef's picture

ahoj chcem sa spytat ci ide cez S5230 star kukat dake televizne prenosi online ak ano je daky program na to dik mocdaj mi vediet na E-mail.

Marek's picture

Chcel by som sa opytat ... mam problem .. Dysplej mi reaguje blbo ako keby bol posunuty o 3 riadky .. Co stym ? .. Prosim pomozte mi

Peter Šlosar's picture

Skus pouzit kalibraciu v nastaveniach. 

Tomáš's picture

Zdravim, mam otazku ohladne pripojenia mobilu k internetu pomocou USB kabla(PC). Stále sa tu sice spomyna dany software Samsung PC Studio no ked som to tam hladal a snazil sa to spojazdnit, moje pokusy skoncili neuspechom (nic take som tam nenasiel). Nájde sa niekto kto to podrobne rozpíse kde PRESNE sa to dá v programe spojazdniť? Pripadne navod ako na to... dakujem

Peter Šlosar's picture

Ak ti nejde pripojenie cez PC Studio, da sa uplne obist, napr. v pripade T-Mobile staci nainstalovat driver TMCC http://www.t-mobile.sk/sk/!pages.get?id=170003

Tomáš's picture

Ide o to, že vôbec neviem kde presne sa to v programe PC Studio má nastaviť/spustiť. Alebo stačí len pripojiť mobil k pc a zapnúť program? Alebo existuje aj možnosť cez Bluetooth?? Bohužiaľ, nemám T-Mobile.

Anonym's picture

Chcem sa vas spytat ze preco i ked si siahnem hru a dam si ju do mobilu a vsetko by malo fungovat tak my pise nepodporovany subor ... ??? Ja som na ten telefon tak nahnevana ... nic tam neide ako maaaa .... a aplikacie tak isto ... viem ze uz to boblo viac krat zodpovedane ale ja chcem prosim odpoved ...

Anonym's picture

zdravim..chcem sa opitat preco mi nejdu hry ktore som si stiahol s pc do telefonu presne na tento telefon hry,,mi stale pise ze format suboru nepotporovany..dakujjem

Peter Šlosar's picture
Anonym's picture

dakujem,,ale nejde mi to otvorit stranku mi pise ze pozadovana stranka nebola najdena tak neviem kde je problem co mam robit..

dana's picture

Dobry den, rada by som sa spytala na microSD kartu, kupila som uplne novu Sandisk 4GB, mala by byt akceptovana mobilom, po vlozeni ju telefon absolutne nepozna, vypisuje, ze chce formatovat, ked dam ano, vypise "chyba". Ako sa da nova karta formatovat? Pomoze to? Alebo mam proste chybny kus mobilu? Vdaka za odpoved.

Peter Šlosar's picture

Vyskusal by som inu kartu, ak pojde, reklamoval by som tu novu v obchode.

dana's picture

Vdaka za odpoved. Vyskusala som 3ks, ani jednu mobil nerozpoznal, v inych telefonoch funguju. Treba reklamovat telefon?

Peter Šlosar's picture

Ak ani jedna nie je s kapacitou vyssou ako 8 GB, asi naozaj bude problem v mobile. Ak je v zaruke, uz by som ho po tejto skusenosti reklamoval.

JAkub's picture

Ako si mám stiahnuť na tento fón videá. lebo vždy keď si stiahnem a dám to do mobilu tak my vypíše nepodporovaný typ súboru.... pls porad

Peter Šlosar's picture

V technickej specifikacii je uvedene, ktore video formaty su podporovane. Tie neuvedene logicky podporovane nie su.

JAkub's picture

ale ja som tu tech. specifikaciu stratil

Peter Šlosar's picture

No a? Na internete je najdes za par minut.

A mimochodom, vobec tusis, kam posielas svoj komentar? Alebo len tak kde kade ich pises? Lebo keby si cital clanok na vrchu tejto stranky, tak by ti odkaz na technicku specifikaciu udrel do oci.  

JAkub's picture

a tie videa si mám ako preformátovať???,

Peter Šlosar's picture
Anonym's picture

prosim vas mam problem ako minimum ludi ktori tu pisu..na telefone sa z nicoho nic neda klikat ani na displeji ani na zdvyhnut hovor a polozit hovor. bocne ako tak funguju..prosim vas neviete ci nieje iba nieco zablokovane alebo ako by sa malo ovladanie displeja rozchodit

Peter Šlosar's picture

kalibracia displeja v nastaveniach 

Anonym's picture

je mozne pouzivat okrem prsta a nechtu aj nejaku plastovu tycku (trsatko), ak mam dojem, ze prstom nedokazem dost presne ovladat dotyk (napr. pri niektorych hrach, ak su tam male dptykove plochy). Alebo hrozi poskrabanie displeja?

Peter Šlosar's picture

Je to mozne... Ak sa bojis poskrabania, treba pouzivat tupe stylusy, nic ostre. 

Anonym's picture

kalibrovanie sily dotyku tu asi nie je, co? mam pocit, ze reaguje inak ako by som chcel (pri rolovani sa potvrdi skor ako by som chcel), mozno je to len vec zvyku... clovek nemoze chciet zazraky za tu cenu :-)

Anonym's picture

Dobrý deň stalo sa mi to, že som postláčal niečo a teraz mi nereagujú ani slúchatka ani USB. Ako keby som vypol ten konektor alebo niečo

Vanda's picture

Dobry den, chcela by som sa opytat na zablokovanie klavesnice ciselnym heslom.Nepamatam si zeby som si nejake heslo nastavovala, alebo som to jednoducho zabudla. Pyta si ho odo mna aj ked chcem vynulovat nastavenia. Da sa to nejako restartnut, aby som si mohla heslo znovu nastavit? Dakujem.

Peter Šlosar's picture

Cez menu: Nastavenie > Zabezpecenie 

Natalia's picture

Dobry den, chcela by som sa spýtať či neviete ako dám preč widgety z hlavného displeja, alebo ich aspon presuniem na ostatne obrazovky.

Peter Šlosar's picture

Presunut spat do listy. Na ostatne obrazovky sa vytiahnu z listy. 

natie's picture

dobry den,chcem sa opytat v pripade,ze som si nastavila atomaticke odmietnutie urciteho hovoru ukaze sa mi niekde, ze ma dotycny kontaktoval alebo ho to len rovno zrusi ? dakujem....

Laura's picture

dobry den. chcela by som sa opytat, ked je EDGE v modrom ramceku, tak neplatim, a ked je v cervenom tak platim? Dakujem za odpoved

Peter Šlosar's picture

Cervena farba znamena, ze mobil je pripojeny k internetu (ani to neznamena, ze sa stahuje, len ze je pripojeny), modra farba, ked nie je. Nic ine to neznamena. Kedy sa plati, zavisi od programu u vaseho mobilneho operatora.

Anonym's picture

poradte ako mam stiahnut hry do mobilu mam samsung star ,,,a este ani z takeho isteho telefonu ked stahujem cez blututh tak mi neidu

Saska's picture

Dobry den,chcela by som sa spytat ci sa da stiahnut nejaka tema na mobilny telefon samsung GF s 5230?Dakujem pakne.

Peter Šlosar's picture

Myslim, ze normalnym sposobom nie, su tam len napevno prevolene. Ale mozno nejaky nestandardny sposob existuje, zmenou firmwaru, atd.

Anonym's picture

Dalla som si heslo na Moje subori a zabudla som ho. Teraz neviem ako to odblokovat. Prosim pomozte mi!!!

Anonym's picture

Dobrý večer chcela by som sa opytať. Nejde my prehrávať filmy do mobilu mohli by ste mi stým pomôct Ďakujem
Mobil mám Samsung S5230

Peter Šlosar's picture

Uz to tu bolo riesenie http://www.slosar.sk/blog/2009/11/samsung-s5230-star-pytajte-sa-co-vas-zaujima#comment-1506 

Michal 's picture

Dobry den. Chcel by som sa spytat ako sa daju vypnut zvuky klavesnice ale pritom by som chcel ostatne zvuky uchovat ako zvuk fotoaparatu, vystrazne zvuky atd. Ako to je na sony ericssonoch, nokiach... Mohol by mi niekto poradit? Dakujem.

Peter Šlosar's picture

Bolo to tu uz povedane - hned prva otazka v komentaroch. 

Martin's picture

Zdravim,

chcel by som sa spytat ci sa aj na samsung star da zablokovat automaticke odmietanie hovorov na jednotlive cisla ako napriklad na samsungu monte. v navode sa to totiz neuvadza

na monte sa to robi cez Nastavenia - nastavenia aplikacii - hovor - vsetky hovory - automaticke odmietanie

nemam star teraz k dispozicii ale kamarata to potrebuje vediet a nemozem to osobne preverit.

Dakujem vopred za odpoved

Peter Šlosar's picture

 Ano, ma

Iveta's picture

Dobrý deň mam kartu micro sdhc kingston 4gb mala som ju v starom mobile a išla mi super ked som dostala novy mobil samsung star s5230 tak zrazu písalo že ju nemam v mobile ale pritom som ju tam mala strčenu a vobec mi to nejde aj ked píše že to je kompatibilne v navode v čom je problem?

Peter Šlosar's picture

Mozno zle vsunuta? Pripadne skusit preformatovat v pocitaci a potom pouzit v mobile. 

Martin Luptak's picture

Mam v tom mobile 4gb kartu microsdhc ktora fungovala na starom samsung star ale na tomto novom ju niak nevidim ked chcem najst hudbu videa vobec tam akokeby nebola

Peter Šlosar's picture

Pri prehliadani mas asi nastavene prehliadanie len pamati telefonu. Musis si nastavit bud "pamatova karta" alebo "vsetko".

Julka's picture

Dobrý deň chcem sa opýtať či sa dáju do tohto mobilu stiahnuť temy ? z internetu v počitači ? ak hej odkiaľ ?

Komentáre sú moderované, čiže zverejnené budú až po schválení. Komentáre s invektívami voči autorovi, mimo tému, vulgárne, spamujúce, budú zmazané.